واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۲:۲۲ب.ظ)
ميرکاظمي: در فاز اول هدفمندي يارانهها تنها 0.15 درصد مصرف برق کاهش پيدا کرد رئيس کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه در همه جاي دنيا براساس رشد توليد ناخالص داخلي مصرف انرژي افزايش مييابد، گفت: در فاز اول هدفمندي يارانهها تنها 0.15 درصد مصرف برق کاهش پيدا کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود ميرکاظمي در نشست علني امروز (يکشنبه 14 ارديبهشت) مجلس شوراي اسلامي گفت: در حال حاضر نگرانيهاي جدي در بخش نيرو وجود دارد که اولين موضوع مورد تقاضا و مصرف برق در کشور است. متاسفانه در ايران متناسب با شاخصهاي اصلي مصرف، روند تقاضا را مشاهده نميکنيم.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در همه جاي دنيا براساس رشد توليد ناخالص داخلي هر چه ميزان رشد بيشتر شود، مصرف انرژي نيز بيشتر ميشود، اما در کشور ما اين رابطه وجود ندارد که در اينجا لازم است چند عدد را در اينباره ذکر کنم. در برنامه سوم رشد ظرفيت حدود 6 درصد بوده ولي مصرف حدود 8 درصد است يا در برنامه چهارم 4.5 درصد رشد ظرفيت داشتيم که اين مقدار در حوزه مصرف تا 5.5 درصد نيز رسيده است.
وي افزود: در سال 90 حدود 184 ميليارد کيلووات ساعت مصرف برق داشتيم که عليرغم اينکه طرح هدفمندي يارانهها اجرا شد، اما حدود 0.15 درصد کاهش مصرف برق را شاهد بوديم که در سال 91 حدود 196 ميليارد کيلووات ساعت مصرف به وجود آمد که 6 درصد در سال بعد رشد مصرف برق را شاهد بوديم. اين نشاندهنده اين موضوع است که اگر اين روند ادامه يابد و ما مديريت بر مصرف نداشته باشيم، در سال 1404 بالغ بر 140 هزار مگاوات بايد ظرفيت ايجاد کنيم که اين مقدار در حال حاضر حدود 70 هزار و 400 مگاوات است. اين موضوع نشاندهنده اين است که نميتوان اينگونه افسارگسيخته تقاضا را رها کرد و اين موضوع مانند سيلي است که دارد خراب ميکند.
ميرکاظمي ادامه داد: درخصوص توليد نيز بايد به اين نکته اشاره کرد که به دليل افزايش روزافزون بايد هزينه جاري کشور افزايش پيدا کند که ما در کميسيون انرژي نگران اين هستيم که منابع لازم براي توسعه نفت و نيرو تامين نشود.
وي ادامه داد: هزينههاي جاري کشور 39 هزار و 400 ميليارد تومان بوده است که در سال 91 به 88هزار ميليارد تومان مي رسد در سال 92 نيز عملکرد 119 هزار ميليارد تومان رسيده بود و امسال در بودجه 143 هزارميليارد تومان براي جاري کشور گذاشته شده اين در حالي است که 75 هزار ميليارد تومان از درآمد نفت بايد تحقق يابد لذا چيزي براي توسعه عمراني به ويژه در بخش انرژي باقي نمي ماند.
رئيس کميسيون انرژي مجلس گفت: به دليل آنکه فاصله بين پيک مصرفي و ظرفيت وجود دارد و از سوي ديگر بايد به اين نکته اشاره کرد که در زماني که پيک حساب مي شود از 69 هزار مگاواتي که در پايان سال داشتيم حداکثر به 45 هزارمگاوات در پيک رسيد.
وي يادآور شد: اين فاصله اتلاف هايي است که اتفاق مي افتد و عدم دسترسي ها را نشان مي دهد و اگر همين روند ادامه يابد 8 سال آينده 40 هزار مگاوات بيشتر از پيک خواهيم داشت که لازم است مديريت بر تقاضا به صورت جدي انجام شود و از سوي ديگر بايد توسعه را به گونه اي هدفمند دنبال کنيم که در وهله اول بهره وري را توسعه دهيم.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس ادامه داد: با توجه به گزارشي که از وزارت نيرو دريافت کرديم در پايان سال 92، 21 هزار ميليارد تومان بدهي وجود دارد که در زمان انتقال دولت نهم 16 هزار ميليارد تومان بوده که از اين رقم حدود 8 هزار ميليارد تومان بدهي به فروشندگان برق است و اگر همه درآمدهاي وزارت نيرو اتفاق افتد حدود 9 هزار ميليارد تومان با کسري مواجه خواهيم شد.
ميرکاظمي تأکيد کرد: بدون شک با 21 هزارميليارد تومان بدهي و 9 هزار ميليارد تومان کسري تا پايان سال حدود 30 هزارميليارد تومان بدهي وجود دارد متأسفانه با قيمتي که اکنون گذاشته شده اين بدهيها افزايش خواهد يافت و بايد به آن توجه کرد نگراني در اين بابت وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]