تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره‏هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، شيطا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827675056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشک خانواده در اصفهان از حاشیه های شهر شروع شد/ مانعی جدی برای پیشرفت پزشکی لوکس


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > اصفهان چند و چون طرح پزشک خانواده در اصفهان؛
پزشک خانواده در اصفهان از حاشیه های شهر شروع شد/ مانعی جدی برای پیشرفت پزشکی لوکس
اصفهان- خبرگزاری مهر: طرح پزشک خانواده که یکی از بحث برانگیزترین طرح های بهداشت و درمان در سال های اخیر بوده است و تا نسخه 02 پیشرفت و البته داد پزشکان را طی دو سال اخیر درآورد، امروز همان پزشکان خواستار تعجیل در اجرای طرح هستند.



به گزارش خبرنگار مهر، نسخه 02 پزشک خانواده که برای نخستین بار در سال 90 و  دوران وزارت بهداشت خانم وحیده دستجردی شکل قانونی به خود گرفت و برای تمام موسسات و ادارات بهداشت و درمانی در حالی ابلاغ شد که اشکالات و ایرادات گوناگون آن سبب شد که انجمن پزشکان عمومی اصفهان در یک اقدام پیشنهاد نسخه 03 پزشک خانواده را به وزارت متبوعه ارائه دهند. البته این گلایه مندی پزشکان بر نسخه 02 پزشک خانواده در حالی بود که با رویکرد دولت تدبیر و امید به حوزه سلامت پزشکان در صورتی تن به اجرای نسخه اصلاح شده 02 دادند که در حین اجرا تصحیح و ارتقا مستمر یابد. در خصوص چند و چون طرح پزشک خانواده در استان گفتگویی با مسعود جوانبخت نماینده اصفهان در مجمع عمومی نظام پزشکی کشور و عضو انجمن پزشکان عمومی ایران انجام شد که به شرح ذیل آمده است. مهر: در دولت یازدهم اجرای طرح پزشک خانواده به کجا ختم شد ؟ هم اکنون تصمیم سیاستگذاران و مجریان طرح پزشک خانواده بر این است که نسخه اصلاح شده 02 پزشک خانواده به شکل پایلوت در چند شهر از استان ها اجرا که در اصفهان از حاشیه های شهر این طرح به اجرا در می‌آید. جوانبخت: بیشترین گلایه پزشکان از نسخه 02 پزشک خانواده ، جمعیت 2 هزار و 500 نفر بیمار برای هر پزشک و دریافتی کم پزشکان از این تعداد بیمار بود آیا در نسخه اصلاح شده 02 این موارد اصلاح شده است؟ در این نسخه برخی از اشکالات رفع شده اما همچنان جمعیت بیمار تحت پوشش یک پزشک خانواده 2 هزار و 500 نفر است و مبلغ دریافتی که 4 تا 5 میلیون تومان در هر ماه برای پزشک در نسخه قبلی در نظر گرفته شده بود همچنان مشخص نیست و در حال بررسی است.
   در آخرین مصاحبه ، شما یکی از معترضان اصلی اجرایی کردن نسخه 02 پزشک خانواده بودید به طوری که از سوی انجمن پزشکان عمومی اصفهان نسخه 03 مطرح شد پیگیری این نسخه به کجا رسید؟ از زمان ارائه نسخه 03 پزشک خانواده تاکنون پاسخی در جهت تائید یا رد آن از سوی وزارت بهداشت گزارش نشده است اما این در صورتی است که به طور قطع پیشنهادات ارائه شده از انجمن‌های عمومی سراسر کشور در وزارتخانه بررسی و به یکایک آن عمل می‌شود. اینگونه که مطرح شده طرح پزشک خانواده مشابه اجرای طرح ثبت نام دانش آموزان در نزدیک ترین مدرسه محل زندگی آنها است و همانطور که این طرح مشکلات عدیده ای برای خانواده ها ایجاد کرد و به نوعی حق انتخاب و آزادی را از والدین سلب و نوع نگرانی و تشویش برای آنها به وجود آورد در این طرح این موارد چگونه دیده شده است؟ این مسائل جزئی و به شکلی نیست که نتوان آن را حل و فصل کرد و می توان افراد با مراجعه به سایت پزشک دلخواه خود را هر چند در نزدیکی آنها هم نباشد انتخاب و در صورت پیدایش مشکل به نظام پزشکی یا معاونت درمان مراجعه کنند.
 
 اگر بیماری در ابتدا پزشک خود را انتخاب و پس از مدتی از عملکرد وی ناراضی باشد و حتی از پزشک مربوطه شکایت کند تکلیف این بیمار و پزشک چگونه خواهد بود؟ در صورتی که بیماری از پزشک خود ناراضی باشد امکان تغییر پزشک خانواده خود را دارد.
 
 آیا تغییر پزشک خانواده یا انتخاب پزشک خانواده خود از محل دیگر ملزم به گذراندن بروکراسی اداری و ایستادن در صف های طولانی مدت است؟ این مسائل  از موضوعاتی است که هم اکنون در این نسخه روی آن بحث نشده و این موضوعات جزئی به طور قطع روال ساده را برای آن انتخاب خواهند کرد. آنچه بیشتر در این میان مهم است اجرای زود هنگام نسخه 02 پزشک خانواده و اصلاح آن در حین اجرا و نزدیک شدن به پزشک خانواده استاندارد است.
 
  پزشک خانواده استاندارد از دیدگاه شما چیست؟ در حال حاضر طرح مذکور به شکل استاندارد در کشورهای پیشرفته در حال انجام است و حتی در برخی از کشورها سبقه 70 ساله دارد که نمی توان گفت به طور کامل موفق اجرا شده اما موفقیت نسبی داشته است. یک پزشک خانواده استاندارد باید پرداختی های آن بر پایه "پرکلیس " باشد و بیمار هیچگونه پرداختی نداشته و با تقویت سازمان های بیمه گر به واقعی کردن تعرفه های پزشکان اقدام شود. رابطه مالی بین پزشک و بیمار قطع می شود. پزشکان مثل کشور پیشرفته تنها در یک شیفت کار کند. مالیات ها از پزشکان کم شود.
 
زمانی که مسئله ثبت نام رایگان دانش آموزان در مدارس دولتی مطرح شد بسیاری از مدارس از شیوه و راهکارهای مختلفی به نام کلاس های فوق العاده و یا بسته های دیگری اقدام به دریافت وجه های مختلفی از خانوارها شدند و این مسئله شکایات زیادی به دنبال داشت فکر نمی کنید این موضوع برای پزشکان هم اتفاق بیفتند و با ترفندهای مختلف اقدام به دریافت هزینه از بیمار از همه جا بی خبر بکنند؟ تاکنون مسئله ارائه خدمات رایگان به بیماران از جمله ویزیت و معاینه و نسخه پیچی از سوی پزشکان در قالب طرح پزشک خانواده مطرح شده است و تنها بیمار باید مثل کشورهای اروپایی برای دریافت دارو هزینه بپردازد و بیمار می تواند از پزشک خاطی که به انواع مختلف هزینه دریافت می کند مثل سابق به نظام پزشکی و معاونت درمان شکایت کند.
 
 
این تاکید شما بر اجرای زود هنگام نسخه 02 پزشک خانواده که دو سال همین مسئله مطرح شد که پزشک خانواده باید با تمام اشکالات کلید بخورد و در حین اجرا اصلاح شود و این خواسته دولت دهم با انتقادات زیادی از جامعه پزشکی و از جمله شما مواجه بود که سیاست دولت بر این است که پزشک را در عمل انجام شده قرار دهد و بسیاری از طرح ها که به این سبک انجام گرفته نتیجه خوبی به دنبال نداشته است پس از این تغییر موضع به خاطر چیست؟ ببنید با اجرایی کردن پزشک خانواده از صرف هزینه های زیادی که در قالب "پزشکی لوکس " جلوگیری می شود و اگر بخواهیم پزشکی لوکس را توضیح دهیم یعنی از هزینه های هنگفتی که برای تصویربرداری های بیهوده، آزمایشات گران قیمت و بسیاری از مسائل دیگر را صرف می شود را دیگر شاهد نخواهیم بود. حرف آخر: بهترین سیستم ارجاع و سطح بندی در کشور استرالیا انجام گرفته است به طوری که بسیاری از امور درماني را پزشك سطح اول انجام و در صورتيكه نياز به آزمايشات و پاراكلينيك مانند سونوگرافی و حتی سيتي اسكن (با یا بدون تزریق) باشد خود پزشك عمومي سطح اول انجام می دهد و در صورت نياز به سطح دوم یعنی پزشك متخصص ارجاع مي دهد. اين كار با ارسال معرفي نامه ارجاع با فاكس انجام مي شود. بسته به تمايل بيمار براي بخش خصوصي و دولتي اين ارجاع انجام مي شود. در بخش خصوصي تعرفه ها نسبت به بخش دولتي بالاتر است. در عوض معمولا" زودتر قابل انجام است. برخي بيماران كه بيمه تكميلي دارند يا حاضر به پرداخت ما به التفاوت بيمه مديكر (ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺑﻴﻤﻪ درﻣﺎﻧﯽ وﻳﮋﻩ اﻓﺮاد. 65. ﺳﺎﻟﻪ و ﺑﺎﻻﺗﺮ و ﻧﻴﺰ اﻓﺮاد زﻳﺮ. 65. ﺳﺎل دﭼﺎر. ﻣﻌﻠﻮﻟﻴﺖ اﺳﺖ) هستند از اين بخش استفاده مي كنند. اما در بخش دولتي تمام هزینه ها و تعرفه ها كاملاً تحت پوشش بيمه است و براي ویزیت سطح دو و بيمارستان و هزينه هاي بستري بيمار هيچگونه هزينه اي نمي پردازد. در بيمارستان بعد از رسيدن فاكس فرم ارجاع، توسط پزشک سطح دو ترياژ انجام مي شود. به بيماران از یکی دو روز تا چند ماه و بسته به بيماري شان نوبت داده می شود و كتباً از زمان ویزیت مطلع می شوند. یکی دو روز قبل از نوبت هم مجددا" تلفنی، يادآوري انجام مي شود. ويزيت اوليه ممكن است بين 45 دقيقه تا يكساعت به طول انجامد. ويزيت هاي بعدي بين 15 تا 20 دقيقه است. در ايران تعداد پزشكان عمومي به حد كافي وجود دارد و به راحتي مي توان سطح بندي خدمات را انجام داد منتهي بايد به نوعي عادلانه ، درآمد آنها را تأمين کرد. شرح وظايف را آن قدر زياد نكرد كه نتوانند كار را انجام دهند. در عين حال رعايت استانداردهاي ويزيت بيماران نيز بايد در طي زمان كاري شان انجام شود يعني تعداد ويزيت بيماران در هر روز تعداد معيني باشد و دستمزد نيز مناسب. در سطح دو در كشور ما متخصص و فوق تخصص فكر مي كنم به حد كافي داشته باشيم. منتهي بايد از تجارب كانادا، استراليا، انگليس، سوئد و كلاً كشورهايي كه اين طرح را انجام داده اند بهره گرفت. براي اين كار بايد بيمه قوي و كارآمد و بودجه هاي لازم را داشته باشيم و مقدمات كار را فراهم نمايم به گونه اي كه بتوان درآمد پزشكان را از طريق بيمه تأمين کرد. گفتگو : عاطفه قلع ریز


۱۳۹۳/۲/۱۳ - ۰۷:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن