واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رویوران: نقشی که ایران در عراق دارد، آمریکا هم در این کشور ندارد/ تفاوتی ندارد علاوی نخست وزیر شود یا مالکی، روابط تهران -بغداد رو به جلو است
یک کارشناس مسایل خاورمیانه با اشاره به انتخابات پارلمانی عراق به نقش تاثیر گذار تهران بر روند انتخابات مهم این همسایه غربی ایران تاکید کرد.
به گزارش نامه نیوز، انتخابات پارلمانی عراق از روز سه شنبه رسما در این کشور کلید خورد تا مردم عراق با حضور پای صندوق های رای نخستین مجلس پس از خروح سربازان خارجی از خاک عراق را روانه پارلمان و حیات سیاسی خود را در 4 سال آینده رقم بزنند. در این انتخابات 3 جریان اصلی شیعی، سنی و کرد با یکدیگر به رقابت می پردازند که همواره در انتخابات های گذشته تبادل کرسی ها و سمت های سیاسی و همچنین تک و پاتک ها انتقاد و هجمه و حمایت میان این سه گروه در جریان بوده است.
در همین راستا «حسین رویوران» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار نامه نیوز در خصوص برگزاری سومین انتخابات پارلمانی عراق پس از سقوط حکومت صدام و حمله آمریکا به این کشور، گفت: انتخابات عراق انعکاسی از فضای سیاسی جدیدی در این کشور است. برگزاری انتخابات در هر کشور، نشانهای از وجود دمکراسی و حق مردمی در انتخاب شخص برجسته در آن کشور است؛ فضای سیاسی کشور عراق نیز در حال حرکت به سمت مردم سالاری است به این گونه که تاکنون چندین انتخابات را پشت سرگذاشته است.
وی افزود: با وجود فعالیتهای گسترده گروههای تروریستی و افراط گرا در عراق و وجود ناامنی های بسیار و گسترده در این کشور اما دولت عراق خواستار رای مردمی است و به دنبال آن است تا دیکتاتوری را از بین ببرد.
رویوران با اشاره به جریانات متفاوت سیاسی حاضر در این رقابتها گفت: وجود گروههای سنی شیعه و کرد در عراق خود نشانهی یک پدیده مثبت در این کشور است که از اهمیت گروه های مذهبی و قومی در این کشور حکایت میکند و تنوع در انتخابات پارلمانی این کشور که از اهمیت بسزایی در ساختار سیاسی و آینده این کشور برخوردار است را به امری ایجابی تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه انتخابات پارلمانی عراق برای نخستین بار با سیستم دیجیتالی برگزار می شود، افزود: این موضوع بیانگر این است که دولت عراق خواهان حفظ امنیت و صحت در انتخابات و همچنین دوری از ایجاد هرگونه شک و شبه در آن است. دولت نوری المالکی همچنین به دنبال آن است تا پای بندی خود را به وجود دمکراسی در عراق نشان دهد.
رویوران همچنین با اشاره به دعوت مراجع و روحانیون برجسته عراقی از مردم برای شرکت گسترده در انتخابات، گفت: با توجه به تاثیرگذاری مراجع بر مردم عراق و تبعیت مردم از مراجع و روحانیون، مراجع نیز از مردم خواستهاند تا در انتخابات پارلمانی این کشور حضور گسترده داشته باشند تا با انتخاب شخص اصلح، از فساد در عراق جلوگیری کنند.
وی در خصوص رقابت های انتخاباتی عراق و رقابت ها میان «نوری المالکی» نخست وزیر کنونی عراق و ایاد علاوی، نخست وزیر پیشین عراق افزود: «ایاد علاوی» یکی از شخصیتهای برجسته سیاسی در عراق است که تابعیت دوگانه دارد؛ در زمان نخستوزیری علاوی، دولت بغداد بیشترین تعاملات را با تهران داشت و همچنین روابط خوبی میان دو کشور برقرار بود، اما در خصوص اصل و پایه سیاست خارجی و داخلی شخص علاوی باید گفت که وی در این زمینه تفاوت هایی اساسی با حکومت ایران دارد که از نظرات شخصی وی نشات میگیرد که مغایر با سیاست های کلی ایران است؛ نخست وزیر اسبق عراق در عرصه سیاست اما با ایده واقعی خود مشارکت و فعالیت می کند.
این کارشناس بین الملل همچنین درخصوص آینده روابط ایران و عراق در خصوص انتخاب هریک از این دو فرد، گفت : روابط ایران و عراق در حال حرکت به سمت و سویی مناسب است و باید گفت که ایران در عراق نقش تعیین کننده ای را ایفا می کند. در انتخابات پارلمانی پیشین این کشور نیز شیعیان بسیار تاثیر گذار بودند و ارتباطات وسیعی را با بخش های مختلف مردم عراق برقرار کردند؛ ایران نقش هماهنگ کنندهای را در عرصه سیاسی و اجتماعی عراق داراست، نقشی که ایران در عراق دارد حتی کشوری چون آمریکا نیز در این کشور ندارد پس در نهایت باید گفت که ایران نقش ویژه ای را در این همسایهی غربی خود دارا است.
رویوران افزود: هرکدام از احزاب و ائتلاف های حاضر در انتخابات پارلمانی عراق که انتخاب شوند تفاوتی در آینده سیاسی ایران و عراق ندارد زیرا دو کشور به سمت تبادلات سیاسی در حرکت هستند و همگونی ساختار اجتماعی و شباهت های ایران و عراق است که از اهمیت بالایی برخوردار است و در اولویت قرار دارد.
1393/2/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]