تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826328258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با غذا ماست بخوریم یا ترشی؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
با غذا ماست بخوریم یا ترشی؟




آيا مي‌دانيد که در مورد هريک از اين مواد غذايي، بايدها و نبايدهايي مطرح است و شما نمي‌توانيد بدون محدوديت، هرچقدر که دلتان خواست، آنها را در کنار غذاي خود داشته باشيد؟





سلامت: سالاد، ماست، شور، ترشي يا سبزي‌خوردن؟ شما عادت به خوردن کدام يک از اين خوراکي‌ها با غذاهاي اصلي‌تان داريد؟ آيا مي‌دانيد که در مورد هريک از اين مواد غذايي، بايدها و نبايدهايي مطرح است و شما نمي‌توانيد بدون محدوديت، هرچقدر که دلتان خواست، آنها را در کنار غذاي خود داشته باشيد؟ در این مطلب به بررسي خوبي و بدي اين چاشني‌ها يا کنار بشقابي‌ها مي‌پردازيم...


با غذا چي بخوريم چي نخوريم؟



شور و ترشي

انواع شور و ترشي جزو خوراکي‌هاي طعم‌دهنده و اشتهاآور محسوب مي‌شوند. با اين حساب، افراد سالمي که کمي بدغذا هستند و اشتهاي چنداني به خوردن ندارند، مي‌توانند با همراه کردن انواع ترشي‌ها و شورها با غذاهاي اصلي خود، اشتهايشان را تحريک کنند و غذاي بيشتري بخورند. البته، اين توصيه بيشتر براي افراد لاغر و کم‌غذا مطرح مي‌شود و به‌طور حتم، افراد چاق با قرار دادن شور و ترشي در کنار بشقاب اصلي غذاي خود، پرخوري بيشتري خواهند کرد و به‌طور حتم،‌ مشکل چاقي و اضافه‌وزنشان هم تشديد خواهد شد. از طرف ديگر، شورها حاوي نمک بالايي هستند و مصرفشان به افراد مبتلا به فشارخون، بيماران قلبي و برخي از بيماران کليوي و آنهايي که پزشک معالجشان برايشان محدوديت‌هايي در مصرف نمک در نظر گرفته است هم توصيه نمي‌شود. ضمن اينکه پيشنهاد مصرف ترشي همراه غذا هم براي افراد مبتلا به زخم‌هاي گوارشي چندان مطرح نيست چون احتمال تشديد بيماري با مصرف ترشي‌هاي حاوي سرکه يا آبغوره براي چنين بيماراني، وجود خواهد داشت. هرگز فراموش نکنيد حتي افراد سالم هم بايد حجم مناسب و متعادلي از شوروترشي را با وعده‌هاي غذايي خود مصرف کنند. اين حجم متعادل مي‌تواند برابر با حدود 2 تا 3 قاشق مرباخوري باشد. زياده‌روي در مصرف شورها باعث وارد شدن حجم بالايي از نمک به بدن و کم‌آبي بدن مي‌شود.

ماست

ماست‌ها انواع مختلفي دارند؛ از ماست‌هاي ساده گرفته تا انواع طعم‌دار آنها يا ماست و موسير و ماست و خيار که طرفداران زيادي هم بين ما ايراني‌ها دارد. ماست، منبع خوبي براي دريافت کلسيم و پروتئين است و خيار هم يک صيفي کم‌کالري و سرشار از آب محسوب مي‌شود. به اين ترتيب، همراه کردن ظرف کوچکي از ماست و خيار با غذاهاي اصلي، مشکلي ايجاد نخواهد کرد. افرادي که مبتلا به چاقي و اضافه‌وزن هستند، مي‌توانند سالاد يا ماست و خيار خود را به‌جاي همراه غذا، قبل از غذا مصرف کنند. اين کار باعث پرشدن حجمي از معده مي‌شود و از آنجا که يکي از واکنش‌هاي سيري، پرشدن حجم معده است، بنابراين اشتهاي اين افراد براي صرف وعده‌ اصلي غذايي کاهش پيدا مي‌کند و آنها غذاي کمتري مي‌خورند. البته، بهتر است اين را هم بدانيد که انواع ماست‌ها مانند ساير لبنيات، حاوي پروتئين‌هاي خاصي هستند که روي جذب آهن موجود در گوشت‌ها تاثير منفي مي‌گذارند. اين نوع پروتئين‌ها حتي در جذب آهن «هِم»، اختلال ايجاد مي‌کنند. از اين‌رو، افراد مبتلا به کم‌خوني، خانم‌ها و دخترخانم‌ها مي‌توانند ماست يا ماست‌وخيار خود را با فاصله‌اي از غذاي اصلي خود ميل کنند و اين خوراکي را درست، همراه با غذا نخورند.

سبزي و سالاد

يکي ديگر از کناربشقابي‌هاي پرطرفدار در ايران، سالاد شيرازي است. شما مي‌توانيد براي بالا بردن ارزش تغذيه‌اي سالاد شيرازي و وعده اصلي غذايي خود، مقداري آبليمو، آبغوره يا آب‌نارنج تازه به اين سالاد سنتي اضافه کنيد. ويتامين C فراوان موجود در ليمو، غوره و نارنج، به جذب بهتر عناصر دوظرفيتي موجود در غذا مانند آهن، کمک مي‌کند. با اين حساب، افراد سالم مي‌توانند غذاهاي حاوي گوشت را با سالاد شيرازي ميل کنند. نکته مهمي که در مورد اين سالاد وجود دارد، اين است که با چاشني‌هاي ترش طعم‌دار مي‌شود و مصرف آن مي‌تواند براي افراد مبتلا به مشكل‌هاي گوارشي مانند زخم يا التهاب معده،‌ مشکل‌ساز بشود. از طرف ديگر، به افراد مبتلا به ناراحتي‌هاي گوارشي توصيه مي‌شود رژيم غذايي کم‌فيبر هم داشته باشند. با اين حساب، مصرف انواع سالاد (سالاد کاهو يا سالاد صيفي‌ها)، ماست و خيار و حتي سبزي خوردن بايد براي آنها با محدوديت‌هايي همراه باشد. متاسفانه برخي افراد عادت به مصرف سالاد کاهو يا حتي سالاد شيرازي با سس مايونز فراوان دارند. اين عادت اشتباه مي‌تواند به‌مرور زمان، باعث ابتلا به اضافه‌وزن و چاقي يا بالارفتن چربي خون بشود. افرادي که مشکل گوارشي يا اضافه‌وزن ندارند، مي‌توانند سالاد کاهو را با مقداري آبليمو يا آب نارنج تازه و مقدار کمي روغن زيتون يا کنجد، طعم‌دار کنند.

نظر طب سنتي درباره مصرف سالاد با غذا

دکتر رسول چوپاني، متخصص طب سنتي و عضو هيات‌علمي دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم‌پزشکي شهيد بهشتي در دومين سمينار تخصصي طب سنتي در زمينه اصلاح سبک زندگي، تاکيد کرد که تداخل‌هاي غذايي باعث ايجاد اختلال در دستگاه گوارشي و سوءهضم مي‌شوند: «براساس مطالعه‌هاي انجام شده در طب سنتي يکي از بدترين عادت‌هاي خوراکي اين است که چند غذاي مختلف از نظر رنگ، طعم و کيفيت را در يک نوبت غذايي مصرف کنيم.» براساس اين گفته، بهتر است که مصرف انواع سالاد ‌همراه غذاي اصلي تاحد ممکن محدود و مصرف سالادها به کمي قبل يا بعد از صرف غذاي اصلي، موکول بشود. دکتر چوپاني به اين نکته هم اشاره کرد که مصرف يکي، دو بار سالاد ‌همراه غذا، مشکلي ايجاد نمي‌کند اما استمرار اين عادت، مي‌تواند مشکلات گوارشي مختلفي را در درازمدت براي افراد به وجود بياورد. وي تاکيد داشت که دو غذاي سرد، گرم، لزج، نفاخ و قابض نبايد همزمان باهم مصرف شوند. به عقيده اين متخصص طب سنتي، تداخل غذاها با يكديگر باعث هضم ناقص، ايجاد اختلال در هضم و در نهايت اثرهاي سوء بر دستگاه گوارش مي‌شود. از اين‌رو، بايد با مديريت در مصرف غذا، شرايط ابتلا به ناراحتي‌هاي گوارشي و عوارض ناشي از آن را براي خودمان ايجاد نکنيم.







تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن