واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس بنیاد نخبگان قم: 252 نخبه در استان قم شناسایی شده است قم - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان استان قم، از شناسایی 252 نخبه در این استان خبر داد.
به گزارش ایرنا، ˈحسین اخوان علویˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این تعداد، بخشی از 13 هزار نخبه شناسایی شده در کشور است.
وی، از استان قم به عنوان یکی از ده استان نخبه در کشور یاد کرد و گفت: تعداد نخبگان در این استان به نسبت جمعیت بالاتر از میانگین کشوری است.
اخوان علوی همچنین با اشاره به برنامه های فرهنگی استانی و ملی در نظر گرفته شده از طرف بنیاد نخبگان در سال جاری، تصریح کرد: امسال اجرای 7 برنامه ملی و بیش از 20 برنامه استانی در اولویت برنامه های بنیاد نخبگان قم قرار دارد که عموم آنها در راستای توانمندسازی نخبگان و استعداد های تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان و در مسیر اجرایی سازی سند جامع کشور در امور نخبگان به کار گرفته می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بنیاد نخبگان نقش قابل توجهی در ممانعت از خروج نخبگان المپیادی از کشور داشته است، افزود: برترین های المپیادهای علمی ایران درعرصه جهانی همواره مورد هدف کشورهای غربی برای جذب قرار داشته اند.
اخوان علوی با بیان اینکه کشورهای غربی معمولا مشخصات و اطلاعات مربوط به این قبیل از نخبگان علمی را در اختیار دارند، خاطرنشان کرد: آنها با برقراری تماس با این نخبگان از آنها برای سفر به کشورهایشان دعوت به عمل می آورند.
وی با اشاره به نقش بنیاد نخبگان در کاهش مراجعت این نخبگان به کشورهای مختلف گفت: تاسیس بنیاد نخبگان از سوی دولت اسلامی ایران تاثیر مهمی در انصراف افراد حایز رتبه و مقام در المپیادهای جهانی برای خروج از کشور داشته است.
وی همچنین با تبیین مهاجرت و خروج برخی از نخبگان به دلایل شخصی، تصریح کرد: در برخی موارد یک فرد که دارای مدرک دکترا است و عضو هیات علمی یکی از دانشگاه های کشور نیز به شمار می آید از روی ناچاری و ضرورت و گاها به خاطر مشکلات خانوادگی تصمیم می گیرد که به کشوری دیگر برود و عضو هیات علمی دانشگاه آن کشور شود.
اخوان علوی با بیان اینکه این مساله با فرار مغزها متفاوت است، افزود: در برخی موارد نیز برخی از نخبگان کشور با هدف اشاعه فرهنگ و گفتمان نظام اسلامی و همچنین دستیابی به علم و تکنولوژی مجهزتر به دیگر کشورها سفر می کنند و در عین حفظ ارتباط خود با دولت تجارب خود را در اختیار نظام قرار می دهند که در واقع این نوعی هجرت نخبگان محسوب می شود و با فرار مغزها متفاوت است.
وی در پایان، ثبت بین المللی اختراعات، عمومی کردن گفتمان علم و فناوری، کمک به دانشگاه های نخبه پرور و همچنین جذب جامعه نخبگانی از طریق ایجاد مراکز و پژوهشگاه های تحقیقاتی در دانشگاه ها را از جمله سیاست های بنیاد نحبگان ذکر کرد. ک/3
7403 / 553
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]