واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
برگزاری مراسم بزرگداشت روز سعدی در تاجیکستان+تصاویر
مراسم بزرگداشت روز استاد سخن فارسی «سعدی شیرازی» با حضور دانشمندان ایران، افغانستان و تاجیکستان در دوشنبه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، مراسم بزرگداشت روز استاد سخن فارسی «سعدی شیرازی» با حضور دانشمندان ایران، افغانستان و تاجیکستان برگزار شد. در این آیین که امروز در یکی از تالارهای فرهنگی کتابخانه ملی تاجیکستان به اجرا درآمد، تعدادی از دانشجویان بخشهای خاورشناسی، زبان و ادبیات فارسی تاجیکی و هنرمندان سرشناس تاجیک شرکت کردند.
«محمد حسن صنعتی» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در افتتاحیه این مراسم با استقبال گرم و خیرمقدم میهمانان این جشن گفت: اولین روز اردیبهشت را به بزرگداشت استاد سخن فارسی اختصاص داده و وی را «افصحالمتکلمین» یعنی فصیحترین گوینده و شاعر نامیدهایم. وی افزود: سعدی به این دلیل ماندگار و عزیز است که خالصانه و صادقانه وجود خود را آیینه حقیقت قرار داد و حقیقت در آثار او بازتابید و امروز شاهد این تابش در کشورهای بسیاری از جمله در محدوده آسیای مرکزی هستیم. وی همچنین اضافه کرد: سعدی بر دیگر چهرهها و ستارگان تابناک ادبیات فارسی نیز تأثیرگزار بوده و «حافظ شیرازی» تا جایی که شناختی از او داریم و «عبید زاکانی» تا جایی که میشناسیم در آثار خود الهام از گفتهها و نوشتههای سعدی گرفتهاند و میتوان گفت، سعدی همه را به زانوی ادب در برابر کلام خویش نشانده و به آنان الهام بخشیده است. وی همچنین بیان کرد: اگر ما امروز به دنبال کسی هستیم که انسان و روزگار را بشناسد و راه را به ما نشان دهد، سعدی از جمله معدود شخصیتهایی است که روزگار و آثارش نمونهای از چراغ هدایت است. رایزن فرهنگی کشورمان تأکید کرد: سعدی بدون تردید از جمله شاعران و نویسندگان طراز اول زبان فارسی بوده و از وی به عنوان بزرگترین شاعر در ادبیات شرق یاد میکنند. وی تصریح کرد: فصاحت و زیبایی کلام او را مانندی نیست و شیوایی آن در نظم و نثر زبانزد جهانیان است. «حورالنسا علیزاده» معاون رئیس کتابخانه ملی تاجیکستان و از اندیشمندان تاجیک برگزاری چنین همایش علمی و فرهنگی را بهانه خوبی برای احیای رشتههای از هم گسسته روابط فرهنگی کشورهای همزبان ایران، افغانستان و تاجیکستان عنوان کرد. وی اذعان کرد: سعدی با اشعار و آثار نثر خود ارزشهایی را توصیف و تبلیغ میکرد که از مسائل داغ در دوران امروز نیز هست. وی گفت: سخن پرمعنا و با ارزش سعدی هم اکنون زبان فارسی را به منبر سازمان ملل متحد برده و از آن بلندی به یکایک جهانیان تلقین میکند که، بنی آدم اعضای یک دیگرند که در افرینش ز یک گوهرند چو عضوی به درد آورد روزگار دیگر عضوهارا نماند قرار تو که کز محنت دیگران بیغمی نشاید که نامت نهند آدمی ... این شخصیت فرهنگی تاجیک اضافه کرد: شرکت در تجلیل روز گرامیداشت بزرگواری به مانند سعدی شیرازی باعث فخر و ارج هر وارث ادب و زبان فارسی است. «نوروز سرکاراف» استاد رشته زبان و ادبیات فارسی تاجیکی دانشگاه اقتصاد و تجارت تاجیکستان و از شرکتکنندگان آزمون گزارش و مقالات در مورد آثار سعدی در این آیین در موضوع بازتاب اخلاق، آموزش و تربیت در آثار سعدی مقالهای ارائه کرد.
وی ضمن توضیح این موضوع از این شخصیت بزرگ به عنوان یک استاد جدی و سختگیر در امر تربیت و آموزش فرزند یاداور شد. وی گفت: سعدی با بیان ساده و پر از حکمت خویش تربیت و آموزش را برای فرزند حتمی دانسته و جایگاه این دو چیزرا در تقویت جامعه مهم شناختهاست. این دانشمند تاجیک افزود: آثار این بزرگوار طی قرنها دستور خوب آموزشی برای تربیت انسانها است. به اعتقاد وی، جایگاه سعدی چه در گذشته و چه امروز در تعیین و تکمیل رفتار هر فرد جامعه برجسته و روشن بوده و و هست. در بخشهای دیگری از این مراسم حدود 10 نفر از دانشمندان، دانشجویان محقق و مخلص آثار این شاعر گزارش و مقالاتی ارائه کردند و پارههایی از اشعار او توسط راویان شعر و هنرمندان شناخته شده تاجیک قرائت و سروده شد.
انتهای پیام/.
93/02/02 - 12:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]