واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رسایی:واگذاری 28 امتیاز در قبال دریافت 8 امتیاز در توافقنامه ژنو/در بغداد توافقنامه به مراتب بهتری را روبهروی آقای جلیلی گذاشتند
حمید رسایی در دانشگاه مازندران با بیان اینکه در توافقنامه ژنو 28 امتیاز را به طرف مقابل دادیم و تنها هشت امتیاز از آنها گرفتیم،گفت: توافقنامه ژنو وضعیت اقتصاد کشور را بهبود نمیبخشد.
به گزارش نامه نیوز، جلسه بررسی اثرات اقتصادی توافقنامه ژنو ظهر امروز با حضور حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران برگزار شد.
رسایی در این جلسه با اشاره به اینکه در این توافقنامه 28 امتیاز را به طرف مقابل دادیم و تنها هشت امتیاز از آنها گرفتیم، گفت: در بغداد توافقنامه به مراتب بهتری را روبهروی آقای جلیلی گذاشتند ولی آن را امضا نکردیم چون اگر میخواستیم کار این طور پیش برود دیگر کار را تا ژنو پیش نمیبردیم.
وی در ادامه گفت: صادرات نفت ما 2.7 میلیون بشکه بود که طی تحریمها به یک میلیون بشکه کاهش یافت ولی طرف مقابل در توافقنامه نه تنها قبول نکرد آن را به میزان اولیه برگرداند، بلکه تنها پذیرفت که سعی کند آن را کمتر نکند و این سعی کردن یعنی اگر سعی کرد و نشد دیگر تعهدی ندارد و این به خوبی نشان میدهد که تفاوت اوبامای حقوقدان با حقوقدانی که میگوید سرهنگ نیست در کجا است.
رسایی در ادامه با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب دولت درباره توافقنامه ژنو به مجلس گفت: با این توجیه که این موضوع تفاهمنامه است و نه توافقنامه خود را مجاب کردند که به مجلس درباره مفاد این قرارداد حرفی نزنند ولی واضح است که وقتی چیزی گفته نمیشود به دو دلیل است یکی اینکه دشمن چیزی نفهمد و دیگری اینکه دوست نداند و مورد اول در این مورد نفی میشود چون خانم "شرمن" بلافاصله بعد از مذاکرات به اسرائیل رفت تا برای آنها گزارش بدهد و بنابراین تنها دلیل عدم پاسخگویی جلوگیری از سرزنش دوستان است.
وی افزود: روند این مذاکره 20 ساله تعیین شده است یعنی اگر که ما همه گامهای مقدماتی تا نهایی را طی کنیم بعد از 20 سال تنها شاید تحریمهای هستهای برداشته شود و این در حالی است که تحریمهای دیگر به بهانههایی از جمله حقوق بشر و... وضع خواهد شد.
رسایی در ادامه گفت: مشکل غربیها و در راس آنها آمریکا بحث هستهای یا حقوق بشر ما نیست چون همین انرژی هستهای را پاکستان هم دارد و بحث حقوق بشر هم نیست چون مثلا در همین روزهای گذشته زنی در عربستان به علت رانندگی به حبس و شلاق محکوم شد ولی مجامع بینالمللی واکنشی نشان ندادند و موضوع حصر هم نیست چون چند دختر ملک عبدالله سالها است که بیدلیل توسط وی حصر شدهاند ولی باز هم کسی این موضوع را پیگیری نکرده است.
وی در پایان با اشاره به اثرات این توافقنامه بر وابسته شدن اقتصاد و کشورمان به بیگانگان گفت: راه حل بهبود اقتصاد ما این توافقنامهها نیست بلکه تنها راه آن تکیه بر درون و استفاده از اقتصاد مقاومتی است.
1393/2/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]