واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توسعه اقتصادی در مبحث مالکیت معنوی برای ثبت اسناد کشور قابل دستیابی است تهران - ایرنا - مدیر کل اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: توسعه اقتصادی در صورت وجود ساز و کار حقوقی برای مالکیت معنوی برای نظام کارآمد ثبت اسناد قابل دستیابی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ˈمحمد حسن کیانیˈ روز دوشنبه در آخرین روز همایش ملی حقوق مالکیت معنوی و نقش آن در توسعه اقتصادی، بخشی از فعالیت ها و اقدامات ثبت اسناد و املاک کشور در توسعه حمایت از مالکیت صنعتی و چگونگی ارائه خدمات به بخش خصوصی و عمومی را ارائه کرد.
وی اظهار داشت: این سازمان در بعد ملی به عنوان مالکیت صنعتی و در بعد بین المللی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی اقدامات مهمی را انجام داده است.
وی با بیان اینکه حقوق مالکیت معنوی از آفرینش های فکری حمایت می کند، افزود: این مهم در دو شاخه حقوق صنعتی و شاخه حقوق ادبی و هنری فعالیت دارد.
کیانی مصادیق حقوق مالکیت صنعتی را اختراعات و طرح های صنعتی و مصادیق حقوق مالکیت ادبی و هنری را آثار ادبی و هنری، موسیقی و آثار عکاسی و سینمایی عنوان کرد و افزود: یکی از بسترهای رشد و توسعه اقتصادی حمایت از مالکیت های فکری در حوزه مالکیت صنعتی به شمار می رود.
***اقدامات 10 سال اخیر سازمان ثبت اسناد در خصوص مالکیت معنوی و فکری
مدیرکل اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تصویب قانون راجع به حمایت از نشانه های جغرافیایی کالا مصوب سال 1383 و آیین نامه اجرایی مربوط به آن و تصویب قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری در سال 86 از جمله این اقدامات است.
وی با بیان اینکه نگاه سازمان ثبت اسناد و قوه قضاییه در تصویب قوانین مربوط به اختراعات نگاه دائمی است، افزود: در زمینه اصلاح و به روز کردن قوانین و مقررات مالکیت صنعتی در بعد بین المللی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی الحاق به کنوانسیون موسس سازمان جهانی مالکیت معنوی، الحاق به موافقت نامه مادرید، الحاق به موافقت نامه و پروتکل مادرید در ارتباط با ثبت بین المللی علائم تجاری، الحاق به موافقت نامه لیسبون و معاهده مادرید در خصوص ثبت و حمایت بین المللی از اسامی مبدا، الحاق به معاهده همکاری ثبت اختراعات و اجرای سیستم طبقه بندی بین المللی علائم تجاری، اختراعات و طرح های صنعتی را از جمله اقدامات این سازمان در بعد بین المللی عنوان کرد.
کیانی افزود: در حوزه آموزش و بهبود توسعه مهارت های انسانی نیز قدم های خوبی برداشته شده است که از جمله آن می توان به استفاده از ظرفیت های وایپو برای ارتقای آگاهی های حرفه ای کارشناسان مالکیت صنعتی، قضات و اساتید دانشگاه ها، بهره گیری کارشناسان اداره مالکیت صنعتی از دوره های آموزشی و همکاری با سازمان جهانی مالکیت معنوی در زمینه آموزش های منطقه ای وایپو برای ایجاد دفترهای منطقه ای در ایران اشاره کرد.
وی گفت: همچنین جهت ارتقای آگاهی های عمومی و خصوصی در زمینه حمایت از حقوق مالکیت معنوی نیز اقداماتی از جمله برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی، استفاده از ظرفیت های فنی و حقوقی وایپور، توزیع سند راهکار حقوقی حمایت از فرش ایران، ایجاد پیشخوان تجاری سازی اختراع و همکاری با سازمان بورس اوراق بهادار جهت راه اندازی بازار دارایی های فکری انجام شده است.
مدیر کل اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
در ادامه گفت: همچنین مشکلاتی در این زمینه وجود دارد به طوری که ما برای ثبت ملی اظهارنامه فرش و ثبت پنج نشان فرش ایران در کشور لیسبون به خاطر تحریم ها مجبور شدیم هزینه حق ثبت را به صورت دستی پرداخت کنیم.
همایش ملی حقوق مالکیت معنوی به مدت سه روز از ششم تا هشتم اردیبهشت ماه جاری با حضور صاحبنظران این عرصه در داخل و خارج از کشور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تهران برگزار شد.
اجتمام(3)**7268**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]