واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار سیستان و بلوچستان: رویکرد جدید دولت تحول در منطقه سیستان است زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: رویکرد جدید دولت در منطقه سیستان آبادانی، پایداری، حضور فعال و اثرگذار است که مهاجرت معکوس و توسعه را برای این منطقه به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، ˈعلی اوسط هاشمیˈ شنبه شب در نشست صمیمانه با معتمدان، ریش سفیدان، سران طوایف و مسوولان سیستان در فرمانداری زابل افزود: اطمینان نداشتن به تامین آب دائمی ایجاب می کند نوع نگاه به سیستان به کسبی و تجارتی تغییر کند و این نوع نگاه زمینه ساز تحول منطقه می شود.
وی بیان کرد: ظرفیت های انباشته شده استان سیستان و بلوچستان در سال های گذشته باعث شده که حق ملی آن ضایع شود و قابلیت ها و ظرفیت های فراوان این استان می تواند نقش ملی آن را پررنگ کند.
وی گفت: نگاه رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان برگرفته از موقعیت راهبردی آن است و بر این باور هستیم که نگاه ها از استان محفوظ مانده است.
هاشمی تصریح کرد: دام سیستان با دام وارداتی باید متفاوت دیده شود و نباید تولیدات دام سیستان تحت تاثیر دام وارداتی قرار گیرد.
وی گفت: استان سیستان و بلوچستان تامین بیش از 30 تا 50 هزار تن گوشت کشور را برعهده خواهد گرفت که منطقه سیستان نیز سهم خود را خواهد داشت.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: منطقه آزاد تجاری سیستان از جمله خواسته های خودم است و در سفر رییس جمهوری از زاهدان به زابل این موضوع مورد تاکید و درخواست من بود که رییس جمهور گفتند تا این طرح مسیر قانونی خود را طی نکند نمی توان به مردم قول داد.
وی ادامه داد: بازارچه های مصوب و موجود سیستان باید فعال شود و هر مرزنشین تا شعاع 30 کیلومتری می تواند تا سقف دو میلیون تومان مبادله کالا انجام دهد.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال استان سیستان و بلوچستان و در فاصله 200 کیلومتری زاهدان مرکز این استان و در همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
این منطقه دارای دو بازارچه مصوب مرزی ˈمیلک و گمشادˈ و یک بازارچه موقت در ˈگلشاهˈ است.
آب مورد نیاز این منطقه که تالاب بین المللی هامون نیز در محدوده آن واقع شده از رودخانه هیرمند تامین می شود.
رودخانه هیرمند از کوههای بابا یغما در مرکز افغانستان سرچشمه می گیرد و بر اساس توافق های انجام شده میان دو کشور ایران و افغانستان سالانه 820 میلیون مترمکعب آب سهم تالاب بین المللی هامون و سیستان از این رودخانه است که کشور همسایه در تامین این حقابه و انجام تعهد خود در 15 سال گذشته کوتاهی کرده و این منطقه با خشکسالی رو به رو شده است.
موقعیت جغرافیایی سیستان، وجود بازارچه های مرزی، اجرای مصوبه منطقه ویژه اقتصادی سیستان و فعال شدن محور ترانزیتی چابهار- میلک ظرفیت و توانمندی بسیار مهمی را برای توسعه این منطقه با انجام مبادلات تجاری ایجاد کرده است.
حساسیت و راهبردی بودن استان سیستان و بلوچستان برای کشور یکی از دلایل انتخاب این استان به عنوان دومین مقصد سفر رییس جمهوری بود که روزهای پایانی فروردین ماه امسال انجام شد. ک/2
7312/653/330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]