تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825827221




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتخابات پارلمانی عراق ، دریچه ای به ثبات و امنیت


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


انتخابات پارلمانی عراق ، دریچه ای به ثبات و امنیت وبلاگ > كاکایی، سیامک - وجه مشخصه رقابت این دوره ائتلافهای انتخاباتی ، صراحت بیشتر در ارائه برنامه ها و تغییرات در نحوه شرکت در انتخابات ، در قالب فهرست های همسو و یا به شکل مجزا بوده است. در میان برنامه های تبلیغاتی گروهها ، دو موضوع امنیت و مقابله با تروریسم و ضرورت اصلاح امور سیاسی ، پر رنگ تر بود .

چهارشنبه ( 30 آوریل ) سومین انتخابات پارلمانی عراق پس از سرنگونی رژیم صدام برگزار می شود .




پارلمان عراق 328 کرسی دارد و نمایندگان برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند . پارلمان در عراق ، به دلیل آنکه نظام سیاسی این کشور پارلمانی است ، در مرکز ثقل تصمیم گیری ها قرار دارد . به همین دلیل آرایش سیاسی و ترکیب کرسی های پارلمانی ، در سیاستگذاری های کلان عراق تاثیر بسزایی دارد . این واقعیت ، اما ، غیرقابل انکار است که بافت جمعیتی ، مذهبی و قومی عراق متشکل از سه گروه اصلی شیعیان ، کردها و اهل سنت ، تعیین کننده سهم تقریبی آنان از جمع کرسی ها است . البته عامل تاثیرگذار در پیروزی ائتلافهای هریک از سه گروه اصلی ، تابعی از موقعیت احزاب تشکیل دهنده ائتلافها ، پیشینه فعالیت و عملکرد شخصیت های برجسته آن است . به همین دلیل رقابت های انتخاباتی ائتلافها در دو وضعیت کاملا متفاوت انجام گرفت . بدان معنا که رویکرد فهرست ها و گروه های انتخاباتی درمناطق تحت نفوذ مذهبی و یا قومی شان ، مبتنی بر رقابت تنگاتنگ با همتایان رقیب بوده است . اما همین گروههای رقیب ، در استانها و مناطق غیر حوزه نفوذ شان ، به همپیمانی روی آورده اند تا کرسی های بیشتری از سهم آن استان را به دست آورند .
وجه مشخصه رقابت این دوره ائتلافهای انتخاباتی ، صراحت بیشتر در ارائه برنامه ها و تغییرات در نحوه شرکت در انتخابات ، در قالب فهرست های همسو و یا به شکل مجزا بوده است. در میان برنامه های تبلیغاتی گروهها ، دو موضوع امنیت و مقابله با تروریسم و ضرورت اصلاح امور سیاسی ، پر رنگ تر بود . تمرکز گروهها بر این مفاهیم ، نشان از نیاز عراق به سامان سیاسی و امنیتی و گذار به شرایط با ثبات تری دارد . زیرا کشمکش و نزاع سالهای اخیر میان برخی جناح های سیاسی ، روح مردم عراق را از ادامه این وضعیت خسته کرده است . اکنون عراق در یک بزنگاه مهم تاریخی برای برون رفت از نابسامانی ها قرار دارد و مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی ، بر چگونگی اجماع گروهها در تشکیل دولت جدید و پایان دادن به ناسازگاریهای سیاسی ، تاثیری مستقیم دارد .
در میان فهرست های انتخاباتی شیعیان ، ائتلاف دولت قانون نوری المالکی ، این دوره از انتخابات را آزمونی برای سنجش وزن سیاسی خود می داند . البته گروههای دیگری چون المواطن عمار حکیم و فهرست الاحرار وابسته به گروه مقتدی صدر نیز به دلیل پایگاه اجتماعی و نگرش سیاسی شان مورد توجه رای دهندگان هستند . اما در میان جناح های اهل سنت ، فهرست متحدون اسامه النجیفی ، شرایط را در استانهای سنی نشین برای خود مهیاتر می بیند و البته فهرست العربیه صالح المطلگ و الوطنیه ایاد علاوی نیز خود را از گردونه بازی به دور نمی دانند . شاید متفاوت ترین شرایط سومین دوره انتخابات پارلمانی ، مربوط به کردها باشد که در این دوره نتوانسته ویا شاید کسانی چون مسعود بارزانی و نوشیروان مصطفی ، رهبر جریان تغییر ، نخواسته اند ائتلاف مشترک تشکیل دهند و به طور مجزا در استانهای کردنشین شرکت کرده اند .
آنچه مردم عراق از حاصل سومین دوره انتخابات پارلمانی انتظار دارند ، گشایش در وضعیت سیاسی و اقتصادی و پایان نزاع حزبی و اهتمام گروهها به مصالح ملی است ، واقعیتی که نیاز امروز عراق است و مرجعیت شیعه نیز از مردم خواسته اند با ایفای نقش ملی و تاریخی شان ، عراق را به مرحله نوین عبور دهند .

منبع : سایت معاونت برون مرزی صدا و سیما    



سه شنبه 9 اردیبهشت 1393 - 23:25:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن