محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830375979
«صدرا» پنهانی به حراج گذاشته شده و باقیماندهاش به خارج میرود!
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «صدرا» پنهانی به حراج گذاشته شده و باقیماندهاش به خارج میرود!
کافیست بار دیگر مسائلی چون تحریم ها دستمایه سنگ اندازی قرار گرفته و سکوی ساخته شده با منابع کشورمان در دست همسایگان جنوبی به دام افتد تا دریابیم که مالک صدرا در کنار نابودی آن، چه منافع بزرگ دیگری را هم از دستمان خارج کرده است؛ حال آنکه کم نیستند شرکتهای داخلی که میتوانند کارهای بر زمین مانده را انجام داده و هم مانع گزک دادن به دست همسایگانی شوند که اگر دشمن نباشند، دوست نیستند و ...
کد خبر: ۳۹۶۰۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲ - 27 April 2014
همزمان با اوج گرفتن روند خصوصی سازیها در سال 88، عدهای از چوب حراج دولت بر واحدهای موفق و واگذاری به نزدیکان میدادند غافل از آنکه دولت مردان اوضاع برخی واحدها را به بحران رسانده بودند و قصد داشتند از واحدهای منهدم کرده خلاص شوند!
به گزارش «تابناک»، شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که با حدود پنجاه سال سابقه، تا همین اواخر نماد صنایع دریایی کشورمان به حساب میآمد، به تازگی به چنان روزگار ذلتی افتاده که قرار است به زودی منحل شود؛ قراری که البته چندان قانونی نیست و در خفا پیگیری میشود.
منهدم شدن پیش از واگذاری
برخلاف آنچه بسیاری فکر میکردند در زمان اوج گرفتن واگذاریها در سال 88، شرکتهای دست چین شده در قالب خصوصی سازی، گاه به شکلی صوری، به دوستان دولت واگذار میشوند، نه تنها در عمل چنین چیزی در برخی واگذاریها واقعیت نداشت، بلکه عامل خصوصی سازی برخی واحدهای بزرگ دولتی، خطر ورشکستگی بود که تهدیدشان میکرد.
واگذاری صدرا از جمله این موارد است که روزگار ناخوش امروز آن مجال مطرح کردن شرایطش در زمان واگذاری را میدهد چراکه بسیاری از خصوصیسازیهای شکست خورده به دلیل آنکه مالکان امروزشان در تقلا هستند تا از ورشکستگی نجاتشان دهند، قابل طرح نیستند.
این در حالی است که صدرا در سال 88 با واگذاری 62 درصد سهامش، از خصولتی بودن رسما خداحافظی کرد و به بخش خصوصی رسید، حال آنکه پیشتر در سایه برخی عزل و نصب های سیاسی در هرم مدیریتی، به روزگار ناخوشی رسیده بود و کلی بدهی همراه داشت.
به عبارت بهتر، وقتی دولت مردان دریافتند که در سایه نصب مدیرانی که سکان شرکت نام دار صدرا را به دستانشان سپرده بودند، نماد صنایع دریایی در آستانه فروپاشی است، آن را واگذار کردند تا هم از تبعات بد ماجرا برهند و هم بستری برای احیای آن فراهم آورند؛ اتفاقی که میتوانست هر دو منظور را فراهم آورد اما این گونه نشد.
از واگذاری رسمی تا واگذاری غیر رسمی!
مجموعهای که صدرا را خریده بود، اینقدر کار در دست و بالش داشت که بتواند صدرا را احیا کند و همین دورنما موجب امیدواری بود اما چند سال گذشت، آشکار شد که مال ارزان به دست آمده، چندان مهم جلوه نمیکند و مالک ثروتمند وقت چندانی صرف دغدغه های خرد نخواهد کرد. اینجا بود که روز به روز بر بدهی صدرا افزون شد و اینقدر زیان دهی آن تداوم یافت که در نهایت نمادش در بورس بسته شد و در استانه واگذاری دوباره قرار گرفت.
بدین ترتیب گمان میرفت که شرایط برای دست به دست شدن شرکتی که نامش در پروژه های نفتی و گازی بزرگ بود، فراهم آید و واگذاری رسمی کلید بخورد اما مالکان جدید صدرا هم به مانند مالک قبلیاش، دولت، چندان در قید و بند عاقبت این سرمایه پنجاه ساله نبودند و بیشتر قصد در جبران مافات و مقابله با ضرر را داشتند و البته خود را فراقانون میدانستند و میدانند.
همین مختصات موجب شد تا صدرا به جای بدهی به شرکتی واگذار شود که حال و روز خوشی ندارد. البته واگذاری خلاف عرف و قانون چراکه صدرا در بورس حضور دارد و چون نماد آن بسته است، میبایست تنها با اذن بورس سهامش واگذار شود که این گونه نشده و به شکلی کاملا غیر اصولی و عجیب و غریب، خارج از بورس به سان اقلام اوراقی، به شرکتی واگذار شده که در صنعت راه و ساختمان کار میکند و هیچ فعالتی در حوزه دریا از آن ثبت نشده است!
خطای استراتژیک مالک جدید
توضیحات ارائه شده تا اینجا به نظر کافیست تا ادامه ماجرا را حدس بزنیم؛ پیشینه صنایع دریایی مدرن ایران که امروز با چهار هزار نفر پرسنل و چندین و چند پروژه در حال اجرا، در روزگار افولش هنوز وزنهای موثر به شمار میآید، چوب حراج خورده و بر سر نخواستنش دعواست. اینقدر که به شرکتی غیر مرتبط واگذار شده و ذره ذره وجودش برای پرداخت بدهی های آن شرکت چوب حراج میخورد.
مالکی که معلوم نیست با تکیه بر کدام اصل و قانون صدرا را به جای بدهی های خود در اختیار گرفته، اینقدر بدهی از قبل داشته که نام هیات مدیره اش میان بدهکاران بزرگ بانکی کشور ثبت شده و از هر گونه معامله ای محروم شده باشد و برایش اهمیتی نداشته باشد که آیا قانونی اختیار صدرا را به دست گرفته یا خیر؟ آیا قانونیست که آن را پاراه پاره کند یا خیر؟ آیا میتواند سرنوشت پروژه های واگذار شده به این میراث را تغییر دهد یا خیر و ...؟
همین بی توجهی ها موجب شده که برای رفع و رجوع کارهایی که در گذشته به صدرا واگذار شده و میبایست تمام شوند، مالک جدید تصمیم بگیرد کارهای نمیه تمامی چون سکو سازی برخی فازهای نفتی و گازی را به آن سوی خلیج فارس منتقل کرده و برون سپاری کند و بدین ترتیب سرنوشت این پروژه ها را تغییر دهد.
از این رو سرنوشت پروژههای ملی متاثر از این تصمیمات خوانده میشود که کار ساخت سکو در حال انتقال به امارات متحده عربی است و حال آنکه این کشور و همسایگانش، در بسیاری از ذخایر واقع در آبهای خلیج فارس با ما مشترکند و جدای آن در برخی مسائل دیگر هم پتانسیل رو در رو قرار گرفتنشان با کشورمان بالاست و هر شیطنتی از طرف ایشان بعید نیست.
کافیست بار دیگر مسائلی چون تحریم ها دستمایه سنگ اندازی ایشان قرار گرفته و سکوی ساخته شده با منابع کشورمان در دست ایشان به دام افتد تا دریابیم که مالک صدرا در کنار نابودی آن، چه منافع بزرگ دیگری را هم از دستمان خارج کرده است؛ حال آنکه کم نیستند شرکتهای داخلی که میتوانند کارهای بر زمین مانده را انجام داده و به تجربه مدیرانی که بعضا پرورده صدرا هستند، هم به شرکت صنایع دریایی ایران یاری رسانند و هم مانع گزک دادن به دست همسایگانی شوند که اگر دشمن نباشند، دوست هم نیستند.
فریادها بلند شده و دولت جدید باز باید جور گذشته را بکشد اما...
اوضاع صدرا به شدت نابسامان است؛ از یکسو از بدهی چند هزار میلیاردی صدرا سخن به میان میآید که غیرقابل تامین و جبران به نظر میرسد، از سوی دیگر پای منافع ملی و پروژهای مهم به غائله باز شده و در نهایت، موضوع چند هزار نفر پرسنل شاغل در این شرکت مطرح است که تا چند سال پیش، بیش از ده هزار تن بودند.
