واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد/
بی مهری به دوستداران یار مهربان در بناب/ شهر 80 هزار نفری با دو باب کتابخانه
بناب – خبرگزاری مهر: ضعف کمی و کیفی کتابخانه های شهرستان بناب باعث شده تا در سال های اخیر آمار مراجعه و عضویت دوست داران یار مهربان در کتابخانه های این شهر به جهت بی مهری های مسئولان در ساخت کتابخانه های جدید و مناسب کاهش چشمگیری داشته باشد، تا حدی که وضعیت امکانات تعداد اندک کتابخانه های موجود نیز به هیچ وجه مطلوب نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، بناب یکی از پرجمعیت ترین و بزرگترین شهرستان های جنوبی آذربایجان شرقی است که جوانان و علاقه مندان کتاب این شهرستان از حداقل امکانات کتابخانه ها هم محروم هستند که این عاملی شده است تا تعداد علاقه مندان کتاب و کتابخوانی در این شهرستان هرساله کاهش پیدا کند. در حالی که امروزه شاهد بهره برداری از کتابخانه های دیجیتالی با امکانات و تنوع چشمگیر در بیشتر نقاط کشور هستیم، ولی در شهرستان بناب این موضوع تفاوت چشمگیری دارد چرا که در بناب، مرکز این شهرستان بزرگ با بیش از 80 هزار نفر جمعیت فقط دو باب کتابخانه وجود دارد که وضعیت و امکانات آنها نیز مناسب نیست. مطابق استانداردهای جهانی برای هر 10 هزار نفر لازم است یک کتابخانه وجود داشته باشد که در بناب ، وجود تنها 2 کتابخانه موجب شده برای هر 40 هزار نفر یک کتابخانه اختصاص داده شود. بی شک می توان گفت که کتابخانه سهم بسزایی در توسعه اجتماعی، علمی، اقتصادی و فرهنگی یک کشور دارد که وجود کتابخانه های کافی و استاندارد در هر استان و شهری نقش مهم در حفظ و پیشرفت فرهنگ، آموزش رسمی و خود آموزی و غنی کردن اوقات فراغت ایفا کرده است. البته نقش تاثیرگذار کتابخانه به جهت مبادله دانش بر کسی پوشیده نیست و جا دارد که مسئولان با ایجاد زیرساخت ها و امکانات لازم در کتابخانه های قدیمی و نیز احداث کتابخانه های جدید گامی در جهت رسیدن به قله های علمی و توسعه فرهنگی بردارند که یک نمونه ی بارز این قضیه شهرستان بناب است که نیازهای اساسی در جهت تامین امکانات مطالعه و تجهیز کتابخانه ها در این شهر احساس می شود. در این بین شهروندان و مخصوصا دوست داران یارمهربان در بناب معتقدند کمبود فضای کتابخانه ای و نبود استانداردهای لازم موجب شده کتابخانه ها به جای پرداخت تخصصی به زمینه فعالیت خود تبدیل به محل مطالعه دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات شوند و در دیگر فصول بی استفاده و یا کم بهره شوند. لازم به توضیح است که با وجود اینکه شورای اسلامی شهر بناب برای اجرایی شدن مصوبه سفر استانی دولت گذشته درخصوص احداث یک باب کتابخانه جدید، 2 هزار و 500 متر مربع زمین مورد نیاز را اهدا کرده است ولی هنوز کلنگ اجرای آن بر زمین زده نشده است.
تعداد کتابخانه ها با جمعیت بناب متناسب نیست وجود مشکلات متعدد در کتابخانه های بناب باعث شد تا فرماندار جدید این شهرستان در اولین ماه های گرفتن مسئولیت جلسه ای برای بررسی مشکلات کتابخانه های بناب ترتیب دهد که وی در این جلسه با تاکید بر اینکه تعداد کتابخانه ها با جمعیت 83 هزار نفری شهر بناب متناسب نیست، گفت: تعداد اعضای کتابخانه های عمومی در این شهرستان مطلوب نیست و می توان عمده دلیل آن را نبودن امکانات کافی و جذب علاقه مندان مطالعه دانست. ولیالله فرجاللهی با انتقاد از اینکه فقط سالن های کتابخانههای موجود بناب مورد استفاده مراجعان قرار میگیرد، افزود: استقبال ضعیف و ثبت نام فقط 6 هزار نفر در کتابخانههای عمومی نشان می دهد که باید به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیشتر از گذشته توجه کنیم. وی با تاکید بر اینکه دسترسی به کتب روز دنیا، تسهیل در تهیه کتب، ارتباط با مراجع تخصصی و تاریخی، فضای مناسب مطالعاتی و ایجاد زمینه عدالت مطالعاتی از جمله مولفه هایی است که در استانداردسازی فضاهای کتابخانه ای به عنوان مراجع نگهداری کتاب در نظر گرفته می شود، ادامه داد: در خصوص ساخت کتابخانه جدید نیز که شورای شهر زمین ان را اهدا کرده است باید پیگیر باشیم که اعتبار مورد نیاز اولیه آن در بودجه سال 93 شهرستان تامین شده و ساخت ان شروع شود. فرماندار بناب همچنین با اشاره به ضرورت جذب افراد علاقه مند مطالعه به کتابخانه ها گفت: باید در این زمینه از سیاستهای تشویقی استفاده شود، چراکه کتاب به عنوان منبع اصلی تغذیه روح و روان انسان است و بیشک کتابخانه به عنوان منبع اصلی این تغذیه مقدس محسوب می شود و باید هرچه زودتر مشکلات کتابخانه های بناب حل شود. روستاهای بناب نیز از نعمت کتابخانه بی بهره هستند البته مشکلات کمی و کیفی کتابخانه ها فقط محدود به مرکز شهرستان بناب نمی شود، چرا که به گفته رئیس شورای اسلامی شهر بناب روستاها نیز از نعمت کتابخانه بی بهره هستند و نیاز است که کتابخانه های کافی در روستاها ساخته شود.
مصطفی برزگران با تاکید بر اینکه حداقل باید روستاهای پرجمعیت از نعمت کتابخانه برخوردار شوند، ادامه داد: زمینهای مورد نیاز برای ساخت کتابخانه در روستاها اهدا می شود ولی متاسفانه برای احداث کتابخانه اقدام عملی صورت نمی گیرد. وی همچنین با اشاره به اینکه ارزش زمین اهدایی شورای شهر برای احداث یک باب کتابخانه مصوب سفرهای استانی هیئت دولت گذشته، بالغ بر 50 میلیارد ریال است، گفت: ولی متاسفانه هنوز استفاده ای از این زمین باارزش نشده که ما بگوییم حداقل چند نفر از جوانان و علاقه مندان به مطالعه از این کتابخانه دارند استفاده می کنند. برای احداث کتابخانه جدید بناب همچنان منتظر اختصاص اعتبار هستیم مسئول کتابخانههای عمومی بناب نیز در این خصوص با اشاره به اینکه افراد زیادی در بناب علاقه مند مطالعه هستند، گفت: برای احداث کتابخانه جدید بناب همچنان منتظر اختصاص اعتبار هستیم و مشکل زمین آن با مساعدت شورای شهر حل شده است. میرسردار مرندی با بیان اینکه باید در زمینه ساخت کتابخانه ها در روستاها نیز اهتمام ویژه ای داشت، گفت: کتابخانه عمومی روستای قره چپق در فضایی به وسعت 220 متر مربع با 50 درصد پیشرفت در حال احداث است و در اواسط سال جاری به بهره برداری می رسد. وی همچنین افزود: ما برای راغب کردن مردم و جوانان به سمت کتابخانهها باید در مرحله اول با آماده سازی زیر ساختها و مجهز کردن کتابخانهها گام برداریم. مرندی با بیان اینکه مشکل کمبود فضای کتابخانه در بناب جدی است، گفت: دو باب کتابخانه موجود فعلی پاسخگوی خیل عظیم مراجعه کنندگان نیست و براساس جمعیت شهر باید 6 باب کتابخانه در بناب وجود داشته باشد. وی همچنین با بیان اینکه کتابخانههای عمومی بناب از کمبود اعتبارات تعمیر و تجهیز نیز رنج میبرد، گفت: در حال حاضر سرانه کتاب در بناب 46 درصد و سرانه فضای کتابخانه برای هر صد نفر یک متر است که از متوسط استانی عقب هستیم. ***************** گزارش از:محمدرضا علی اشرفی-جاوید بنابیان
۱۳۹۳/۲/۸ - ۰۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]