واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وزیرخارجه آلمان: روسیه باید برای آزادی ناظران اقدام کند تهران-ایرنا-ˈفرانک اشتاین مایرˈ وزیر امور خارجه آلمان روز سه شنبه گفت: روسیه وظیفه دارد طی رایزنی با ربایندگان ناظران سازمان همکاری و امنیت اروپا، به آزادی این ناظران کمک کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانیˈنیو یوروپˈ، اشتاین مایر در بیانیه ای افزود: گروگان گیری ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا و سپس حاضر کردن آنها در نشست خبری در حالی که در اسارت بودند، به معنای تحقیر شخصیت این افراد است. وی از روسیه خواست تا با نفوذ و لابی با گروگان گیران به آزادی آنها کمک کند.
مایر تاکید کرد : سازمان امنیت و همکاری اروپا از حمایت کامل دولت آلمان برای مذاکرات مستمر با گروگان گیران به منظور آزاد کردن گروه بازداشت شده برخوردار است.
وی افزود : دو طرف از نزدیک برای یافتن یک راهکار همکاری می کنند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین اظهار داشت : روسیه باید با درخواست از معترضان ضددولتی که ناظران را گروگان گرفته اند، به آزادی ناظران کمک کند.
جدایی طلبان طرفدار روسیه گروهی از ناظران بین المللی سازمان امنیت و همکاری اروپا را در شهر شرقیˈاسلاویانسکˈ اوکراین روز جمعه گروگان گرفتند. این ناظران به دعوت دولت کی یف وارد اوکراین شده بودند.
هشت ناظر به گروگان گرفته شده که همه آنها اروپایی هستند، عضوی از یک گروه دوازده نفره به شمار می آیند که قرار است سازمان امنیت و همکاری اروپا مستقر در وین برای نظارت بر وضعیت سیاسی و امنیتی اوکراین به این کشور اعزام کند. یک نفر از این هشت گروگان که از اتباع سوئیس بود، یکشنبه گذشته(7 اردیبهشت/27 آوریل) به دلیل مشکلات جسمی ناشی از بیماری دیابت آزاد شد. گروگان گیران برای اطمینان از سلامت و زنده بودن همه ناظران همه آنها را در یک نشست خبری حاضر کردند.
از هفت گروگان باقی مانده، چهار نفر دیگر آلمانی هستند که سه نفر ناظر نظامی و یک تن مترجم است. دیگر ناظران تبعه کشورهای چک، لهستان و دانمارک هستند.
سازمان امنیت و همکاری اروپا گروهی را برای مذاکره به اسلاویانسک اعزام کرده است تا در مورد وضعیت امنیت ناظران گروگان گرفته شده مطمئن شده و با مقامات کی یف و جدایی طلبان مذاکره کند.
اوکراین که از آذرماه گذشته صحنه ناآرامی ها بر سر موافقت و مخالفت امضای توافق نامه تجاری با اتحادیه اروپا بود، به یکی از مهم ترین چالش های روسیه و غرب تبدیل شده است.
درگیری های اوکراین که خروج دولت پیشین مورد حمایت مسکو از قدرت را به همراه داشت، با تظاهرات شماری از جدایی طلبان شرق و روس زبان این کشور ادامه یافت.
جدایی شبه جزیره کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه بر اساس نتایج همه پرسی از مردم این منطقه و درگیری در دیگر شهرهای شرقی اوکراین در موافقت با روسیه و مخالفت با دولت جدید کی یف، به بحران سیاسی در اوکراین دامن زده است.
فعالان طرفدار روسیه که برخی از آنان مسلح هستند، از چندی قبل برخی ساختمان های دولتی را در چند شهر شرقی اوکراین از جمله ˈدونتسکˈ، ˈ لوهانسکˈ و ˈاسلاویانسکˈ به اشغال خود در آوردند.
جدایی طلبان مسلح اوکراینی طرفدار روسیه با اشغال ساختمان های مهم دولتی، کنترل شهر اسلاویانسک در150 کیلومتری مرز روسیه را در دست گرفتند. اوکراین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا در مذاکرات طولانی (28 فروردین/ 17 آوریل) در ژنو، برای حل بحران اوکراین به توافقی دست یافتند که بر پایه آن قرار شد گروه های مسلح شبه نظامی از دو طرف خلع سلاح شوند و سازمان امنیت و همکاری اروپا وظیفه نظارت بر اجرای این توافق را برعهده دارد.
با وجود این توافق، ناآرامی ها در شهرهای شرق اوکراین ادامه یافته است.
اروپام**9157**1485 ** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]