واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کشتی تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس شهریورماه به آب انداخته می شود بندرعباس - ایرنا - رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: کشتی تحقیقاتی اقیانوس شناسی (کاوشگر خلیج فارس) شهریور ماه سالجاری به آب انداخته می شود و بنا به گفته دریادار رستگاری رییس سازمان صنایع دریایی کشور، 22 بهمن به پژوهشگاه اقیانوس شناسی تحویل داده می شود.
وحید چگینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: امروز 10 اردیبشهت ماه به مناسبت روز ملی خلیج فارس ˈوحید احمدیˈ معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، امیر دریا دار ˈامیر رستگاریˈ رییس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، ˈغلامحسین رحیمیˈ رییس مرکز طرح های کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ˈصالح دریانوردˈ معاون طرح و برنامه استانداری استان هرمزگان از روند ساخت کشتی تحقیقاتی بازدید کردند.
وی افزود: در این بازدید امیر دریادار رستگاری اعلام کرد این کشتی تحقیقاتی در 22 بهمن ماه سالجاری به بهره بردار که همان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی وعلوم جوی است تحویل داده می شود.
چگینی ادامه داد: البته کشتی تحقیقاتی در شهریورماه سالجاری به آب انداخته می شود و در این شرایط برخی از تجهیزات لازم بر روی آن نصب می شود و 22 بهمن ماه به طور کامل به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تحویل داده می شود.
وی افزود: تاکنون ساخت کشتی تحقیقاتی 76 درصد پیشرفت داشته و مبلغ 18 میلیارد تومان اعتبار توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای ساخت آن تامین شده است و قرار است 6 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل شدن برخی تجهیزات مانند نصب سیستم سونار در اختیار پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی قرار گیرد.
چگینی گفت: ساخت کشتی تحقیقاتی یک طرح ملی است که به منظور شناخت بیشتر خلیج فارس و دریای عمان، انجام تحقیقات دریایی در شمال شرقی اقیانوس هند و همچنین ورود به پروژه های تحقیقاتی اقیانوس هند با کشورهای حاشیه اقیانوس هند انجام می شود.
وی ادامه داد: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی این طرح را در سال 1388 به معاونت وقت علمی فناوری ریاست جمهوری ارایه داد و در نهایت عملیات ساخت آن طی موافقت نامه ای بین این معاونت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اردیبهشت سال 1390 آغاز شد.
این شناور تحقیقاتی با 50 مترطول، 10مترعرض و 12 متر ارتفاع و 3/5 آبخور و 4 آزمایشگاه قادر است با آب و سوخت کامل به مدت 45 روز با ظرفیت 27 نفر (11خدمه و تکنسین کشتی و 16 نفر محقق) در آب های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند با طی حدود 3 هزار مایل دریایی، کارهای تحقیقاتی و میدانی خود را به انجام رساند. ک/1
7195/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]