واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
راههای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس ایدز شهر ری- ایرنا- کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت شهرستان ری گفت: یکی از راههای جلوگیری از آلوده شدن فرد به ایدز ، شستن بلافاصله مخاط آلوده به ویروس با آب و صابون است.
دکتر میرآقا صادقی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه ویروس ایدز حداکثر تا 72 ساعت پس از آلودگی اثر بخش خواهد بود اظهارداشت: اگر به هر علتی با ویروس ایدز مواجه شدید پس از شستشو با آب و صابون فراوان ، زمان وساعت تماس را یادداشت و به مسوولان بهداری اطلاع دهید.
وی افزود: در مراکز بهداشت بلا فاصله درمان به مدت حداقل چهارهفته علیه ویروس HIV شروع می شود و مراحل آزمایش بیماری طی سه نوبت در زمان های هفته ششم، ماه سوم و ماه ششم ابتلا به ویروس انجام خواهد شد.
صادقی تصریح کرد: بیماران مبتلا اطلاع داشته باشند در این زمان حتما از اهدا خون و اعضا خوداری کنند همچنین در خانم ها علاوه بر موارد مذکور توصیه می شود از بارداری وشیردهی به نوزاد پرهیز کنند.
کارشناس شبکه بهداشت شهرستان ری گفت: پس از دریافت جواب آزمایش ، چنانچه آزمایش مثبت بود برای مدت 12 ماه درمان فرد مبتلا به ویروس آغاز می شود.
وی افزود: اگر آلودگی به ویروس ایدز از طریق سوزن باشد توصیه می شود تا تدابیر لازم جهت آزمایش آلودگی به ویروس هپاتیت نیز مانند تزریق بلا فاصله ایمونوگلوبولین و واکسن همزمان در دو نقطه متفاوت ، انجام شود.
صادقی نسبت به اثرات این بیماری در تماس های شغلی گفت: انتقال HIV از راه پوست سالم در هیچ مکان یا شرایطی به اثبات نرسیده ، از طرفی هیچگونه خطر انتقال ویروس این بیماری از راه تماس نزدیک با بیماران ، مواجهه با قطرات پخش شده در هوا و حتی تماس با سطوح محیطی مشاهده نشده است.
وی اظهارداشت: در این رابطه تقریبا تمام موارد قطعی انتقال HIV مربوط به خون یا دیگر مایعات آلوده به خون بوده و تنها دو مورد انتقال غیر این راه بوده است که یک مورد در اثر مایع جنب خونی و دیگری دراثر کشت غلیظ شده ویروس می باشد.
صادقی گفت: تاکنون هیچ مورد انتقال شغلی از راه ترشحات مهبل، منی و شیر گزارش نشده ، با وجود این فرد مبتلا باید درتمام تماس های خویش اصول احتیاط استاندارد را رعایت کند.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریها افزود: تا این لحظه هیچ مورد انتقال HBV و HIV از راه تنفس دهان به دهان گزارش نشده ، ولی برای پیشگیری از انتقال عفونت هرپس سیمپلکس ، نایسریامننژیتدیس و احتمال تئوریک انتقال HIV و HBV در این موارد ، از ماسک های مخصوص استفاده و بعد از مصرف ضد عفونی شود.
وی با بیان اینکه رعایت احتیاط استاندارد در موارد جراحی تا 93 درصد از تماس با خون پیشگیری می کند ، نسبت به تماس های شغلی که موجب انتقال ویروس ایدز می شود ، اظهارداشت: آسیب های مربوط به تماس جلدی مثل فرورفتن سوزن یا بریدگی توسط سوزن یا اشیاء تیز دیگر ، آلودگی غشاء های مخاطی ، از جمله راههای آلوده شدن به ویروس می باشد.
وی گفت: آلودگی پوست غیرسالم یا آسیب دیده از طریق خراشیدگی ، خون ، مایعات خونی بافت ها و دیگر مایعات بدن نظیر منی ، ترشحات واژینال، مایع مغزی نخاعی٬ مایع سینوویال، پریتونئال پریکاردیال و مایع آمنیوتیک ، همه اینها از منابع HIV بوده و می تواند موجب انتقال عفونت این بیماری به دیگران شود.
کارشناس بیماری های شبکه بهداشت شهرستان ری افزود: در خصوص بزاق به طور کلی تماس با بزاق یک فرد آلوده به ویروس ایدز در صورتی که خون قابل رویت در آن وجود نداشته باشد به عنوان یک عامل خطرآفرین برای انتقال HIV مطرح نیست و از طرفی تماس با اشک، عرق ادرار و مدفوع غیرخونی شخص آلوده نمی تواند به عنوان عامل خطر آفرین انتقال ویروس ایدز محسوب شود.
صادقی بیان داشت: HIV از طریق شیر انسان آلوده می تواند به نوزاد یا کودک منتقل شود. اما تماس با شیر انسان به عنوان یک تماس شغلی برای انتقال HIV درنظر گرفته نمی شود و لذا مطالعات آماری نشان داده که متوسط خطر انتقال ویروس ایدز توسط سوزن و یا دیگر آسیب های جلدی توسط اشیاء تیز آلوده به آن ، حدود32 درصد است.
1724/1417/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]