تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837128374
تأثر افت شاخص بورس بر بازار مسكن
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تأثر افت شاخص بورس بر بازار مسكن
به عقيده من اينها اطلاعرساني نيست كه يك كارشناس پيشبيني كند قيمت مسكن بالا ميرود. اين گونه پيشبينيها حداقل باعث گراني 50، 60 درصدي قيمت مسكن ميشود. اين گونه پيشبينيها را ما الان نداريم، زيرا آن جهش قيمتي كه در سال 91 داشتيم، هنوز پر نشده است.
آفتاب: مسكن كه هميشه براي مردم ايران بازار امن و بيدردسر سرمايهگذاري به شمار ميآمد، در دو سال گذشته كم رونق شده بود. در واقع از زماني كه قيمت ارز رو به افزايش گذاشت، بسياري از مردم به سوي بازار ارز هجوم بردند و به اميد رسيدن به سودهاي كلان، هر آنچه داشتند را در اين بازار سرمايهگذاري كردند.
به نوشته اعتماد، در ماههاي پس از انتخابات رياستجمهوري نيز با بازگشت ثبات نسبي به بازار و توقف نوسانات شديد ارز اين بورس بود كه سرمايههاي مردم را به سمت خود كشيد. افزايش شديد شاخص بورس موجب شد تا بسياري از سرمايهگذاران در اين حوزه سودهاي كلان به دست آورند. در سال 1392 شاخص بورس ايران بيش از دو برابر آنچه در 21 سال قبل طي كرده بود، افزايش يافت و به شكلي بسيار چشمگير بازار مسكن را پشت سر گذاشت. در اقتصاد ايران بازار مسكن و بورس دو رقيب جدي براي جذب نقدينگي مازاد در اقتصاد كشور هستند. به همين خاطر در ماههاي گذشته يا دستكم در نيمه دوم سال 1392 با رونق سرمايهگذاري در بازار بورس، بازار مسكن بيش از پيش به حاشيه رانده شد. اما در ماههاي پاياني سال 1392 با كاهش رونق بازار بورس و افت شاخصها خروج سرمايه از اين بازار شدت گرفت. از سوي ديگر، به گفته كارشناسان سرمايهگذاري در بازار مسكن ارتباط مستقيمي با شرايط اقتصادي و سياسي كشور دارد.
به اين معنا كه هر چقدر آرامش در كشور بيشتر باشد، ميزان سرمايهگذاري در اين بازار نيز بيشتر ميشود. در زمان التهاب و بيثباتي بيشتر مردم تمايل به سرمايهگذاري نقدينگي خود در بازارهايي دارند كه سرعت خروج سرمايه در آنها نيز بيشتر باشد، بنابراين نگاهي به بازارهاي سرمايهگذاري، رقيب مسكن از جمله ارز و بورس و همچنين شرايط اقتصادي و سياسي كشور نشانههايي از افزايش ميزان سرمايهگذاري و رونق معاملات را در بازار مسكن به دست ميدهد. البته بيشتر كارشناسان معتقدند اگرچه بازار مسكن در سال جاري رونق خواهد گرفت، اما در ماههاي ابتدايي سال افزايش قيمت چنداني در اين بازار رخ نخواهد داد. در اين رابطه، مصطفي قليخسروي در گفتوگو با «اعتماد» ضمن هشدار نسبت به بروز بحران سال 86، متذكر شد، اتفاقي كه در سال 86 در بازار مسكن رخ داد، به اين دليل بود كه در سالهاي 84 و 85 بانكهاي خصوصي شروع به كار كرده و تسهيلاتي ارائه كردند كه باعث شد قيمت خانه جهش پيدا كند. از سوي ديگر، پولهاي مردم به بورس رفت و وقتي كه درآمد بورس كاهش پيدا كرد، مردم با عجله پولهاي خود را به طرف خانه و طلا آوردند كه بحراني ايجاد شد. به گفته رييس كميسيون تخصصي مشاوران املاك كشور، مسوولان سازمان بورس بايد دقت كنند و قراردادها را به گونهيي ببندند كه بحران سال 86 در بازار مسكن تكرار نشود.
سال 92 بازار مسكن به دليل تغيير و تحولات سياسي كه رخ داد، با ركود و حتي كاهش قيمت مواجه بود. الان پس از گذشت يكسال و در آغازين روزهاي سال 93، صحبت از جهش بالاي قيمت مسكن ميشود. آيا شما رونق و جهش قيمت در سال جاري را تاييد ميكنيد؟
من شخصا به آينده اميدوارم. با تلاشهايي كه مسوولان انجام دادند و تعهداتي كه نسبت به مردم دارند، اين اميدواري در من ايجاد شده است. الان سراسر دنيا، حركتهاي امريكا و 1 + 5 را رصد ميكند و اين نشاندهنده تلاشهاي خوب دولت يازدهم است. به هر جهت بايد يك تعاملاتي وجود داشته باشد.
ما از قبل عيد شاهد بوديم كه گروهي از خارج كشور براي سرمايهگذاري به ايران آمدند. كشور ما سرمايهگذاريهايش را با هدفمندي و رعايت حقوق نظام و فرد انجام ميدهد. هر كسي را هم كه نشناسيم، نظام اجازه سرمايهگذاري را به او نميدهد. اين نشان ميدهد كه چراغ سبز براي پيشرفت ما و مسائل اقتصادي كشور روشن شده است. چون حماسه سياسي در خردادماه 92 انجام شد و حالا منتظر حماسه اقتصادي هستيم.
اگر به خاطر داشته باشيد، در سال 91 با بحران بدي مواجه شديم و تحريمها و رابطه ريال و دلار و نيز برخي سوءاستفادهها باعث تغيير شديد قيمتها شد. همانطور كه ميدانيد، ما يكبار در سال 68، يكبار در سال 86 و در ادامه در سال 91 با جهش شديد قيمت مسكن روبهرو بوديم، اما به نظر من در سالهاي آينده اين جهش قيمت مسكن را نخواهيم ديد، زيرا دولت مدبرانه عمل ميكند و اينطور نيست كه كارها بيحساب و كتاب باشد و درست عمل نشود. ما تا آنجايي كه ميدانيم، برنامهريزيهاي دولت براي ثبات سياسي بسيار خوب بوده و مسلما جهشي در قيمت مسكن نخواهيم داشت و در سال 93 نيز افزايش قيمت مسكن از شاخص تورم عبور نخواهد كرد. يعني اگر بانك مركزي و مركز آمار اعلام كرده كه رشد قيمت مسكن حدود 15 تا 20 درصد بوده، از اين رقم افزايش قيمتها عبور نخواهد كرد. ما به اين موضوع اميد داريم و قطعا بدانيد چنين اتفاقي نميافتد.
منطق شما اين است كه عملكرد دولت نميگذارد كه رشد قيمت مسكن از شاخص تورم عبور كند، اما بحث عرضه و تقاضا در بازار موضوع ديگري است. هماكنون تقاضا و عرضه در بازار كشور با هم همخواني ندارد.
من با آمار با شما صحبت ميكنم. آمار مقايسهيي سال 91 و 92 كل كشور ميگويد كه در سال 91 حدود 204369 معامله داشتيم و در سال 92 اين رقم به 177818 رسيد.
اين كاهش معاملات ناشي از كاهش قدرت خريد مسكن مردم نيست؟
آن حركتي كه در سال 91 و 92 اتفاق افتاد كه رابطه دلار و ريال عوض شد، موثر بود، اما تاثير آنچناني نداشت. باز هم به آمارها اشاره ميكنم. براساس آمارها، تعداد مبايعهنامهها در كل كشور در سال 91 حدود 147855 مورد بوده، اما در سال 92 به 115771 مورد رسيده است. در بخش اجارهنامه در سال 91 حدود 41988 اجاره داشتيم كه در سال 92 به 50575 مورد افزايش يافته است. اجاره به شرط تمليك 34 مورد در سال 91 بوده كه در سال 92 به 42 مورد رشد پيدا كرده است. سرقفلي حدود 1513 مورد در سال 91 بوده و 1089 مورد هم در سال 92 بوده است. پيشفروش نيز 10710 مورد در سال 91 و 8093 مورد هم در سال 92 بوده است. موقوفه نيز در سال 91 دو مورد و در سال 92 يك مورد بوده است.
آمار شهرستان تهران هم حاكي از آن است كه در سال 91 حدود 32857 قرارداد داشته كه در سال 92 به 37203 مورد رسيده است. مبايعهنامه نيز 19924 مورد در سال 91 و در سال 92 حدود 19003 مورد شده است. اجارهنامه در تهران در سال 91، 9971 مورد بوده و در سال 92، 15681 مورد شده است. اجاره به شرط تمليك در سال 91 سه مورد بوده كه در سال 92 به 24 مورد افزايش يافته است. سرقفلي نيز در سال 91، 465 مورد بوده و در سال 92 به 407 مورد رسيده است. پيشفروش نيز 2216 مورد در سال 91 و 1889 مورد در سال 92 بوده است. وقف در سال 91 يك مورد بوده و در سال 92 وقف نداشتيم.
آمارهايي كه شما ارائه كرديد، از افزايش شديد قراردادهاي اجاره حكايت دارد. اين كاهش قدرت خريد مسكن مردم را نشان نميدهد؟
اين بيشتر ناشي از افزايش تعداد مهاجرتهاست. من آمار شهر تهران را در سال 91 ندارم كه با سال 92 مقايسه كنم تا بدانم تعداد مهاجرتها چقدر بوده است، اما به طور سرانگشتي ميتوانيم بگوييم كه بخشي از افزايش آمار اجارهها مربوط به مهاجرت است. يك بخشي هم به اين برميگردد كه گروهي از مردم پولهاي خود را به بازار سرمايه بردند. اتفاقي كه در سال 86 در بازار مسكن رخ داد، به اين دليل بود كه در سالهاي 84 و 85 بانكهاي خصوصي شروع به كار كردند و بعد تسهيلاتي ارائه كردند كه اين تسهيلات باعث شد قيمت خانه جهش پيدا كند. از سوي ديگر، پولهاي مردم به بورس رفت و وقتي كه درآمد بورس كاهش پيدا كرد، مردم با عجله پولهاي خود را به طرف خانه و طلا آوردند كه بحراني ايجاد شد. ما الان نيز بايد حواسمان جمع باشد و مسوولان دقت كنند كه قراردادها را به گونهيي ببندند كه بحران سال 86 تكرار نشود.
يعني شما اين احتمال را ميدهيد كه افت فعلي شاخص بورس منجر به خروج سرمايهها از بورس و ورود نقدينگي به بخش مسكن شود؟
نه مثل آن زمان. الان هم مسوولان بورس حواسشان جمع است و هم اينكه مردم آگاهتر شدند. نميتوانيم بگوييم اتفاقاتي مثل سال 86 ميافتد، ولي به هر جهت بياثر هم نيست.
ما هر كاري كنيم، يك اثرات مثبت و يك اثرات منفي دربرخواهد داشت. آنچه مسلم است، مسوولان هميشه سعي ميكنند توازن ميان عرضه و تقاضا را برقرار كنند تا قيمتها از همگسيخته بالا نرود. من تاسف ميخورم از اينكه در سال 91 وقتي كه رشد قيمتها اتفاق افتاد، مثلا خانهيي كه ميخواستيم در شهرك غرب با قيمت 6 ميليارد تومان بفروشيم، يك مرتبه قيمت 18 ميليارد تومان گذاشتند. چرا؟ چون دلار سه برابر شده بود. در صورتي كه اينها اصلا هيچ سنخيتي با هم نداشت، اما مردم چنين كاري را كردند.
حالا قيمت خانه آمده پايين و قيمت اين خانه 12 ميليارد تومان شده است. خب از همان ابتدا اين خانه 10 ميليارد هم ارزش نداشت. البته شما هم ميدانيد كه مالكيت محترم است. ما بايد حداقل برابر قانون اساسي خانهسازي را داشته باشيم، يعني بايد بسازيم. ما محكوم به ساخت هستيم.
آقاي خسروي، شما در ماههاي گذشته تغيير رويكردي در عملكرد دولت در بخش مسكن ديدهايد؟ آيا اقدامي صورت گرفته كه مسكن را وارد فاز جديدي كند؟ اگر به خاطر داشته باشيد، وقتي آقاي آخوندي به وزارت مسكن رفتند، وعدههايي را براي حوزه راه، از جمله آزادراه تهران- شمال داشت. اما در صحبتهاي اخير خود اعلام كردند كه اين پروژه از اولويتهاي دولت خارج شده است. شما در حوزه مسكن نيز چنين رويكرد و عقبگردي را ميبينيد؟
بالاخره ساخت آزادراه تهران- شمال تسهيلات خوبي است و بايد اجرا شود، اما خيلي هم در اين رابطه مشكل نداريم، اما در كل هدررفت منابع است كه به ضرر نظام است. البته در رابطه با بخش مسكن نبايد اين نگاه را داشته باشيم. مثالي ميزنم. شما پول نداشته باشيد لباس اضافي بخريد، اشكالي ندارد. اگر پول نداشته باشيد غذاي مقوي بخوريد، اشكالي ندارد، يك ماه هم همينطوري سر ميكنيد. اما سرپناه را نميشود كاري كرد. ميگويند اول غذا، بعد لباس، بعد مسكن مهم است. اين سه مورد در اولويت است.
دولت يازدهم شعار تدبير و اميد را به مردم داده است. بايد گام به گام بررسي كند كه مثل گذشته عجولانه عمل نشود. دولت براي هر كاري فكر ميكنم مشاوره را هم خوب است داشته باشد.
اما اين فكر كردن و سكوت چند ماهه طولاني شده است.
من فكر نميكنم آقاي آخوندي بيتفاوت از اين موضوع بگذرد؛ يا دولت هم اجازه نميدهد كه خيلي بيتفاوت باشند. منتها چالشها و مشكلاتي را در بر دارند. اتفاقي كه در سال 92 رخ داد، اين بود كه بانك مسكن در آستانه ورشكستگي بود. يعني بانك مسكن كه بايد تعهد به ساخت و ساز داشته باشد، با چنين چالشهايي روبهرو است. الان اينقدر چالشها و مشكلات وجود دارد كه نبايد اولويتبندي كنيم و عجولانه عمل شود.
به نظر شما آزادسازي خريد و فروش مسكنمهر تاكنون چه تاثيري در بازار داشته است؟
ما نميتوانيم براي مردم ممانعت از حق كنيم. يعني ما يك امتيازي را به مردم دادهايم و اين امتياز را ميتواند واگذار كند. هر كس در هر مقامي نميتواند جلوي اين حق را بگيرد. به همين دليل آقاي آخوندي اين حق را به مردم برگرداندند. در پي آزادسازي خريد و فروش مسكنمهر، ما با رونق كمي در حاشيه پرند و. مواجه شديم.
تخلفاتي در زمين خريد و فروش مسكنمهر داشتهايم؟
تعدادشان زياد نبوده است. ما براي همين تاكيد داريم كه مردم بدون مشاوره عمل نكنند.
گهگاه شنيده ميشود كه مشاوران املاك نقش زيادي در رشد قيمت مسكن دارند. آيا اين موضوع را تاييد ميكنيد؟
گهگاه هم ما شنيدهايم كه خبرنگاران عامل افزايش قيمت هستند. آيا اين موضوع درست است؟ (با خنده) اصلا اين حرفها نيست. فردي كه يك خانه را ميخواهد 200 ميليون تومان بخرد، مالك هم تاكيد دارد كه 210 ميليون تومان كمتر نميدهد، مشاوره املاك اينقدر بايد چانه بزند تا اين دو را به تفاهم برساند. حالا اگر مشاوره املاك اين معامله را عملي كند، كميسيون ميگيرد، وگرنه كه هيچ سودي نخواهد كرد. مشاوره املاك كه اگر قيمت را بالا ببرد كه معاملهيي انجام نميشود. عرضه و تقاضا در واقع قيمتها را در بازار نشان ميدهد؛ نه تحكمي، نه دستوري و نه خواهشي است.
برخي كارشناسان، پيشبيني رشد قيمت مسكن را براي سال جاري به دليل نبود تناسب ميان عرضه و تقاضا دارند. چنين اتفاقي ميافتد؟
پيشبينيهاي اينچنيني بسيار مشكل است و اين خبر خوبي نيست. كسي هم كه اين سخن را ميگويد، به تورم حركت داده است. عدهيي از اين خبرهاي افزايش يا كاهش قيمت سوءاستفاده ميكنند. به عقيده من اينها اطلاعرساني نيست كه يك كارشناس پيشبيني كند قيمت مسكن بالا ميرود. اين گونه پيشبينيها حداقل باعث گراني 50، 60 درصدي قيمت مسكن ميشود. اين گونه پيشبينيها را ما الان نداريم، زيرا آن جهش قيمتي كه در سال 91 داشتيم، هنوز پرنشده است.
ما اوايل انقلاب خانهها متري فروخته نميشد. به خانهها يك نگاه ميانداختيم و مثلا قيمت ميداديم 180 تومان. اگر يك كم بهتر بود، ميگفتيم 185 تومان. بعد كمكم نحوه خريد و فروش بر اساس هر مترمربع شد. از طرف ديگر، كارمندي كه آن زمان 60 هزار تومان حقوق ميگرفت، الان 800 هزار تومان دريافت ميكند. جهش قيمت مسكن در سال 91 هنوز پر نشده است. درست است كه الان آمارها را كه نشان ميدهيم، قراردادهاي اجاره نسبت به خريد و فروش افزايش يافته است. بر اين اساس، من فكر نميكنم كه در سال جاري رشد قيمت مسكن از شاخص تورم عبور كند.
به خاطر دارم در دولت دهم، يك ملاقاتي با آقاي احمدينژاد داشتيد. آيا تاكنون درخواستي هم براي ملاقات با آقاي روحاني داشتهايد؟
هنوز اين افتخار نصيب من نشده است كه در خدمت آقاي روحاني قرار گيرم. بالاخره من گفتههايي دارم كه دوست دارم اين گفتهها را مسوولان ردهبالا بشنوند.
درست است، من 45 دقيقه با آقاي احمدينژاد ملاقات خصوصي داشتم و صحبتهايي كه در آن زمان داشتيم، براي دانشگاه علمي- كاربردي و وضع مسكن بود. شرايط آن زمان و وضعيت مسكن را براي ايشان تشريح كردم.
شما الان يكسري صحبتها را داشتيد كه نخواستيد در اين مصاحبه بياوريد. اما شما گفتيد صحبتهاي زيادي با آقاي روحاني داريد. اگر ايشان مقابلتان بود، چه مسائلي را مطرح ميكرديد؟
ببينيد حرف حرف ميآورد و صحبت ميشود. وقتي كه آنجا برويم، مجبوريم جمعبندي كاري را در يك بستهيي به ايشان ارائه دهيم، اما منتها بايد با توضيح باشد. آقاي روحاني! ما محكوم به ساخت هستيم. آقاي روحاني! ما بايد تسهيلات را براي مردم فراهم كنيم. البته تسهيلات سال 86 را نميخواهيم. در سال 86 بانكهاي خصوصي 80 درصد وام ميدادند. اين وامهاي 80 درصدي باعث شد كه برخي افراد، خانههاي خود را به اقوام نزديك خود بفروشند و بروند وام بگيرند تا خانه بخرند. بعد از پول اجاره، قسط بانكها داده شد. به اين ترتيب در اين دوره عدهيي پولدارتر و فقير نيز فقيرتر شد. ما اگر ميخواهيم تسهيلاتي بدهيم، بايد با قانون و ذينفع داده شود. از سوي ديگر، موضوع مصالح ساختماني مطرح است. وقتي قيمت دلار بالا ميبرد، چرا بايد مصالح ساختمامي كه اغلب توليد داخلي است، افزايش قيمت داشته باشد؟ سيمان و آهن و خيلي از مصالح ساختماني در اختيار دولت است كه ميتواند بازار آنها را كنترل كند.
يعني دولت نميخواهد بازار را كنترل كند؟
اين موضوع مطرح نيست. ببينيد دولت تاجر خوبي نيست، اما ميتواند ناظر خوبي باشد. دولت در همه زمينهها بايد نظارت داشته باشد. الان هم نه اينكه نظارت ندارد، اگر نظارت نداشت كه الان همه كالاها خيلي گران ميشد.
آقاي خسروي، بازار مسكن را پس از هدفمند كردن يارانهها چطور ارزيابي ميكنيد؟
ببينيد ما در مرحله اول اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها اصلا تجربهيي نداشتيم. حتي زماني هم كه دولت دهم ميخواست قانون را اجرا كند، چندين نامه نوشتيم كه در حال حاضر زمان اجراي اين قانون نيست. اما دولت يازدهم با وجود همه شعارها، كار خود را انجام ميدهد. اما «رهرو آن است كه آهسته و پيوسته رود/ رهرو آن نيست گهي تند و گهي خسته رود»
درست است كه از دريچه سياست وزارت راه و شهرسازي فكر ميكنند ما متوجه نيستيم، اما بههر صورت مسائل را لمس ميكنيم و حس ميكنيم كه چه اتفاقاتي كمكم ميافتد. آنچه هست، بايد وزارت راه و شهرسازي رهنمود كند. ما الان مدتي است كه از آنها بياطلاع هستيم. ما قبلا با آقاي صومعلو و نيكزاد در ارتباط بوديم. شايد اصلا ما را به حساب نياورند، اما حداقل ميتوانيم يك گفتماني با آنها داشته باشيم. اگر وزير يك صحبتي ميكند، ما بايد به عنوان خردهپاها توجيه زباني و گويشي خودمان را داشته باشيم. آقاي وزير مسائل را كلان ميگويند، اما وقتي براي ما بگويند، ما جزيياتش را مطرح ميكنيم و به اين ترتيب، دولت تدبير و اميد بيشتر تقويت ميشود. ما هر زمان از مردم جدا شويم، ضرر كرديم. اما هر چه با مردم باشيم، هم دولت استفاده كرده و هم مردم. هميشه بايد ابزارها را به دست بگيريم.
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
افت شاخص بورس، بازار مسكن را بههم ميريزد
افت شاخص بورس بازار مسكن را بههم ميريزد به عقيده من اينها اطلاعرساني نيست كه يك كارشناس پيشبيني كند قيمت مسكن بالا ميرود اين گونه پيشبينيها حداقل باعث گراني 50 60 درصدي قيمت مسكن ميشود اين گونه پيشبينيها را ما الان نداريم زيرا آن جهش قيمتي كه در سال 91 داشتيم هنوزافت 521 واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته/ فاز دوم هدفمندی چه تاثیری بر بازار سرمایه دارد؟
افت 521 واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته فاز دوم هدفمندی چه تاثیری بر بازار سرمایه دارد بورس تهران در پایان ساعت کاری سی امین روز فرودین باز هم شاهد افت شاخص کل بود به گزارش نامه نیوز در پایان ساعت کاری امروز شاخص کل بورس با 521 واحد کاهش به کانال 73 هزار واحد بازگشت این دبازار بورس با افزایش 134 واحدی شاخص به تعطیلات رفت
بازار بورس با افزایش 134 واحدی شاخص به تعطیلات رفت در آخرین روز کاری این هفته بازار بورس با شاخص کل مثبت هفته نسبتا آرام خود را به پایان رساند به گزارش نامه نیوز با اتمام ساعات معاملات روز چهارشنبه شاخص بازار اول با 134 واحد افزایش به رقم 56929 واحد رسید همین وضعیت را در شاخصتذکر مجلس به وزیر اقتصاد درباره افت شاخص بورس
تذکر مجلس به وزیر اقتصاد درباره افت شاخص بورس وزیر اقتصاد و دارایی صبح امروز با حضور در جلسه علنی مجلس به ارائه توضیحاتی درباره برنامه این وزارتخانه پیرامون اقتصاد مقاومتی پرداخت که در جریان برگزاری این جلسه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص افت شاخص بورس در ماههای گذشته به وزیهمزمان با کاهش شاخص بورس رخ داد بازارهای سفتهبازی در مسیر رشد قیمت/ دلار ۳۱۲۵، سکه ۹۸۳ هزار تومان+جدول
همزمان با کاهش شاخص بورس رخ دادبازارهای سفتهبازی در مسیر رشد قیمت دلار ۳۱۲۵ سکه ۹۸۳ هزار تومان جدولدر حالی که شاخص بورس اوراق بهادار طی دو روز گذشته کاهش شدیدی را تجربه کرده است هماکنون سکه طرح جدید با ۶ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش ۹۸۳ هزار تومان و دلار با رشد ۵ تومانی ۳۱۲۵ توماروند افت شاخص بورس ادامه دارد
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۸ در حالی که شاخص بورس تهران در ادامه روند نزولی خود و بعد از افت روز گذشته امروز را با رشد و از 74 هزار واحد آغاز کرد در ادامه با کاهش 126 واحدی بار دیگر وارد کانال 73 هزار واحدی شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امروز دوشنبه درکاهش شاخص بورس نگرانکننده نیست/سرمایهگذاران با محاسبه دقیق وارد بازار شوند
جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بسته اقتصادی تدوین شده در راستای اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها گفت زمانی که اعداد و ارقام دقیق این بسته مشخص شود نسبت به آن اطلاع رسانی خواهد شد شاپور محمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویانآرامش نسبی در بازار بورس/ شاخص در کانال 73 هزار واحد باقی ماند
آرامش نسبی در بازار بورس شاخص در کانال 73 هزار واحد باقی ماند شاخص کل بورس تهران با افت 125 واحدی به 73 هزار و 847 واحد رسید ببه گزارش نامه نیوز بورس تهران در پایان روز کاری سه شنبه با وجود کاهش 125 واحدی در شاخص کل نسبتا روز آرامی را سپری کرد و توانست در کانل 73 هزار واحد باقافت 500 واحدی شاخص کل بورس
اقتصادی بانک - بیمه بورس افت 500 واحدی شاخص کل بورس شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات امروز با افت 523 واحد مواجه شد و به کانال 73 هزار واحد بازگشت به گزارش خبرنگار مهر شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جیان معاملات روز جاری 523 واحد نزول کرد و در رقم 73 هزار و 637 وادلایل سقوط پی در پی شاخص بورس/ خرید گسترده سهام توسط حرفهایهای بازار
اقتصادی بانک - بیمه بورس دلایل سقوط پی در پی شاخص بورس خرید گسترده سهام توسط حرفهایهای بازار یک کارشناس بازار سرمایه اصلیترین علت ریزش شاخص بورس طی روزهای اخیر را عدم شفافیت آینده شرکتها در مورد درآمدها و هزینه های آنها اعلام کرد و گفت شرایط امسال بازار سرمایه به نحوی اریزش ادامه دار شاخص بازار سرمایه/ بورس باز هم ریخت
ریزش ادامه دار شاخص بازار سرمایه بورس باز هم ریخت اقتصاد > بازار مالی - شاخص بورس تهران به ادامه روند نزولی خود در هفته جاری ادامه داد شاخص بورس تهران روز دوشنبه نیز با افت بیش از 900 واحد به کانال 73 هزار واحدی برگشت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین اگر در روزهاافت 524 واحدی شاخص کل بورس
افت 524 واحدی شاخص کل بورس شاخص کل بورس و اوراق بهادار در پایان معاملات امروز شنبه با 524 واحد کاهش به 73 هزار و 638 واحد رسید آفتاب به گزارش روز شنبه ایرنا شاخص بازار اول 411 واحد شاخص بازار دوم 888 واحد و شاخص صنعت نیز 421 واحد افت کرد امروز همچنین 196 میلیون سهم به ارزش 70تنش ها در اوکراین منجر به افت شاخص بازار سهام آسیا شد
تنش ها در اوکراین منجر به افت شاخص بازار سهام آسیا شد تهران - ایرنا - پس از آنکه هفته ناراحت کننده وال استریت و تنش ها در اوکراین موجب افزایش خطرگریزی سرمایه گذاران و تقاضا برای دارایی های مطمئن شد شاخص بازار سهام آسیا روز دوشنبه به کاهش خود ادامه داد به گزارش گروه اقتصادی ایرنشاخص بازارهای بورس آمریکا سقوط کرد/ سومین هفته کاهشی برای شاخص نزدک
شاخص بازارهای بورس آمریکا سقوط کرد سومین هفته کاهشی برای شاخص نزدکشاخص بازارهای بورس آمریکا در آخرین روز کاری بازارهای غربی به شدت سقوط کرد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از سیان بیسی بازار بورس آمریکا برای روز جمعه آخرین روز کاری بازارهای غربی برای دومین جلسه بدر پایان معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل بورس با افت ۹۴۷ واحدی به کانال ۷۳ هزار واحد سقوط کرد
در پایان معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهرانشاخص کل بورس با افت ۹۴۷ واحدی به کانال ۷۳ هزار واحد سقوط کرددر پایان معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل بازار با افت ۹۴۷ واحدی به کانال ۷۳ هزار واحدی سقوط کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از مدیریت فناوریمدیرعامل کشتیرانی دریای خزر خبر داد دریافت گواهینامه پذیرش بازار سهام شرکت کشتیرانی دریای خزر در فرابورس
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر خبر داددریافت گواهینامه پذیرش بازار سهام شرکت کشتیرانی دریای خزر در فرابورسمدیرعامل کشتیرانی دریای خزر از دریافت گواهینامه پذیرش بازار سهام شرکت کشتیرانی دریای خزر و سهم 10 درصدی در فرابورس خبر داد علیاکبر غنجی مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر امروز در گفنفس بورس تهران باز هم برید/ افت شاخص نفتی ها، ایران خودرو و بانک صادرات
نفس بورس تهران باز هم برید افت شاخص نفتی ها ایران خودرو و بانک صادرات اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت شاخص بورس تهران که از ابتدای سال روند نزولی خود را آغاز کرده است همچنان در مسیر نزولی در حال حرکت بوده و افت قیمتها را مشاهده میکند بورس اوراق بها-
گوناگون
پربازدیدترینها