تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815260611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عراق؛ انتخابات سرنوشت ساز


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

عراق؛ انتخابات سرنوشت ساز تهران - ایرنا -انتخابات مجلس عراق از روز یکشنبه آغاز شده و تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت. این، سومین انتخابات مجلس در عراق بعد از صدام است با این تفاوت که در انتخابات کنونی، اشغالگران آمریکائی در این کشور حضور ندارند.


در ادامه سرمقاله روز سه شنبه روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «عراق ؛ انتخابات سرنوشت ساز» به قلم «جلیل حسنی» می خوانید: بهترین مشخصه این انتخابات رویکرد «تغییر» است که محور مشترک تبلیغاتی اکثر جریان های سیاسی عراق نیز می باشد.
ناامنی های گسترده و طولانی مدت، وضعیت نابسامان اقتصادی و فساد دولتی جامعه عراق را در شرایطی قرار داده است که «تغییر» را به یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای مردم عراق تبدیل کرده است.
از طرف دیگر، در آرایش جریان های سیاسی عراق نیز تغییرات گسترده ای پدید آمده است.
این دگرگونی، هم در جناح شیعه، هم در میان سنی ها و هم در داخل کردها به طور کاملاً واضح مشهود است.
در دو انتخابات گذشته، سه جریان ˈائتلاف ملیˈ متعلق به شیعیان، ˈالعراقیهˈ وابسته به اهل تسنن و ˈگروه همبستگی کردستانˈ، سه ضلع مثلث قدرت در میدان سیاسی را تشکیل می دادند ولی امروزه، این جریان ها به فراکسیون ها و گروههای متعددی تقسیم شده اند.
به این صورت که مردم به جای رأی دادن به فهرست های انتخاباتی، عمدتاً به کاندیداها و گروههای کوچک تر در حوزه انتخاباتی خود رأی می دهند.
کسانی که موافق وضعیت جدید هستند چنین توجیه می کنند که جبهه بندی های قومیتی و مذهبی کمرنگ تر خواهد شد و می تواند تنش های فرقه ای و مذهبی را کاهش دهد.
به عقیده این گروه، آن تقسیم بندی گذشته باعث شد جریان های سیاسی برای کسب آرای بیشتر، بر آتش اختلافات قومی و دینی بدمند و این طرح ساخته و پرداخته اشغالگران بوده است.
تغییر شیوه و آرایش انتخاباتی از چند سال قبل مورد خواست بسیاری از عراقی ها بود و مرجعیت شیعه نیز بر این تغییر تاکید می کرد که این خواسته در انتخابات اخیر عملی شد.
اکنون با توجه به تحولاتی که رخ داده است می توان گفت عراق در آستانه یک تحول سیاسی عمده قرار گرفته است.
اما، این بدان معنی نیست که گروههای شناخته شده و مطرح در انتخابات کنونی ایفای نقش نکنند.
گروه های شیعی تشکیل دهنده ˈائتلاف ملیˈ که در دو دوره گذشته قدرت را در مجلس دردست داشتند اکنون مستقلاً ایفای نقش می کنند.
مجلس اعلای اسلامی عراق و در کنار ˈکنگره ملیˈ به رهبری احمد چلبی، گروه انتخاباتی ˈمواطنˈ را تشکیل داده اند که برنامه مدونی را نیز ارائه داده اند.
گروه ˈدولت قانونˈ به ریاست نوری مالکی که از حزب الدعوه اسلامی عراق منشعب شده، از دیگر گروه های مطرح شیعی در انتخابات اخیر است.
جریان صدر نیز به رهبری مقتدی صدر همچنان در انتخابات فعال است.
در جناح اهل سنت نیز، جریان ˈالعراقیهˈ به رهبری ایاد علاوی از هم پاشیده و به گروههای متعددی تبدیل شده است.
بسیاری از این گروهها، ایاد علاوی را به بی کفایتی و ناکامی در صحنه سیاسی متهم کرده و از وی دور شده اند.
گروه متعلق به ˈاسامه النجیفیˈ که ریاست مجلس را نیز به عهده داشت و گروه متعلق به ˈصالح مطلقˈ، از ایاد علاوی جدا و در شکل و شمایل تازه ای ظاهر شده و وارد میدان گردیده اند.
در میان کردها نیز اثری از ˈگروه همبستگی کردستانˈ که حزب عمده کردها در مجالس گذشته بود دیده نمی شود و دو گروه حزب دمکرات متعلق به مسعود بارزانی و ˈاتحادیه میهنیˈ وابسته به جلال طالبانی به طور مستقل وارد مبارزات انتخاباتی شده اند.
سه روز اول انتخابات مجلس به حوزه های رأی گیری در خارج از عراق و نظامیان عراقی اختصاص داده شده و روز چهارم، یعنی چهارشنبه مردم ساکن عراق به پای صندوق رأی خواهند رفت تا از میان کاندیداها، سرنوشت 325 کرسی مجلس را تعیین کنند.
مجلس عراق به چند دلیل از اهمیت بالایی در ساختار قدرت برخوردار است و به همین جهت باید گفت انتخابات مجلس، مهمترین انتخابات و تعیین کننده ترین رویداد در صحنه سیاسی عراق محسوب می شود.
این مجلس عراق است که نخست وزیر را به عنوان قدرتمندترین فرد سیاسی تعیین می کند. این پست اکنون در اختیار شیعیان است که نوری مالکی تصدی آنرا برعهده دارد.
از چندی قبل برخی جریان های سیاسی عراق اتهام های گوناگونی را به نوری مالکی وارد ساخته و خواستار کناره گیری وی شده اند.
این گروهها اکنون با توجه به دگرگونی در صحنه سیاسی، به تحقق اهداف خود در انتخابات جاری امید بسته اند بگونه ای که صالح مطلق، معاون رئیس جمهور عراق و از سران اصلی جناح مقابل شیعیان، در آستانه انتخابات، پیروزی مجدد مالکی را خطری برای عراق دانسته است. ایاد علاوی، دیگر سیاستمدار رقیب مالکی نیز، مدعی شده است درصورت نخست وزیری مجدد مالکی، طوفان طایفه گرایی تشدید خواهد شد و به همین دلیل وی باید کنار برود.
همین شرایط حساس، انتخابات اخیر را متمایزتر از گذشته ساخته و اهمیت آنرا دو چندان کرده است.
اکنون، مردم عراق و به ویژه جناح شیعه که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می دهد در برابر آزمونی دیگر قرار گرفته اند که آنرا می توان مهمترین آزمون از زمان سقوط رژیم گذشته دانست.
این یک واقعیت است تلاش های گسترده ای در جریان بوده است تا با توسل به حیله ها و ترفندهای مختلف ابتکار عمل از دست جناح شیعه در عراق خارج شود و در انتخابات اخیر نیز سرمایه گذاری فراوانی برای تحقق این توطئه صرف گردیده است تا جناح شیعه دچار تفرقه گردد.
نتیجه این انتخابات، شاید نتواند در کوتاه مدت انتظارات عراقی ها را برای ˈتغییرˈ در زمینه اعاده امنیت، رونق اقتصادی و رفع بر فساد برآورده سازد ولی قطعاً برای آینده عراق تعیین کننده خواهد بود و چشم انداز صحنه سیاسی عراق را برای سال های آتی ترسیم خواهد کرد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن