واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فرصتی تاریخی تهران - ایرنا - روزنامه اعتماد یادداشت ستون نگاه اجتماعی در روز یکشنبه را با عنوان «فرصتی تاریخی » به سفر مدیرکل یونسکو به ایران اختصاص داد و نوشت:آنچه این سفر را حایز اهمیت می سازد، توان بهره برداری مقامات کشورمان از ظرفیت هایی است که در سند راهبردی یونسکو تحت عناوین گوناگون با تعاریف ذیل تهیه و تدوین شده است.
در این مطلب که به قلم« وحید معتمدنژاد» است می خوانید: سفر خانم «ایرینا بوکووا»، مدیرکل یونسکو به ایران که خود از سیاستمداران کهنه کار و نسبتا قدیمی بلغاری است از چند جهت قابل تامل است: اینکه پس از گذشت 10 سال این نخستین باری است که مدیرکل یونسکو به ایران سفر می کند به لحاظ دیپلماسی حاوی پیامی است که تعامل را در دو حوزه سیاست وفرهنگ به ارمغان آورده و مقدمات همکاری های چند جانبه بین ایران و مجامع جهانی در همه زمینه های علمی، فرهنگی، تاریخی و آموزشی را فراهم می سازد.
در بعدی دیگر هیاتی است که متشکل از معاون امور برنامه ریزی راهبردی ومتخصص برنامه ریزی حوزه آسیا و اقیانوسیه این سازمان است که وی را در این سفرهمراهی کرده و بر برنامه ریزی های کلان در حوزه های مرتبط دلالت دارد.
آن سوی این سفر نیز ملاقات هایی است که با مقامات ایرانی در حوزه های سیاست خارجی، علمی، فرهنگی و تاریخی به عمل می آید.
از هر سه منظر فوق، ایران در شرایط کنونی نیازمند همکاری پیوسته و گسترده با سازمان آموزشی، علمی وفرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) است که بتواند در ارتقای سطح آموزشی، علمی و فرهنگی خود قدم های استواری بردارد.
آنچه این سفر را حایز اهمیت می سازد، توان بهره برداری مقامات کشورمان از ظرفیت هایی است که در سند راهبردی یونسکو تحت عناوین گوناگون با تعاریف ذیل تهیه و تدوین شده است.
در زمینه آموزش، تدوین الگوی برنامه ریزی آموزشی در سطح ملی و استانی برای حمایت از آموزش وپرورش ایران از طریق مشارکت ملی و بین المللی با تاکید بر آموزش فراگیر: تاسیس دفتر آموزش مدیریت حوادث غیرمترقبه در بدنه وزارت آموزش و پرورش ایران در طرح ملی و استانی: ارتقای سیاستگذاری ها و ظرفیت سازی نظام آموزشی دربرنامه آموزش برای توسعه پایدار.
در زمینه علوم، ارتقای مدیریت منابع آب به ویژه آب های مشترک با کشور های همسایه، ظرفیت سازی در زمینه پیش آگاهی در برابر بلایای طبیعی، تاسیس کرسی اخلاق زیستی، تحقیق در مورد موضوعات مرتبط با حقوق بشر توسط کرسی یونسکو، حمایت ازسه مرکز وابسته به یونسکو در ایران، شامل مرکز منطقه یی مدیریت آب شهری در تهران، مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در یزد، مرکز منطقه یی توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در اصفهان: ایجاد جایزه بین المللی فن آفرینی شیخ بهایی و حمایت های فنی و ظرفیت سازی برای پارک های علم و فناوری: درک بهتر و سازگاری با اثرات تغییر اقلیم بر حوزه رودخانه ها: جمع آوری و مستند سازی سیستم های تاریخی آبی و کاربرد آنها در حل مشکلات رو به رشد دنیای کنونی.
در زمینه فرهنگ، حمایت از آثار ثبت شده ایران در لیست میراث فرهنگی جهانی یونسکو و آموزش جهت تقویت مدیریت موزه ها و همچنین کنترل قاچاق غیرقانونی کالاهای میراث فرهنگی، ارتقای گفت وگوی بین فرهنگ ها و بین مذاهب در منطقه: حمایت از توسعه، بازاریابی و محافظت از صنایع دستی، هنرهای سنتی و صنایع فرهنگی.
و در زمینه ارتباطات و اطلاعات، حمایت از سازمان های رسانه یی کلیدی که در گفت وگوها و گردهمایی های منطقه یی و بین المللی شرکت می کنند: بزرگداشت روز جهانی آزادی مطبوعات: ارتقای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت پروژه های مبتکرانه برای جوانان، علوم و فناوری و محافظت از محیط زیست: ارتقای فعالیت های مرتبط با «حافظه جهانی»: برگزاری کارگاه های آموزشی روزنامه نگاری شامل بخش های فنی برای روزنامه نگاران و اهالی رسانه در مورد مسائل جهانی از قبیل تغییر آب و هوا، اچ آی وی (ایدز)، مسائل زیست محیطی و مواد مخدر در مدارس تهران. وهمچنین موضوعات متنوع دیگری که ایران را در فضای کنونی می تواند در مقامی ممتاز معرفی کند.
امید که مقامات ایرانی با درک موقعیت امروز ایران با انجام وتعهد به بندهای این سند، بر مشکلات عدیده فایق آمده و چشم اندازی روشن از فردای ایران را در دیدگان جهانی ترسیم سازند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]