محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842380818
مواد معدنی کلیدی برای دوره بلوغ کدام است؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مواد معدنی کلیدی برای دوره بلوغ کدام است؟
در ادامه، در مورد تعدادي از مواد معدني مهم كه در دوران بلوغ و نوجواني، نقش كليدي دارند، توضيحاتي را حضور شما خوانندگان محترم ارائه مينماييم:
دنیای تغذیه: در دوران پيش از بلوغ و بلوغ نياز به تمام مواد معدني بيشتر ميشود. ولي در اين ميان چند ماده معدني نقش كليدي در فرايندهاي اين دوره دارند كه كلسيم، آهن، روي و منيزيم در درجه اول اهميت و پس از آنها يد، فسفر، مس، كروم، كبالت و فلورايد از اهميت بالايي برخوردارند.
در ادامه، در مورد تعدادي از مواد معدني مهم كه در دوران بلوغ و نوجواني، نقش كليدي دارند، توضيحاتي را حضور شما خوانندگان محترم ارائه مينماييم:
كلسيم
بيشترين ماده معدني موجود در بدن ميباشد كه 99 درصد آن در استخوانها ذخيره شده و ضمن استحكام بخشيدن به آنها، در مواردي به عنوان يك منبع ذخيره، كلسيم مايعات بدن را تامين ميسازد. يك درصد كلسيم بدن به صورت يونيزه شده در مايعات بدن جاري گشته و فعاليتهاي حياتي را عهدهدار ميگردد كه از آن جمله ميتوان به تنظيم انقباض ماهيچهها، برانگيختن و انتقال پيامهاي عصبي، انعقاد خون، فعاليت غدد درون ريز و فعاليت آنزيمهاي گوارشي اشاره نمود.
متاسفانه به علت عدم گرايش نوجوانان و جوانان به مصرف منابع حاوي كلسيم، نياز آنها كاملا تامين نشده و از طرف ديگر كمي تحرك، گريز از تابش آفتاب و يا زندگي در محلهاي شلوغ و پرگرد و غبار نيز مزيد بر علت شده و گستردگي بيماريهاي استخواني و مفصلي حتي در سنين جواني (30-25 سالگي) را در پي داشته است.
با توجه به اينكه رشد ماهيچهاي، اسكلتي و فعاليت غدد درونريز در سنين نوجواني بسيار سريع است، ميزان نياز به كلسيم در نوجوانان در مقايسه با دوران كودكي و بزرگسالي بسيار بيشتر است. به ويژه در دوراني از بلوغ كه جهش رشد ديده ميشود، ميزان نياز به كلسيم دو برابر بيشتر از ديگر دوران بلوغ است.
علاوه بر اين با توجه به اينكه 45 درصد بافت استخواني در اين سنين تشكيل ميشود، بنابراين كفايت اين ماده معدني در رژيم غذايي بسيار حياتي است. از ميان منابع غذايي مختلف، لبنيات بهترين منبع تامين كلسيم به شمار ميرود. زيرا كمتر ماده غذايي يافت ميشود كه ميزان كلسيم موجود در آن به اندازه لبنيات باشد و يا فراهمي كلسيم در آن ماده غذايي بالا باشد. بنابراين توصيه ميشود كه نوجوانان 4-3 ليوان شير بنوشند و يا به همين مقدار ماست مصرف كنند. البته دوغ و كشك نيز جزو گروه لبنيات به شمار ميروند كه ميزان كلسيم آنها به ترتيب نصف و دو برابر همان مقدار شير است.مصرف نوشابههاي گازدار كه در بين نوجوانان رواج دارد، علاوه بر افزايش دادن خطر ابتلا به چاقي و اضافه وزن، دفع كلسيم را نيز افزايش ميدهد.
نياز به كلسيم از شيرخوارگي تا سنين كهنسالي و حتي فرتوتي پابرجا است. از آغاز تولد تا سنين 19-15 سالگي 1200-500 ميليگرم، 25-19 سالگي 1000 ميليگرم، 51-25 سالگي 900 ميليگرم و از 51 سالگي تا آخر عمر 800 ميليگرم كلسيم در روز براي بدن لازم است. بالاترين نياز به كلسيم در دوران شيردهي خانمها ديده ميشود كه 1300 ميليگرم در روز است كه با در نظر گرفتن ضريب جذب و عوامل تاثيرگذار، ميبايد 2000 ميليگرم كلسيم در روز مصرف نمايند. در دوران بلوغ و حاملگي مقدار نياز روزانه كلسيم 1200 ميليگرم است كه با در نظر گرفتن عوامل ياد شده، اين ميزان با مصرف 1900 ميليگرم كلسيم تامين ميشود. شير، ماست و پنير از منابع اصلي حيواني تامينكننده كلسيم ميباشند و از منابع گياهي، كنجد با دارا بودن 780 ميليگرم در هر صدگرم ماده خام جايگزين مناسبي براي لبنيات است. بعد از آن بادام با 250 ميليگرم، فندق با 225 ميليگرم، آرد سويا و دانه كتان يا بزرك با 195 ميليگرم، اسفناج با 125 ميليگرم، لوبياي سفيد با 113 ميليگرم، كلم بروكلي با 105 ميليگرم، تخم كدو و آفتابگردان با 100 ميليگرم، عدس با 71 ميليگرم، دانه كامل جوي دوسر با 45 ميليگرم و دانه كامل گندم با 40 ميليگرم كلسيم در هر صد گرم، از ديگر منابع كلسيم هستند.
آهن
بيشترين مقدار نياز به آهن در دو سال اول زندگي و در دوران بلوغ و سنين نوجواني ميباشد. در پسرها كه بافت عضلاني در حال رشد و توسعه است و همچنين در دخترها به دليل شروع عادت ماهيانه، نياز به افزايش حجم خون و توليد گلبولهاي قرمز و در نتيجه آهن افزايش مييابد. در شرايط خاص مانند شيردهي و انجام دادن تمرينات ورزشي، مقدار نياز به آهن افزايش چشمگيري مييابد و چون جذب آهن در بدن از الگويي 10 درصدي برخوردار است، استفاده از منابع غني اين ماده معدني در اين دوران بسيار حياتي است. مقدار نياز به آهن در سنين نوجواني به قدري بالا است كه حتي در صورت كامل بودن ذخاير آهن، ميزان آهن در گردش به علت نياز و مصرف بالا كاهش مييابد. عدم تامين آهن مورد نياز در اين برحه سني عوارض كوتاه مدت و بلندمدت بسياري را به همراه خواهد داشت. در دوران بلوغ ميزان نياز به آهن 12 ميليگرم در آقايان و 15 ميليگرم در خانمها است كه در دوران بارداري و شيردهي اين ميزان به ترتيب به 30 و 20 ميليگرم در روز افزايش مييابد.
ساختن مولكول هِم و تشكيل هموگلوبين جهت انتقال گازهاي اكسيژن به سلولها و خارج كردن گاز دياكسيد كربن از بدن از طريق عمل دم و بازدم يكي از وظايف مهم آهن در بدن ميباشد. نقص در پاسخهاي ايمني و كاهش مقاومتها در برابر عفونتها، كاهش قدرت يادگيري و نقص در حافظه كوتاه مدت، اختلالات رشدي، كاهش اشتها، افزايش احتمال مسموميت با سرب و... از جمله عوارض كمبود آهن به شمار ميروند. علاوه بر اين بروز كم خوني ناشي از فقر آهن، خستگي، ضعف، سردرد، بيحوصلگي، بيقراري، كاهش سطح توجه، رنگپريدگي به خصوص در مخاط لب، پلك و چشمها، بيشفعالي و اختلال در تمركز و يادگيري از ديگر عوارض كمبود آهن هستند كه بايد به آنها توجه ويژهاي داشت. تمايل به خوردن خاك، يخ، مهر، كاهگل و گچ از ديگر نشانههاي كمبود آهن به شمار ميرود. متاسفانه كمبود آهن و كمخونيهاي ناشي از آن به ميزان چشمگيري در سنين 14-9 سالگي به علت گرايش به تغذيه غلط در بين دختران و پسران شايع ميباشد كه البته همانطور كه قبلا نيز گفته شد، اين كمبودها در دختران خطرات بيشتري را به دنبال دارد. زيرا اين دختران پرورشدهندگان نسل آينده هستند و كمبودهاي آنها تاثيرات ناگواري در سلامت فرزندان آينده دارد. در ادامه مقدار آهن موجود در برخي از مواد غذايي آورده شده است.
فيتاتهاي موجود در انواع غلات، دانهها، آجيلها و سبزيجات، فيبرها، برخي از تركيبات موجود در قهوه و چاي، اسفناج و آويشن و همچنين كلسيم موجود در لبنيات از عوامل كاهش دهنده جذب آهن به شمار ميروند. از اين رو توصيه ميشود كه در صورت وجود كمخوني، غذاهاي حاوي آهن را در كنار لبنيات و ديگر مواد حاوي كلسيم ميل نفرماييد. زيادهروي در مصرف شير بعد از يك سالگي، يكي از عوامل بروز كمخوني در كودكان به شمار ميرود. پروتئين سويا نيز يكي از مهاركنندههاي جذب آهن تلقي ميگردد.
از طرف ديگر، ويتامين C از عوامل مساعدكننده بسيار موثر در جذب آهن غيرهم محسوب (آهن موجود در منابع گياهي) ميشود. ماهي و آبزيان نه تنها خود حاوي آهن هم (آهن موجود در منابع حيواني) هستند، بلكه حاوي تركيباتي نيز ميباشند كه جذب آهن غيرهم را نيز افزايش ميدهند.
روي
اين ماده معدني يكي ديگر از ريزمغذيهايي است كه تاثير زيادي در رشد نوجوان دارد. علاوه بر اين، روي يك ماده ضروري در تكامل جنسي نوجوان به شمار ميرود. از اين رو عدم كفايت اين ماده در رژيم غذايي باعث خواهد شد كه رشد فيزيكي و جنسي نوجوانان دچار اختلال شود. كاهش حس چشايي و اشتها نيز از ديگر عوارض كمبود اين ريزمغذي است. بدين ترتيب كمبود اين ماده مغذي علاوه بر اختلالات عديدهاي كه در الگوي رشدي نوجوان به دنبال خواهد داشت، ميتواند زمينهساز بروز بسياري ديگر از سوءتغذيهها باشد. روي در فعاليتهاي مربوط به ساخت مواد ژنتيكي، رنگدانههاي هموگلوبين، سوخت و ساز كربوهيدراتها، پروتئين و چربي و همچنين آزادسازي ويتامينAاز كبد و دفع مواد مضر از بدن نقش بهسزايي ايفا ميكند. روي از عوامل تقويتكننده سيستم ايمني، افزايش دهنده قدرت يادگيري و عملكرد مناسب حس بينايي و چشايي ميباشد و همچنين در ترميم زخمها، جراحات و پيشگيري از بروز گرفتگي در سرخرگها و بروز بيماريهاي قلبي و عروقي نقش مهمي ايفا ميكند.
در هنگام جهش رشد، نياز بدن به روي افزايش مييابد و در مردان به 15 و در زنان به 12 ميليگرم در روز بالغ ميگردد. عدم تامين روي در دوران رشد، به خصوص جهش رشد در دوران بلوغ، موجب كم كاري غدد جنسي، اختلال در حس چشايي، افت وزن، ضايعات پوستي، التهاب دهان، زبان و تحليل ناخنها ميشود. در جدول زير ميزان روي موجود در منابع حيواني و گياهي آورده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
گیاهی سرشار از مواد معدنی
گیاهی سرشار از مواد معدنی اسفناج که سرشار از کلروفیل و پروتئین است علاوه بر عمل هاضمه و تحریک ترشحات معده کبد و لوزالمعده دارای مواد معدنی قابل توجهی است بهزاد بهشتی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت اسفناج یک نوع گیاه یکساله با ساق و برگ بافزایش 20 درصدی صادرات سنگ و مواد معدنی آذربایجان شرقی در سال 92
استانها شمال آذربایجان شرقی افزایش 20 درصدی صادرات سنگ و مواد معدنی آذربایجان شرقی در سال 92 تبریز – خبرگزاری مهر قائم مقام سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت در 12 ماه سال گذشته صادرات گروه سنگ و مواد معدنی استان با 20 درصد افزایش نسبت به سال 91 به161 میلیون و 40رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهبندان خبر داد استخراج سالانه 900 هزار تن مواد معدنی در نهبندان
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت نهبندان خبر داداستخراج سالانه 900 هزار تن مواد معدنی در نهبندانرئیس اداره صنعت معدن و تجارت نهبندان گفت سالانه حدود 900 هزار تن مواد معدنی از معادن این شهرستان استخراج میشود رضا اردونی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت در شهرارائه خدمات مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی توسط مرکز تحقیقات سنگ جهاددانشگاهی
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۵ مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران گفت تمامی خدمات قابل ارائه توسط مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران از این پس توسط مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی استان مرکزی ارائه میشود حسین عسگرزاده در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا منخام فروشی مواد معدنی اردبیل خروجی اقتصادی ندارد/سرمایه گذاری معدنی آذری ها
استانها شمال اردبیل پیرموذن خام فروشی مواد معدنی اردبیل خروجی اقتصادی ندارد سرمایه گذاری معدنی آذری ها اردبیل – خبرگزاری مهر رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت خام فروشی مواد معدنی استان خروجی و سود اقتصادی ندارد حسین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار ماستخراج 5 میلیون تن انواع مواد معدنی از معادن لرستان
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ معاون معدنی سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان گفت پارسال پنج میلیون تن انواع موادمعدنی از معادن استان استخراج شد سعید مهدوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بیان کرد در حال حاضر 145 معدن در استان بهصورت فعال وانتقاد از خامفروشی مواد معدنی در کرمانشاه
