واضح آرشیو وب فارسی:الف: انتقاد لاریجانی به تولید سی دی و بولتن های دروغ
داوود حشمتی، 7 فروردین 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۱
ساخت فيلمي درباره رئيسجمهور با عنوان مستند «من روحاني هستم» جنجال تازهاي است كه برخی برای فضای سیاسی کشور درست کرده اند. مستندی که به گفته رئیس جمهور دارای اشتباهات بوده و علی لاریجانی ساخت مستندهایی که با دروغ همراه است را برای آرامش سیاسی کشور مضر می داند. چند وقتي است كه موسسه سفير فيلم مستند را با اين عنوان تهيه و براي اولين بار در دانشگاه تهران آن را در معرض ديد دانشجويان قرارداد. اين مستند در اواخر سال گذشته توليد شد. ٣١ فروردينماه از نمايش اين مستند در دانشگاههاي علامه طباطبايي و دانشگاه اميركبير جلوگيري شد و سازندگان اين مستند نسبت به اين مسئله واكنش نشان دادند. ردپاي انتقاد از اين مستند را ميتوان در گفتههاي رئيسجمهور هم مشاهده كرد آنجا كه پايان سال گذشته در جشنواره مطبوعات از تذكر به سازندگان اين فيلم خبر داده بود.رئیس مجلس نیز که امروز در جمع کارگران سخن می گفت با اشاره به نیاز کشور به تولید و آرامش سیاسی «پرهیز از دروغ گفتن و انتشار سی دی و بولتنهایی که صرفا اختلاف ایجاد میکند» را برای آرامش کشور ضروری دانست. لاریجانی با اشاره به این سی دی گفته: «چند روز گذشته جنجالی بر سر سی دی من روحانی هستم در کشور ایجاد شد که البته بخشی از آن دروغ بود و محتوای این سی دی نادرست تدوین شده بود و متاسفانه افرادی که این کار را کردند مشخص است و این افراد میخواهند به تاریخ هم دروغ بگویند و در ماجرایی که رئیس جمهور در آن نقشی نداشته آن را به ایشان نسبت دهند و قطعا هدف از این دروغها ایجاد دعوای داخلی است.»
لاریجانی تاکید کرده که «مردانگی نیست که برای پیشبرد اهداف سیاسی و برهم زدن آرامش کشور از هر روشی استفاده شود. »در همين حال يك منبع آگاه روزگذشته به ايسنا گفته بود: اطلاعات بخشهایی از مستند «من روحانی هستم» ناصحیح است، علاوه بر این در این مستند به منابع نادرست استناد شده و نحوه تدوین آن نیز صحیح نیست. اما كارگردان فيلم ميگويد: «منابع اصلی این مستند، کتاب خاطرات آقایان روحانی و هاشمی رفسنجانی است.»اين منبع آگاه كه ايسنا وي را فردي در دفتر رياست جمهوري معرفي كرده به اين خبرگزاري گفته: «سال گذشته به تهیهکنندگان مستند در این خصوص تذکر و توجه لازم داده شد که نسبت به اصلاح آن اقدام کنند، اما این کار انجام نشده است.»این فیلم قرار بود تا در دو دانشگاه نمایش داده شود. سفیر فیلم می گوید مسئولان دانشگاه امیرکبیر و علامه طباطبایی از پخش آن جلوگیری کردند اما مسئولان این دانشگاه ادعای آنها را رد کردند. با این حال روابطعمومي سفير فيلم می گوید: «این مستند بر حقیقتگویی در چارچوب تاریخ و خاطرات ثبت شده بنا شده است و بیان حقایق، تقویتکننده پایههای حکومت است.»حسن روحاني سال گذشته در اختتاميه جشنواره مطبوعات ضمن بيان آنكه «منتقدان و مخالفان دولت آزاد خواهند بود» اعلام بود: «علیه شخص رئیس جمهور سی.دی پخش میکنند و ما فقط گفتیم به آنها بگویند این قسمتهای سی.دی اشتباه است.»مستند «من روحانی هستم»، ساخته گروه چندرسانهای شفقمدیاست که توسط سفیرفیلم به اکران دانشگاهی درمی آید.این فیلم با هدف روایت فعالیتهای مبارزاتی، سیاسی و اجتماعی دکتر حسن روحانی در ۵ دهه گذشته ساخته شده است. سخنرانی تاریخی او در مراسم درگذشت حاج آقا مصطفی خمینی در مسجد ارک، ۵ دوره نمایندگی مجلس و موضع ایشان در ماجرای ۹۹ نفر، ماجرای عضویتش در شورای سیاستگذاری صدا و سیما و نظر امام و پرونده هستهای ایران از اتفاقاتی است که در این مستند بدان پرداخته شده است.
معصومه نبوي کارگردان مستند «من روحانی هستم» در اين باره گفته: «برخی مدیران دولتی از اکران مستند در دانشگاهها جلوگیری کردهاند. این مستند در سه فصل ساخته خواهد شد که فصل اول آن هماکنون در حال اکران است.»با توجه به اظهارنظر رئيس جمهور درباره اين مستند برخي وسوسه شدند تا اين فيلم را تماشا كنند. از همين رو موسسه سفير فيلم با وجود عدم اكران عمومي، آن را به صورت اينترنتي به فروش ميرساند. همچنين اين فيلم در شبكه اجتماعي افسران هم اكران شده است. محتواي فيلماين فيلم كه عنوان «من روحاني هستم» را روي خود دارد فعاليتهاي مبارزاتي، سياسي و اجتماعي حسن روحاني در ۵ دهه گذشته را روايت ميكند.تا اواسط فيلم، حسن روحاني داراي يك چهره انقلابي و مخالف جريان اصلاحطلب است. در همين نيمه اول با وجود اينكه او در بسياري از مواقع يك چهره حزباللهي نشان داده شده به يكباره و به صورت واضح حضور او در ماجراي «۹۹ نفر» به مخاطب يادآوري ميشود. لازم به ذکر است ماجرای این ۹۹ نفر به انتخاب و معرفی میرحسین موسوی برای بار دوم به مجلس برای تصدی پست نخست وزیری باز می گردد. سکانس هایی از فیلم به ماجرای برکناری محمد هاشمی از ریاست صداو سیما اختصاص یافته ، ماجرایی که با مخالفت حضرت امام مواجه شده و توصیه برکناری رییس شورای نظارت را مطرح می کنند. این فیلم در ادامه ماجراهای مک فارلین و مسایل تاریخی دیگری را هم روایت می کند. از جمله اینکه اختلافات محسن رضایی و حسن روحانی در مورد ادامه جنگ را توضیح می دهد . همچنين با بازخواني موافقتنامه سعدآباد به جريان توافقنامهاي ميپردازد كه دولت گذشته به آن منتقد بود. این فیلم به علاوه با سکانسهایی از سخنان یوشکا فیشر علیه مقامات ایرانی هم همراه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]