تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى طاووس بهشتيان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817084006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

الشرق الاوسط: تفاوت نحوه‌ی نفوذ ایران و آمریکا در عراق


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
الشرق الاوسط: تفاوت نحوه‌ی نفوذ ایران و آمریکا در عراق

الشرق الاوسط: تفاوت نحوه‌ی نفوذ ایران و آمریکا در عراق
الشرق الاوسط نوشت: سومین انتخابات پارلمانی در عراق از زمان اشغال این کشور به فرماندهی آمریکا در سال 2003 میلادی در میان نفوذ فزاینده ایران برگزار می شود. عقب نشینی نظامی آمریکا از عراق در اواخر سال 2011 میلادی موجب تقویت نفوذ ایران در این کشور شد و کشمکش خونین در سوریه که همسایه عراق است، بر اوضاع امنیتی و سیاسی این کشور سایه افکنده است.
به گزارش نامه نیوز، رأی دهندگان عراقی امروز، پای صندوق های اخذ رأی حاضر می شوند تا اعضای پارلمان جدید خود را انتخاب کنند. آن هم در شرایطی که عراق برای بیرون ماندن از دایره کشمکش بین قدرت های منطقه ای تلاش می کند، بدون آن که موفق به این کار شود.

عصام الفیلی، استاد تاریخ سیاسی در دانشگاه المستنصریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «انتخابات آینده در عراق در میان کشمکش شدید منطقه ای و بین المللی برگزار می شود که شاید محور اصلی آن سوریه باشد و عراق نیز از این کشمکش به دور نیست». وی می افزاید: «عراق در طول تاریخ، میدان کشمکش قدرت های بزرگ بوده است و امروز نیز به نظر می رسد این کشور بار دیگر صحنه منازعات مشابهی است».

تهران و واشنگتن در انتخابات سال 2010 میلادی نقشی اصلی در انتخاب شدن مجدد نوری المالکی، سیاستمدار شیعه بانفوذی که از سال 2006 بر عراق حکومت می کند، به نخست وزیری این کشور بازی کردند. او ریاست دولتی ائتلافی را برعهده گرفت که شرکت کنندگان در آن، به دنبال حفظ منافعشان بودند. ولی خروج نظامیان آمریکایی از عراق در اواخر سال 2011 موجب شد ایران نفوذ سیاسی بیشتری در عراق پیدا کند و در چارچوب روند سیاسی این کشور، بیشتر مانور دهد، به گونه ای که تهران به بازیگر اصلی در کشوری تبدیل شد که از سال 1980 تا 1988 میلادی درگیر جنگی خونین با آن بود.

مایکل نایتس ، پژوهشگر موسسه سیاست های خاورنزدیک واشنگتن می گوید: «نفوذ ایران در عراق اکنون قطعا بیشتر از نفوذ آمریکا است، زیرا ایرانی ها بر برخی احزاب عراقی تسلط مستقیم دارند».

وی می افزاید: «تاثیر آمریکا بر عراق اکنون محدود به توافقنامه های نظامی و تجهیزات است، به این صورت که آمریکا می تواند با خودداری از تحویل دادن تجهیزات یا به تأخیر انداختن آن، بر رهبران عراق فشار وارد کند. در حال حاضر، این تنها اقدامی است که واشنگتن می تواند درباره عراق انجام دهد».

به گزارش تیک، در شرایطی که نفوذ ایران در عراق در حال افزایش است، این کشور هر روز بیش از گذشته در چرخه کشمکش منطقه ای بر سر رژیم سوریه گرفتار می شود. سیاستمداران عراقی موضع گیری های متفاوتی درباره سوریه که حدود 600 کیلومتر با عراق مرز مشترک دارد داشته اند، ولی دولت عراق که در کنترل شیعیان است به طور علنی موضعی بی طرفانه در این خصوص اتخاذ کرده و خواستار حل سیاسی بحران در سوریه شده است. اما اکثریت شیعه که بر عراق حکومت می کند خود را به رژیم بشار اسد که نماینده اقلیت علوی در سوریه است نزدیک احساس می کند و نگران است اگر اکثریت سنی در سوریه به قدرت برسد، از عراقی های سنی حمایت کند، آن هم در کشوری که سال هاست صحنه کشمکش بین شیعه و سنی است و در اوج این کشمکش بین سال های 2006 تا 2008 میلادی هزاران نفر کشته شده‌اند.

الفیلی معتقد است «امنیت ملی ایران اجازه نخواهد داد دولتی در عراق تشکیل شود که مورد حمایت ایران نباشد و کشورهای رقیب ایران در منطقه که ممکن است آمریکا را در کنار خود ببینند؛ در جهت عکس این روند حرکت خواهند کرد».

به رغم این کشمکش بر سر کسب نفوذ منطقه ای، ناظران معتقدند تهران از نفوذ خود استفاده خواهد کرد تا انتخابات عراق با موفقیت برگزار و انسجام عراق و به ویژه یکپارچگی شیعیان تحکیم شود.

یک دیپلمات غربی می گوید: «ایران مدت زیادی است که به قدرتمندترین بازیگر در عراق تبدیل شده است. اولویت ایرانی ها این است که عراق تا حد امکان آرام باشد، زیرا ایران کاملا به سوریه سرگرم است». این دیپلمات غربی می افزاید: «اما در صورتی که عراق به سمت تبدیل شدن به کشوری موفق پیش برود، احتمالا ایران مشکلاتی برای این کشور ایجاد خواهد کرد. اما عراق در شرایط کنونی فاصله بسیار زیادی تا تبدیل شدن به کشوری موفق دارد».





1393/2/10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن