تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830494538




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسی جانشین مالکی می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: چه کسی جانشین مالکی می شود؟


عراقی ها فردا برای انتخاب ۳۲۸ نماینده مجلس از میان ۹ هزار نامزد به پای صندوق های رای می روند. مجلس نمایندگان عراق، نخست وزیر ، رئیس جمهور و رئیس مجلس را معرفی خواهد کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این نخستین انتخابات عراق پس از خروج نیروهای اشغالگر از این کشور است. مجلس نمایندگان عراق، نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس را معرفی خواهد کرد. یک روز مانده به برگزاری انتخابات ، تدابیر امنیتی ویژه ای در سراسر عراق به اجرا درآمده است. دویست هزار نیروی امنیتی برای برقراری امنیت در حوزه های انتخاباتی در آمادگی کامل بسر می برند. همچنین آسمان عراق بر روی هواپیماها بسته شد. بنابر اعلام سازمان هواپیمایی عراق ورود هواپیماهای بازرگانی و مسافربری به این کشور تا پایان انتخابات ممنوع است. همه ورودی ها و خروجی های بغداد هم از امشب مسدود و ورود و خروج خودروها به پایتخت ممنوع می شود. رای گیری از عراقی های مقیم خارج در دو روز گذشته برگزار شد.
گزارش ها از چینش گروه ها و جریانهای عراق از برتری نسبی جریان حاکم حکایت دارد. اینگونه به نظر می رسد که همچنان شانس مالکی برای تصاحب نخست‌وزیری بالا است. اگر چه در این دوره گروه مالکی شاهد ریزش بوده اما پیش‌بینی می‌شود  همچنان کرسی‌های بیشتری از دیگر فراکسیون‌ها به دست آورد.  این انتخابات از حساسیت ویژه ای برخوردار است .
رقابت احزاب بر سر تصاحب 325 کرسی مجلس است و چون هیچ حزب یا جریان سیاسی یا ائتلافی نمی تواند اکثریت کرسی ها را به دست آورد بنابراین جریان های سیاسی با یکدیگر دست به ائتلاف می زنند و در پی این ائتلاف مقام های اصلی کشور را انتخاب می کنند.
جریان هایی که در دوره های قبل با نوری مالکی دست به ائتلاف زده بودند اعلام کرده اند که در دوره جدید با وی ائتلاف نخواهند کرد. در دوره پیش سه جریان اصلی شیعی یعنی جریان صدر به رهبری مقتدا صدر، ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، نخست وزیر فعلی و مجلس اعلای اسلامی عراق به رهبری سید عمار حکیم که در انتخابات گذشته ائتلاف ملی را تشکیل داده بود به همراه ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی، شیعی سکولار که نماینده جریان سنی بود و پیمان کردستانی با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در ماه های نزدیک به انتخابات گروه های که در سالهای گذشته در یک ائتلاف گرد هم آمده بودند، دسته بندی های جدیدی را شکل داده اند در برخی موارد در مقابل هم صف آرایی کرده اند. در نتیجه این فراز و نشیب ها اکنون شاهدیم که جریان صدر با وجود این که رهبر آن مقتدا صدر اعلام کرد که از عرصه سیاسی عراق کناره گیری می کند بدون هیچ گونه ریزشی وارد انتخابات شده است اگر چه پیش بینی نمی شود کرسی ای بیش از کرسی های فعلی اش به دست آورد. ائتلاف دولت قانون با از دست دادن جمعی از یاران قدیم و افزوده شدن یاران جدید از جمله موفق الربیعی، رئیس سابق شورای عالی امنیت ملی پای به عرصه انتخابات گذاشته است. مجلس اعلای اسلامی عراق نیز با تشکیل ائتلافی موسوم به ائتلاف شهروند به ریاست سید عمار حکیم وارد میدان شده است. اما در این میان فهرست العراقیه دچار شکاف شدید شده است. در همان ماه های ابتدایی تشکیل دولت و پارلمان عراق فراکسیونی موسوم به العراقیه سفید از این ائتلاف جدا شد. بعد از آن متحدون به ریاست اسامه النجیفی فهرستی جداگانه داد و اکنون با همین فهرست در انتخابات شرکت کرده است. ایاد علاوی نیز با فهرست الوطنیه وارد  انتخابات شده و بازماندگان العراقیه نیز با العراقیه ملی وارد انتخابات شده اند تا به این ترتیب دیگر اثری از فهرست العراقیه باقی نماند. کردها نیز با همان شیوه همیشگی با احزاب اتحاد میهنی کردستان و دموکراتیک کردستان و تغییر در انتخابات شرکت می کنند.
بیشتر این گروه ها اعلام کرده اند که با دولت قانون ائتلافی انجام نخواهند داد و این در حالی که دولت قانون هم بدون ائتلاف با سایر گروه ها نمی تواند دولت تشکیل دهد. انتقادها از مالکی بیشتر شده است. انتقادها به وی درباره نوع برخورد با تکفیری ها، پرونده های امنیتی، وجود فسادهای گسترده مالی و اداری و مسائل دیگر بسیار شدید است. همه گروه ها یک هدف مشترک دارند و انهم شکست مالکی در این انتخابات است. تا آن جا که ایاد علاوی صحبت از امکان ائتلاف میان خود با حکیم، صدر و کردها بعد از انتخابات مجلس برای کنار زدن نوری مالکی از قدرت می زند. احمد چلبی هم همین رویکرد را دنبال می کند. در این میان مرجعیت نیز به شدت با انتخاب نوری مالکی مخالف است. آیت الله بشیر النجفی گفته است که اگر مالکی بار دیگر انتخاب شود به خیابان می آید و علیه او شعار می دهد. اما آیت الله سیستانی علنی با مالکی مخالفت نکرده است. گروه های شیعی به فکر انتخابی غیر از مالکی هستند. برادران اهل سنت نیز دور اسامه النجیفی گرد آمده اند. ائتلاف شهروند به ریاست سید عمار حکیم نیز سه نفر را مطرح کرده اند؛ بیان جبر الزبیدی، وزیر کشور اسبق در دولت ایاد علاوی و وزیر دارایی سابق در دولت نوری مالکی، عبدالحسین عبطان، استاندار اسبق نجف و احمد چلبی.
جریان صدر نیز علی دوای لازم، استاندار استان میسان ، محمد صاحب الدراجی، وزیر عمران و اسکان در دولت مالکی و بهاء الاعرجی، رئیس فراکسیون الاحرار، وابسته به جریان صدر در مجلس را به عنوان نامزدهای خود معرفی کرده است. هیچ جریان سیاسی با گروه دیگری تاکنون دست به ائتلاف نزده اند اما این جریان ها جز دولت قانون در یک چیز مشترکند و آن مخالفت با مالکی است. به گونه ای که کمتر مقام سیاسی است که از مالکی انتقاد نمی کند. اما در مقابل صف ارایی گروه ها، جریان دولت قانون به رهبریی مالکی از وزن بیشتری برخوردار است و به احتمال بیشتر کرسی های بیشتری را نسبت به دیگر جریان ها از ان خود خواهد کرد. اما تعداد این کرسی ها در حدی نیست که بتواند دولت تشکیل دهد و ناچار باید با دیگر گروه ها ائتلاف تشکیل دهد. سناریوی تازه ای مطرح شده مبنی بر این که مالکی تا آخرین لحظه بر تصاحب پست نخست وزیری پافشاری خواهد کرد و در صورتی که پافشاری ها جواب نداد همانند سناریوی ابراهیم جعفری در سال 2006 این بار نیز فرد دیگری که به احتمال بسیار زیاد خضیر الخزاعی، کفیل رئیس جمهوری عراق از حزب الدعوه خواهد بود به این سمت انتخاب خواهد شد.


سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن