واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تکرار/ گسترش شبکه اینترنت و تهدیدات امنیتی؛
بازی با "امنیت ملی" تحت پوشش "شبکههای اجتماعی"/ "وایبر" از چه طریقی کسب درآمد میکند؟ + فیلم
Viber, Whats App, Oovoo و ...، روزانه اطلاعات شخصی میلیونها کاربر را در سرورهای خارج از کشور ذخیره کرده و آنها را به وقت مناسب به ارگانهای مختلف به فروش میرسانند؛ این تنها راه درآمد این نرمافزارهاست.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، گسترش روز افزون شبکه اینترنت و راهیابی آن به صنعت تلفنهای همراه، شیوه سنتی مکالمات رانیز تحت تأثیر خود قرار داده است.
کریمی، کارشناس مخابرات در این زمینه میگوید "Voiceبه معنای سنتی آن، که همان تماس سنتی است، جای خود را به Data و تماس مبتنی بر Data میدهند".
به این ترتیب؛ امروزه تنها با در اختیار داشتن تلفن همراهی که قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد، میتوان به صورت رایگان مکالمه برقرار کرد.
کمالیان، کارشناس امنیت در فضای مجازی میگوید "مردم از این نرمافزارها برای ارتباط با دوستان خود و همکارانشان حتی در کشورهای دیگر استفاده میکنند".
کریمی در خصوص این نرمافزار ها گفت "کاربران میتوانند تماس رایگان، تماس ویدئویی رایگان و پیامک رایگان داشته باشند؛ ضمن اینکه میتوانند تصاویر و فیلمهای خود را به صورت رایگان به اشتراک بگذارند".
معمولاً شناسه ما در هنگام ثبتنام در این سامانهها و برقراری ارتباط، شماره تلفن همراه است؛ شمارهای که آن را از اپراتورهای تلفنهای همراه خریداری کردهایم.
این کارشناس مخابرات افزود " این نرمافزارها، شناسهای تحت عنوان سیمکارت و شماره سیمکارت از ما میخواهند؛ قاعدتاً اگر سیمکارت وجود نداشت این مشکل خیلی سختتر میشد؛ اینجا نقش اپراتورهای مخابراتی در رونق کسب و کار ott player مشخص میشود".
وایبر؛ نرمافزاری که مجانی کار میکند!
اما سئوالی که ذهن را به خود مشغول میکند این است که درآمد این نرمافزارها از کجا تامین میشود؟
کریمی در این زمینه میگوید "منبع درآمدی این برنامهها مخاطبی است که جذب میکنند؛ فرض کنید شما برنامهای دارید که دارای 450 میلیون کاربر است، ارزش ذاتی این شبکه، کاربران آن است".
این کارشناس مخابرات تاکید کرد " ابزارهای دادهکاوی روی اطلاعاتی که مشتریان در این شبکه رد و بدل میکنند، اطلاعات مختلفی را به دست میآورند؛ مثلاً میگویند بحث امروز در حوزه فلان محصول تکنولوژیک است، اینها ارزشگذاری میشود و به شرکتهایی که علاقه دارند این اطلاعات را داشته باشند فروخته میشود".
این موضوع که ott player بر روی اطلاعات دادهکاوی کرده و گزیدهای از آنها را به شرکتها میفروشند امری بدیهی است، چرا که در غیر اینصورت، علاوه بر اینکه آنها سودی نکردهاند، قادر به پرداخت هزینه سنگین طراحی نرمافزار و یا کرایه سرور نیز نخواهند بود!
کارشناس امنیت در فضای مجازی معتقد است "برای تولید کننده یک نرمافزار هزینههای زیادی وجود دارد و همچنین پهنای باند گستردهای را از سرورهای تولید کننده این قبیل نرمافزارها اشغال میکند".
در مقابل چه تضمینی وجود دارد که در میان خریداران اطلاعات ما افراد سودجو که قصد تخریب امنیت ما را دارند حضور نداشته باشند؟
کمالیان تاکید میکند "اطلاعات مکالمه افراد، در ابتدا روی سرورها قرار میگیرد و مسلماً اطلاعات را برای همیشه در سیستمهای خود محفوظ خواهند داشت".
کریمی در خصوص امکان جلوگیری از سرقت اطلاعات کاربران این نرمافزارها گفت " این اطلاعات در جایی رد و بدل میشود که بستر آن در خارج از کشور است و زمانیکه آنها در مرزهای جغرافیایی ما نیستند نمیتوانیم قوانین موضوعه خود را به آنها تحمیل کنیم".
Viber, Whats App, Oovoo و ...، کاربردی یا غیرکاربردی، روزانه اطلاعات شخصی میلیونها کاربر را در سرورهای خارج از کشور ذخیره کرده و آنها را به وقت مناسب به ارگانهای مختلف به فروش میرسانند؛ این تنها راه درآمد این نرمافزارهاست.
گفتگوی هر دو نفر در وایبر، هزینهای بالغ بر 2 میلیون تومان برای شرکت سازنده دارد و این در حالی است که این شرکت از شما هیچ هزینهای اخذ نمیکند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]