محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830672852
حفاظی برای ایده های خلاق
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حفاظی برای ایده های خلاق تهران - ایرنا - 26 آوریل مصادف با 6 اردیبهشت، روز جهانی مالکیت فکری نام دارد. هدف از نامگذاری این روز، تشویق نوآوری و خلاقیت است.
می توان گفت حقوق مالکیت فکری (Intellectual Property)، قوانین و مقررات ناظر به مجموعه ای از اختیارات شخص نسبت به نتایج فعالیت های مبتکرانه وی در حوزه های مختلف صنعت، فناوری، تجارت، علم، ادب و هنر است.
با توجه به این تعریف می توان دو رکن اساسی را در حقوق مالکیت فکری در نظر گرفت؛ اول مجموعه اختیاراتی که شخص نسبت به نتیجه فعالیت های مبتکرانه خود دارد. این اختیارات شامل بهره برداری اقتصادی و بهره برداری معنوی هستند. دوم؛ موضوع این اختیارات، یعنی نتایج فعالیت های مبتکرانه که به صورت یک ماهیت ملموس تبلور می یابد. به بیان دیگر، موضوع موجودی از جنس ایده و فکر است که در جهان خارج از ذهن پدید آورنده و در ظرفی مناسب و قابل دسترس و بهره برداری مادی و معنوی ظهور می یابد.
موضوع حقوق مالکیت فکری دارای سه ویژگی مهم و متمایز از موضوع سایر حقوق است. اول این که تخصیص پذیر نیست؛ دوم این که به طور همزمان افراد بسیاری می توانند از آن استفاده کنند؛ بدون این که استفاده همزمان عموم موجب نابودی آن شود؛ سوم این که ماهیاتا با پدید آور پیوند محکمی داشته و اغلب با شخصیت وی گره می خورد.
چنین پیوندی در مورد هیچ نوع مال دیگری وجود ندارد و موجب اتخاذ راهکار ها و تعریف قالب های قراردادی جدید برای نظم دادن به حقوق پدیدآور و روابط ناشی از نقل و انتقال و سوءاستفاده ثالث از آن شده است.
حقوق مالکیت فکری سعی دارد با توجه به فصل مشترک های حوزه های مختلف حقوق، تمام آن ها را در قالب یک مجموعه حقوقی واحد تحت حمایت قرار دهد. برخی از این حوزه ها شامل مالکیت های ادبی و هنری، علایم و نام های تجاری، اختراعات، طرح های صنعتی، ارقام گیاهی و نرم افزارها هستند.
تاریخچه مالکیت فکری (IP)
مالکیت فکری در مفهوم فراگیر با اختراع دستگاه چاپ و به دنبال آن رشد صنعت نشر آثار مکتوب آغاز شد و با توسعه صنعت چاپ، به آرامی گسترش یافت.
روند رشد حقوق مالکیت فکری، شامل سه دوره مختلف توسعه درون مرزی، توسعه در سطح اروپا و توسعه در ایالات متحده است. در دوره اول هیچ گونه حمایت بین المللی از مالکیت فکری وجود نداشت. در دوره دوم که با انعقاد معاهده پاریس (1883) در خصوص حمایت از مالکیت های صنعتی و معاهده برن (1886) در خصوص حملایت از آثار ادبی و هنری آغاز شد، کشورهای اروپایی حمایت از آثار کشور های دیگر را در دستور کار خود قرار دادند. دوره سوم با انعقاد موافقت نامه جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری (تریپس) در سال 1994 و به ثمر رسیدن تلاش های ایالات متحده برای ایجاد پیوند بین تجارت و مالکیت فکری آغاز شد و در عمل حمایت از مالکیت فکری جهانی شد.
در ابتدای امر، مالکیت فکری در قالب یک امتیاز بهره برداری انحصاری از طرف حکومت به ناشران اعطا می شد. در انگلستان حق انحصاری نشر از سال 1503 تا اواسط قرن شانزدهم به ناشران داده می شد. در آن زمان با شکل گیری اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر، انتشار کتاب در انحصار اعضای این اتحادیه درآمد که باید با پرداخت حق ثبت انجام می شد. تا این که در سال 1709 قانونی به تصویب رسید که به موجب آن شخص مولف، محور حمایت قانونی شناخته شد و دوره حمایت قانونی از آثار منتشره محدود شد.
این قانون آغاز گر تحول بزرگی در حقوق مالکیت فکری بود و به مرور زمان و با پیشرفت صنعت و علم با قوانین دیگری جایگزین شد و به تدریج حقوق مالکیت فکری، آثار نمایشی و موسیقیایی، طرح های صنعتی و اختراعات را در برگرفت و حقوق معنوی پدیدآور نیز به رسمیت شناخته شد.
از سوی دیگر در فرانسه امتیاز نشر تنها به ناشران پاریسی داده می شد. این امتیاز ها اصولا موقت بودند، قابلیت تمدید نداشتند و تنها به آثار جدید اعطا می شدند. این در حالی بود که از مولفان هیچ گونه حمایتی به عمل نمی آمد، حق چاپ و فروش اثر خود را نداشتند و متعهد بودند که حق استفاده از امتیاز نشر را به یک ناشر واگذار کنند. بنابر این ناشران باید کلیه دعاوی مرتبط با انتشار اثر را تعقیب می کردند. اما به مرور زمان مولفان و وارثان آن ها خواستار تجدید اجازه انتشار به نام خودشان شدند.
در سال 1761 مواردی از بازشناسی این حق برای وارثان مولفان در حقوق فرانسه به چشم می خورد تا این که در سال 1777 حق مولف به رسمیت شناخته شد و این وضعیت تا انقلاب کبیر فرانسه در سال 1789 ادامه داشت.
درسال 1791 پس از الغای امتیازات انحصاری، اولین قانونی که حقوق انحصاری را به مولف داد، به تصویب رسید. به مرور این قانون نیز تغییراتی داشت و با قوانین دیگر جایگزین شد. البته تا ابتدای قرن بیستم حق مولف به عنوان یک حق خاص قلمداد می شد تا این که قانون 1957 فرانسه به تصویب رسید و حق مولف به عنوان یک حق طبیعی برای پدیدآور مطرح شد.
مزیت های مالکیت فکری
مالکیت فکری با ایجاد حق انحصاری بهره برداری برای پدیدآورنده یا تولید کننده، منفعت اقتصادی را حداقل در یک دوره مشخص برای وی تضمین می کند. بدین ترتیب اشخاص برای سرمایه گذاری و تولید فناوری ها و محصولات جدید تشویق می شوند و بدین ترتیب هرروز اختراعات، تجهیزات صنعتی، آثار ادبی و هنری و فناوری های جدیدی روانه بازار می شود که زندگی را برای تمام مردم جهان ساده تر می کند. از طرفی با توجه به این که حقوق انحصاری مالکیت فکری جنبه موقتی دارند و بعد از مدتی منقضی می شوند، دانش مربوط به آن ها وارد منبع جهانی دانش بشری شده و ضمن غنی سازی آن، زمینه را برای پیشرفت علم و تولید محصولات و آثار جدیدتر فراهم می کند.
**منتقدان مالکیت فکری
با وجود مزایای پیش گفته، ایجاد حقوق انحصاری برای یک شخص در بسیاری از موارد به نفع جامعه نیست. برای مثال در مورد دارو ها و روش های درمانی و پزشکی، وجود انحصار می تواند موجب نقص عضو یا مرگ افراد زیادی شود یا سلامت یک جامعه را به مخاطره اندازد. به همین دلیل در موارد مختلفی از جمله داروها، استثنا هایی مانند لیسانس اجباری بر حقوق انحصاری مالکیت فکری فکری وارد شده است تا حقوق اولیه بشر را تضمین نماید.
**ثبت اختراعات
چنانکه گفته شد، ثبت اختراعات یکی از حوزه های علم حقوق است که تقریبا در تمام دنیا تحت پوشش نظام حقوقی مالکیت فکری قرار گرفته و شرایط لازم برای ثبت یک محصول یا فناوری به عنوان اختراع، توسط قواعد این نظام حقوقی مشخص شده است. ایجاد حقوق انحصاری برای مخترع، کسب منفعت را تضمین می کند و عامل بسیار موثری برای تلاش مخترعین محسوب می شود.
در اروپا، اداره ثبت اختراعات آلمان به عنوان مهمترین و پرکارترین اداره ثبت اختراعات شناخته شده است و در سایه بهره مندی از قوانین مالکیت فکری، روزانه صد ها اختراع جدید را به ثبت می رساند.
جمع بندی
به طور کلی می توان گفت تمام صنایع مدرن و پیشرفت های فنی امروزی در سایه حمایت های نظام حقوقی مالکیت فکری شکل گرفته یا توسعه یافته اند و با استفاده از قواعد همین نظام حقوقی، رویه ها و مناسبات تجارت بین الملل بهبود های مناسبی یافته و توانسته است با پیشرفت های فنی روز و نیاز های جدید صاحبان فناوری و مشاغل همگام شود.
از: سپیده کاشانی
علمی (5)** 9259**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]
صفحات پیشنهادی
ضرورت برنامه ريزي هاي نو با بهره گيري از ايده هاي خلاقانه جوانان
۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ۱۱ ۶ق ظ ضرورت برنامه ريزي هاي نو با بهره گيري از ايده هاي خلاقانه جوانان معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان غربي گفت با تشكيل اتاق هاي فكر در دستگاههاي دولتي و خصوصي بايد قدمهاي بلندتري در رفع مشکلات و اداره امور جامعه با استفاده از فکر و ايده هاي نو و خلاخلاقانه ترین ایده های خانه داری برای خانم های باسلیقه + تصاویر
خلاقانه ترین ایده های خانه داری برای خانم های باسلیقه تصاویر خانم هایی باسلیقه ی که به دنبال بهترین استفاده از وسایل اطرافشان هستند این مطلب را حتما بخوانند ۰۳ ۰۲ ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۵مراکز رشد با هدف پرورش ایده های خلاق در لرستان راه اندازی می شود
استانها غرب لرستان محمدزاده مراکز رشد با هدف پرورش ایده های خلاق در لرستان راه اندازی می شود خرم آباد - خبرگزاری مهر رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان لرستان از راه اندازی مراکز رشد با هدف پرورش ایده های خلاق در این استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سعید ظهر یکشنبه محموسوی لاری در جمع خبرنگاران: اقدام آمریکاییها در عدم صدور روادید به ابوطالبی بیاخلاقی سیاسی بود
موسوی لاری در جمع خبرنگاران اقدام آمریکاییها در عدم صدور روادید به ابوطالبی بیاخلاقی سیاسی بودوزیر کشور دوران اصلاحات با بیان اینکه اقدام آمریکاییها در عدم صدور روادید به ابوطالبی بیاخلاقی سیاسی بود گفت ما با آمریکا هیچ نسبت و رابطهای نداریم و این اقدامات خصمانه مردود استباید مزایده بینالمللی برگزار کرد و سرخابی ها را فروخت
باید مزایده بینالمللی برگزار کرد و سرخابی ها را فروخت سالهاست که بحث خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس مطرح است اما با رفتن و آمدن دولتها نهتنها اتفاق خوبی در این زمینه برای این دوباشگاه نیفتاده که حتی وضعشان بدتر هم شده و کار بهجایی رسیده که یک حسابرسی نصفه و نیمه از یکی از اینموسوی لاری: اقدام آمریکا درباره ابوطالبی بداخلاقی سیاسی بود/ صحبت کردن درباره انتخابات زود است
موسوی لاری اقدام آمریکا درباره ابوطالبی بداخلاقی سیاسی بود صحبت کردن درباره انتخابات زود است سیاست > احزاب و شخصیتها - فارس نوشت وزیر اسبق کشور با بیان اینکه اقدام آمریکاییها در عدم صدور روادید به ابوطالبی بیاخلاقی سیاسی بود گفت ما با آمریکا هیچ نسبتنشست موزه داري با حضور رئیس کمیته اخلاق حرفه ای ایکوم برگزار می شود
استانها جنوب فارس نشست موزه داري با حضور رئیس کمیته اخلاق حرفه ای ایکوم برگزار می شود شیراز - خبرگزاری مهر مدير اجرايي مجموعه جهاني تخت جمشيد از برگزاري نشست تخصصي اخلاق حرفه اي موزه داري در ميراث فرهنگي خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر مسعود رضايي منفرد برگزاري اين همايش راپرورش خلاقیت کودکان با 8 روش
پرورش خلاقیت کودکان با 8 روش خلاقیت به کودک کمک می کند تا آسان تر مشکلات را حل و با ذهن بازتری از چالش ها عبور کند به همین منظور بسیار مهم است میزان خلاقیت های فرزند خود را افزایش دهید تا در آینده زندگی راحت تر و موفق تری داشته باشد برترین ها خلاقیت به کواعتراض بیفایده آبیها به سعودی ها
اعتراض بیفایده آبیها به سعودی ها سرپرست تیم استقلال آخرین وضعیت آبیپوشان را در کشور عربستان تشریح کرد خبرگزاری فارس میرشاد ماجدی در خصوص معطلی اعضای استقلال در فرودگاه شهر ریاض اظهار داشت متاسفانه نزدیک به 2 ساعت و نیم در فرودگاه معطل شده بودیم و دقیقا همان کاری را با ما اندعوت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری البرز از فرهیختگان برای ارائه ایده های نوین
استانها مرکز البرز دعوت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری البرز از فرهیختگان برای ارائه ایده های نوین کرج - خبرگزاری مهر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در فراخوانی از فرهیختگان استان برای ارائه ایده های نوین در این حوزه دعوت کرد ببرای ارائه ایدههای نوین معاونت دادگستری استان البرز از فرهیختگان برای ارائه ایدههای نوین دعوت کرد
برای ارائه ایدههای نوینمعاونت دادگستری استان البرز از فرهیختگان برای ارائه ایدههای نوین دعوت کردمعاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در فراخوانی از فرهیختگان استان برای ارائه ایدههای نوین در این حوزه دعوت کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرج به نقل از روابحث هزينه فايده در موضوع هستهاي
بحث هزينه فايده در موضوع هستهاي هر چند موضوع دستيابي به دانش و فناوري هستهاي در كشور به يك مطالبه ملي تبديل شده و راه طي شده تاكنون راهي بازگشتناپذير است لكن به سؤالاتي كه در فضاي عمومي جامعه و به ويژه در محيطهاي علمي و دانشگاهي در خصوص فعاليتهاي هستهاي مطرح ميشود بايدنشست تخصصی اخلاق موزه داری حرفه ای در تخت جمشید برگزار می شود
نشست تخصصی اخلاق موزه داری حرفه ای در تخت جمشید برگزار می شود شیراز- ایرنا- مدیر اجرایی مجموعه جهانی تخت جمشید گفت نشست تخصصی اخلاق حرفه ای موزه داری در میراث فرهنگی با حضور رئیس کمیته اخلاق حرفه ای سازمان جهانی موزه ها در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار می شود به گزارش دریافتیخلاق و بدون شرح!/عکس
خلاق و بدون شرح عکس تاریخ انتشار ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۰حمایت و جذب طرحهای خلاق دانش آموزی
در دیدار صمیمی قائم مقام وزیرآموزش و پرورش با دو دانش آموز نخبه مطرح شد حمایت و جذب طرحهای خلاق دانش آموزی خبرگزاری پانا قائم مقام وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش در دیدار صمیمی با دو دانش آموز نخبه در دفتر کارش گفت اقدام این دو دانش آموز در برداشت محصولات کشاوسریال مدینه بهترین فرصت برای بروز خلاقیت
مهرداد صدیقیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران سریال مدینه بهترین فرصت برای بروز خلاقیت مهرداد صدیقیان حضور در مدینه بهترین فرصت برای بروز خلاقیت یک بازیگر است مهرداد صدیقیان بازیگر آثار سینمایی و تلویزیونی با اشاره به حضور در سریال مدینه در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزنشست تخصصی موزه داري تخصصي اخلاق حرفه اي
شیراز نشست تخصصی موزه داري تخصصي اخلاق حرفه اي نشست تخصصی موزه داري اخلاق حرفه اي موزه داري با حضور رئیس کمیته اخلاق حرفه ای ایکوم در مجموعه جهاني تخت جمشيد برگزار می شود به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز مسعود رضايي منفرد مدير اجرايي مجموعه جهاني تخت جمشيد برگزا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها