واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
صادرات چراغ خاموش پتروشیمی به اروپا کلید خورد/ دلایل کاهش صادرات به ترکیه
همزمان با افزایش دو برابری تعرفه صادرات محصولات پتروشیمی به ترکیه، ایران کشورهای اروپایی و جنوب شرق آسیا را جایگزین بازار پتروشیمی و پلیمری ترکیه کرد به طوریکه پس از ایتالیا، آلمان هم به جمع مشتریان پتروشیمی ایران در اروپا پیوست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر، پس از بالا گرفتن اختلافات گازی ایران – ترکیه و شکایت رسمی ترکها از گران فروشی گاز ایران، دامنه این اختلافات به بازار محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری هم توسعه یافته است.
بر این اساس اسفند ماه سال گذشته ترکیه که در طول چند سال گذشته همواره یکی از مشتریان پای ثابت محصولات پتروشیمیایی و پلیمری ایران بود تعرفه واردات فرآوردههای پلیمری از ایران را با افزایشی دو برابری از سه به 6.5 درصد افزایش داد.
پلی پروپیلن، پلی اتیلن، پی.وی.سی و پلیاتیلن تریفتالات از مهمترین محصولات صادراتی پتروشیمی ایران به ترکیه بوده اند که تعیین تعرفه جدید حجم صادرات پتروشیمی به این کشور همسایه با کاهش روبرو شده است.
همزمان با این اختلافات پلیمری، با تعلیق تحریم صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، حجم صادرات پتروشیمی به اروپا در حال افزایش است.
از این رو پس از صادرات یک محموله متانول ایران به ایتالیا، صادرات محصولات پلیمری ایران هم به آلمان از سر گرفته شده است.
آغاز چراغ خاموش صادرات پتروشیمی به اروپا
احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ایران در گفتگو با مهر با انتقاد از تعیین تعرفه های جدید پیش روی محموله های صادراتی پتروشیمی ایران در ترکیه، گفت: ترکیه به دلیل افزایش واردات از محصولات پتروشیمی جمهوری آذربایجان، تعرفه محصولات پتروشیمی ایران را افزایش داده است.
این مقام مسئول با اعلام اینکه صنعت پتروشیمی ایران هیچ گونه نگرانی بابت سیاستهای جدید تعرفهای ترکیه ندارد، تصریح کرد: هم اکنون تقاضا آن قدر برای محصولات پتروشیمی ایران بالا است که نگرانی بابت کاهش صادرات به ترکیه نداریم.
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر بخش عمده ای از محصولات پتروشیمی ایران به کشورهای آسیایی صادر می شود، بیان کرد: علاوه بر این مشکلات و تحریم های پیش روی صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران به کشورهای منطقه آمریکای شمالی، آفریقا و اروپا به طور کامل رفع شده است.
مهدوی با یادآوری اینکه پیش بینی می شود با توجه به روند مذاکرات صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تدریج افزایش یابد، تبیین کرد: هم اکنون هیچ گونه محدودیتی در تامین کشتی، بیمه و یا انتقال ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی وجود ندارد.
دلایل کاهش صادرات پتروشیمی به ترکیه
علیرضا صدری مدیرعامل پتروشیمی تبریز و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات پلیمری ایران با بیان اینکه سال گذشته بیش از 620 هزار تن محصول پلیمری در این مجتمع پتروشیمی تولید شده است، از کشورهای ترکیه، پاکستان، افغانستان، عراق، آذربایجان و آلمان به عنوان مشتریان محصولات پتروشیمی تبریز نام برد.
این مقام مسئول با اشاره به تعیین تعرفه 6.5 درصدی برای صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به ترکیه، گفت: سایر کشورها چنین محدودیتی ندارند و این مساله سبب شده است رقابت ما در ترکیه پایین تر باشد.
صدری از کیفیت بالا و مسافت کم حمل و نقل محصولات پتروشیمی و پلیمری به عنوان دو مزیت صادرات محصولات پتروشیمی تبریز به ترکیه یاد کرد و افزود: این مزیت ها استقبال تجار و مصرف کنندگان ترکیه ای برای خرید محصولات پلیمری را افزایش خواهد داد.
با این وجود تعیین تعرفه جدید صادرات محصولات پلیمری ایران به ترکیه را در طول یک ماه گذشته تاکنون به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش مهر، آمارهای گمرک سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نشان میدهد که فروردین امسال کشورهایی همچون چین، ژاپن، امارات، هند، ترکیه، عراق، تایوان، تایلند، مالزی، ویتنام، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، روسیه، موزابیک، مصر، سوریه، ترکمنستان، تاجیکستان، اکراین، تانزانیا، فیلیپین، غنا، کنیا، آذربایجان، گرجستان، کره جنوبی و مکزیک از مهمترین مشتریان محصولات گازی و پتروشیمیایی ایران بودهاند.
1393/2/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]