بدین ترتیب لزوم ورود دولت به این عرصه به شدت مشهود خواهد بود و البته بیم آن میرود که برخی از روند عکس خصوصی سازی گلایه سر دهند و با چنین ورودی مخالفت کنند اما مگر میشود دخالت نکرد و اوضاعی تا این حد نامطلوب را به نظاره نشست؟
شاید همین ابهامات موجب شده که نامه نگاری کارگران و متخصصان صدرا به دولت مردان، نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان بی جواب بماند و همین بی ثمری چاره ای پیش روی کسانی که خود را در آستانه بیکاری میبینند یا دلشان برای دست رنج پیشینشان میسوزد، نگذارد که تهدید به تحصن و اعتصاب کنند و تیر در تاریکی رها کنند.
اینجاست که اگر شنیدیم در روزهای آتی تحصنی در بوشهر رقم خورده، نه تنها نباید شگفت زده شویم، بلکه میبایست بپذیریم امید برای احیای صدرا کمرنگ تر شده و ضرر بزرگتری در پیش خواهد بود؛ ضرری که اگر امروز برای کاستن آن ورود کنیم، بی شک از میزان آن کاسته خواهد شد، به شرطی که اهمیت ماجرا را درک کرده باشیم!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
تعلل شركت های خارجی برای فروش قطعات هواپیما به ایران
تعلل شركت های خارجی برای فروش قطعات هواپیما به ایران خبرگزاری پانا رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از تعلل شرکت های خارجی برای فروش قطعات هواپیما به ایران گلایه کرد ۱۳۹۳ شنبه ۲۳ فروردين ساعت 13 10 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری علیرضا جهانگیریفرماندار شوش خواستار برخورد با عوامل خرید غیر قانونی و خارج از شبکه گندم شد
فرماندار شوش خواستار برخورد با عوامل خرید غیر قانونی و خارج از شبکه گندم شد دزفول - ایرنا- فرماندار شهرستان شوش خواستار برخورد قاطع با عوامل خرید غیر قانونی و خارج از شبکه گندم شد و گفت این اقدام می تواند مانع از خروج گندم مورد نیاز شهرستان و انتقال آن به خارج از استان شود رضاتبلیغات در رسانه ملی از مسیر خود خارج شده است
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ رییس مجمع صنوف تولیدی و خدماتی از انحراف مسیر تبلیغات در رسانه ملی عدم اختصاص بودجه کافی به آموزش و غیر قانونی تلقی شدن فعالیت اتحادیههای کشوری خبر داد علی فاضلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در رابطه با شیوه فعلی تبلیغادر دیدار علیشیری با معاون وزیر اقتصاد هند تاکید شد گسترش سرمایهگذاری مستقیم خارجی ایران و هند
در دیدار علیشیری با معاون وزیر اقتصاد هند تاکید شدگسترش سرمایهگذاری مستقیم خارجی ایران و هندمعاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با آرویند مایارا معاون وزیر اقتصاد جمهوری هند در حاشیه اجلاس بانک جهانی ملاقات کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادیزمینه آموزش فنی و حرفه ای اتباع خارجی در کرمان فراهم شد
زمینه آموزش فنی و حرفه ای اتباع خارجی در کرمان فراهم شد کرمان - ایرنا - رییس اداره آموزش و پژوهش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان گفت با امضای تفاهمنامه بین این اداره کل و کمیساریای عالی پناهندگان زمینه آموزش اتباع خارجی بویژه افاغنه در کرمان فراهم شد به گزارش ایرنا مجرابطه سواريهاي خارجي شاسي بلند و يارانهها
رابطه سواريهاي خارجي شاسي بلند و يارانهها کد خبر ۳۹۵۱۳۶ تاریخ انتشار ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۲ - 23 April 2014 غلامرضا انبارلويي در روزنامه رسالت نوشت دولت يازدهم در نخستين روزهاي استقرار در توجيه ناتواني خود از وعده غيرقابل عمل اصلاح امور طي 100 روز و در حركتي نادرست با اعلامصنعت خودرو کشور با ورود بخش خصوصی خارجی متحول میشود
یک کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران صنعت خودرو کشور با ورود بخش خصوصی خارجی متحول میشود یک کارشناس صنعت خودرو گفت صنعت خودروسازی کشور در صورتی متحول خواهد شد که بخش خصوصی خارجی به این حوزه ورود کند بهرام شهریاری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بتاکید بر گسترش سرمایه گذاری مستقیم خارجی ایران و هند