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۸ معاون امور معادن سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمانشاه با انتقاد از خام فروشی مواد معدنی در استان کرمانشاه گفت باید رابطه معادن و صنایع معدنی را افزایش دهیم حمیدرضا اسکندری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانصادرات سنگ و مواد معدنی آذربایجانشرقی از مرز 161 میلیون دلار گذشت
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۶ قائم مقام سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت در 12 ماه پارسال صادرات گروه سنگ و مواد معدنی استان با 20 درصد افزایش نسبت به سال 91 به 161 میلیون و 400 هزار دلار رسید به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانشرقدر راستای مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت برگزاری دوره آموزشی برای 250 نفر از مبلغان دینی خراسان جنوبی
در راستای مبارزه با مواد مخدر صورت گرفتبرگزاری دوره آموزشی برای 250 نفر از مبلغان دینی خراسان جنوبیکارشناس فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت در سال گذشته در راستای مبارزه با مواد مخدر دوره آموزشی یکروزه برای 250 نفر از مبلغان دینی در استان برگزار میشود به گزارش خبعوامل دلزدگی کودک در دوره پیش دبستانی کدامند؟
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۲ یک عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان گفت سرگرمی و تفریح در آموزش به کودکان پیش دبستانی باید بیش از آموزشهای تخصصی مورد توجه قرار گیرد محمد حسین حیدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان با بیان اینکدام فیلمهای ویدئویی مجوز ساخت و نمایش گرفتند؟
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ شورای صدور پروانه ساخت و نمایش فیلمهای ویدئویی برای 24 فیلم مجوز صادر کرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای ویدیویی در جلسهای که روز 31 روز فروردین ماه و با حضور همه اعضاء در محل معاونت آثار و فعالیتهای سینمایی برگزاردوره امام علی شناسی در حرم مطهر حضرت معصومه برگزار می شود
دوره امام علی شناسی در حرم مطهر حضرت معصومه برگزار می شود خبرگزاری رسا ـ دوره کوتاه مدت امام علی ع شناسی از هفتم اردیبهشت در شبستان نجمه خاتون ع حرم مطهر حضرت معصومه س برگزار می شود به گزارش خبرگزاری رسا در آستانه میلاد امام علی ع و ترویج فرهنگ علوی دوره کوتاه مدت امامیک دوره مسابقه طناب کشی در چالدران برگزار شد
یک دوره مسابقه طناب کشی در چالدران برگزار شد چالدران ارومیه - ایرنا - به مناسبت گرامیداشت هفته زن روز جمعه یک دوره مسابقه طناب کشی با شرکت 85 تن از خواهران بسیجی از پایگاههای مقاومت خواهران بسیجی سپاه چالدران در این شهرستان برگزار شد این مسابقه به همت تربیت بدنی سپاه چالدران دبرگزاری دوره ضمن خدمت 16 ساعته برای فرهنگیان استان ایلام
برگزاری دوره ضمن خدمت 16 ساعته برای فرهنگیان استان ایلام خبرگزاری پانا رییس اداره برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش وپرورش استان ایلام گفت در راستای توانمند سازی کارکنان اداری وآموزشی یکدوره آموزش پیشگیری و کنترل عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی به مدت 16 ساعت با ویژگیدوره امام علی(ع)شناسی در حرم حضرت معصومه(س)برگزار میشود
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۳ همزمان با فرارسیدن ماه رجب و ایام ولادت امیرالمومنین دوره کوتاهمدت امام علی ع شناسی با حضور اساتید و فضلای حوزه در حرم حضرت فاطمه معصومه س برگزار میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم دوره کوتاه مدت امام علی ع شناسی از سوی مرتشدید برخورد با خرده فروشان مواد مخدر در محلات
اجتماعی انتظامی و حوادث تشدید برخورد با خرده فروشان مواد مخدر در محلات رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر از تشدید شناسایی و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در محلات خبر داد سردار علی مویدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت اولویت پلیس مبارزه با مواد مخدر درسال جاری برخورد با خرده فروشانکدام فیلمهای هالیوود، بازتابدهنده سیاست خارجی آمریکا هستند؟
کدام فیلمهای هالیوود بازتابدهنده سیاست خارجی آمریکا هستند از سالها پیش و همزمان با اوج گیری صنعت سینما در هالیوود همواره این بحث مطرح بوده که در ایالات متحده صنعت فیلم سازی و سیاست ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما شاید دانستن این نکته بسیار جالب باشد که از دید-
گوناگون
پربازدیدترینها