واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شماری از رهبران اخوان المسلمین از قطر به لیبی رفتند تهران – ایرنا – دهها نفر از رهبران اخوان المسلمین که گفته می شود از قطر اخراج شده اند، اکنون در لیبی به سر می برند.
روزنامه ˈگالف نیوزˈ چاپ دبی روز گذشته (جمعه) در گزارشی به نقل از روزنامه ˈالعربˈ چاپ لندن نوشت: دهها نفر از رهبران اخوان المسلمین که گفته می شود از قطر اخراج شده اند، ظرف سه روز وارد فرودگاه بین المللی طرابلس شدند و از آن جا به وسیله خودرو به مکان نامعلومی انتقال یافتند.
فرودگاه بین المللی طرابلس در 11 کیلومتری غرب پایتخت قرار دارد.
طبق گزارش روزنامه العرب، قطر پس از تشدید فشار برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس -بحرین، عربستان سعودی و امارات- برای تغییر سیاست های دوحه و پایان دادن به حمایت از اخوان المسلمین، به دنبال یافتن کشوری بود تا بتواند رهبران این گروه را به آن منتقل کند.
این سه کشور حاشیه خلیج فارس در 14 اسفند 1392(5 مارس 2014 ) در اعتراض به آن چه ˈمداخله قطر در امور داخلی و حمایت از گروه اخوان المسلمینˈ نامیدند، سفیران خود را از دوحه (پایتخت قطر) فراخواندند.
برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، اخوان المسملین را سازمانی غیرقانونی خوانده اند.
این کشورها تاکید کردند مادامی که قطر به صورت کامل از توافقنامه 17 آوریل (28 فروردین 1393) ریاض پیروی نکند، سفیرانشان را به دوحه باز نمی گردانند.
هرچند، جزییات این توافق به صورت علنی اعلام نشده است، اما گزارش های منتشر شده بر اساس اظهارات منابع آگاه حاکی از آن است که سه کشور بحرین، عربستان و امارات خواستار هماهنگی قطر با سیاست های عمومی شورای همکاری خلیج فارس و اخراج رهبران اخوان المسلمین از قطر شده بودند.
از دیگر مفاد این توافقنامه می توان به اخراج حدود 15 تبعه کشورهای حاشیه خلیج فارس از قطر اشاره کرد. کشورهای مذکور این افراد را به فعالیت های غیرقانونی متهم کرده اند.
این توافقنامه به میانجی گری حاکم کویت امضا شد.
کویت و عمان به عنوان دو عضو دیگر شورای همکاری خلیج فارس سفیران خود را از دوحه فرا نخواندند.
وزیران خارجه عمان و قطر اخیرا در بیانیه هایی جداگانه اعلام کردند که اختلاف نظر میان قطر و کشورهای عضو این شورا که از زمان تاسیس آن در سال 1981 مهم ترین اختلاف بوده، خاتمه یافته است. آن ها اعزام مجدد سفیران را به دوحه به تصمیم کشورهایشان منوط دانستند.
این در حالی است که ˈشیخ خالد بن احمد آل خلیفهˈ وزیر خارجه بحرین روز چهارشنبه گذشته، بازگشت سفیر منامه را به دوحه به اجرای کامل توافقنامه ریاض از سوی قطر مشروط کرد.
به موجب توافقنامه ریاض، قطر همچنین باید مانع از استفاده مبلغان مذهبی از مساجد و رسانه ها برای انتقاد از کشورهای عضو شورای همکاری شود و تمامی هم اندیشی های سازمان هایی را که این مجمع آن ها را به تروریسم منتسب می داند، لغو کند.
این توافقنامه همچنین موکدا از قطر خواسته است مراکز تحقیقاتی تحت کنترل اتباع سعودی را که تابعیت قطری گرفته اند تعطیل کند.
خاورم**9156 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]