تاکید بر گسترش سرمایه گذاری مستقیم خارجی ایران و هند خبرگزاری پانا معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با آرویند مایارا معاون وزیر اقتصاد جمهوری هند در حاشیه اجلاس بانک جهانی دیدار کرد ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۵ فروردين ساعت 11 49 به گزارش خبرگزاری پانا در دیدار بهروز علیشیری با معاونبورس اوراق بهادار تهران خبرداد توقف، بازگشایی و حراج برخی نمادهای بورسی
بورس اوراق بهادار تهران خبردادتوقف بازگشایی و حراج برخی نمادهای بورسیمدیریت فناوری بورس اوراق بهادار تهران از توقف بازگشایی و حراج برخی نمادهای بورسی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مدیریت فناوری بورس اوراق بهادار تهران مدیریت بازار بورس اوراق بهادر تهران از توقف بامعاون بیمههای اتکایی و امور بینالملل بیمهمرکزی در گفتوگو با فارس: نمایندگی یک بیمه خارجی در ایران آغاز به
معاون بیمههای اتکایی و امور بینالملل بیمهمرکزی در گفتوگو با فارس نمایندگی یک بیمه خارجی در ایران آغاز به کار کرد بیمه خارجی دوم در راه ایرانمعاون بیمههای اتکایی و امور بینالملل بیمه مرکزی گفت از دو شرکتی که قرار بود در ایران فعالیت کنند یک شرکت کار خود را شروع و نمایندگمنابع آگاه در گفتوگو با فارس خبر دادند استفاده نفتکشهای ایرانی از بیمههای داخلی پس از توافق ژنو/ خبری از خا
منابع آگاه در گفتوگو با فارس خبر دادنداستفاده نفتکشهای ایرانی از بیمههای داخلی پس از توافق ژنو خبری از خارجیها نشدمنابع آگاه اعلام کردند پس از گذشت ۴ ماه از توافق ایران و کشورهای ۱ ۵ در ژنو سوئیس هنوز هیچ شرکت بیمه خارجی اقدام به بیمه کردن نفتکشهای ایرانی نکرده و همچنان بیمردپای بابک زنجانی در وزارت خارجه
ردپای بابک زنجانی در وزارت خارجه عزتالله یوسفیانملا با اشاره به آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت پرونده زنجانی همچنان در حال پیگیری است عضو ناظر مجلس در ستاد دفاع مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه باید وزارت امور خارجه در پیگیری پرونده بابک زنجانی همکاری و حمایت کند گفتگسترش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو کشور
در دیدار علیشیری با معاون وزیر اقتصاد هند تاکید شد گسترش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو کشور بهروز علیشیری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با آرویند مایارا معاون وزیر اقتصاد جمهوری هند در حاشیه اجلاس بانک جهانی ملاقات کرد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رواچرا مصرف کالای خارجی به کالای ایرانی ارجعیت دارد؟
چرا مصرف کالای خارجی به کالای ایرانی ارجعیت دارد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت کشورهایی که تولید ندارند کالاهایشان را از خارج میگیرند و این امر موجب میشود که مصرف کالاهای خارجی به کالای ایرانی ارجعیت پیدا کند ایرج ندیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت کشورقیمت انواع خودرو داخلی و خارجی، ۲ اردیبهشت در بازار
قیمت انواع خودرو داخلی و خارجی ۲ اردیبهشت در بازار پراید مدل ۱۳۲ ۱۷میلیون و نهصد هزارتومان پژو پارس دوگانه سوز ۳۶ میلیون وپانصد هزار تومان پژو۲۰۶ تیپ ۲ ۳۹ میلیون تومان سه شنبه ۲ اردیبهشت ماه در بازار تهران خرید و فروش شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر قیمت انواع خوداعلام آمادگی 120 شرکت داخلی و خارجی برای حضور در نمایشگاه قالب و ابزار
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۴ در حالی که انتظار می رود شمار شرکت های حاضر در چهارمین نمایشگاه قالب و ابزار به بیش از 150 شرکت برسد تاکنون بیش از 120شرکت داخلی و خارجی برای دریافت غرفه در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا این نمایشگاه که روزهای پنجممعاون گمرک: مدعیان واردات کالای خارجی با برند ایرانی سند ارائه کنند
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۴ معاون گمرک ایران درباره اظهارات اخیر رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران درباره واردات کالای خارجی با برند ایرانی و ترخیص آن از گمرک گفت آقای دانشمند بهتر است ادعای خود را در این زمینه با سند و مدرک مطرح کنند محمدرضا نادری در گفتوگو با خب-
اقتصادی
پربازدیدترینها