محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826823561
دسترسی به وسایل پیشگیری از بارداری، آری یا نه؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
از وقتی زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا در آمد هر روز سیاستها و برنامههای جدیدی برای بالا بردن نرخ جمعیتی اعلام شد. گاهی سیاستهای کلی تدوین شد و گاهی هم مشوقهای جمعیتی. اما به نظر میرسد هنوز هیچ یک از اینها پاسخ نداده که نمایندگان مجلس به فکر مجازات برای شیوههای پیشگیری از شیوههای بارداری افتادهاند. اما آیا شیوه دستوری کمکی به این موضوع میکند و آیا این تجربه در دیگر کشورها هم وجود داشته است؟ در همین زمینه با مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت گفتوگویی انجام شده که در ادامه مطلب میتوانید آن را بخوانید. جام جم سرا: محمداسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت معتقد است که باید برای افزایش جمعیت به صورت ریشه ای عمل کرد نه اینکه دستوری عمل کنیم. همانطور که می دانید هفته گذشته طرح یک فوریتی برای افزایش باروری در کشور تصویب شد که مطابق یکی از مفاد آن شیوه های عقیم سازی و جلوگیری از فرزند آوری جرم محسوب می شود. مگر تاکنون افراد را مجبور به عقیم سازی یا پیشگیری می کردند که الان جرم باشد؟ خیر، ما تاکنون قانونی نداشتیم که بخواهد شیوه های پیشگیری از فرزندآوری را اجبار کند و یا مثلا وازکتومی اجباری باشد. زمانی که موضوع کنترل جمعیت مطرح شد با تبلیغ ها و برنامه هایی که بود این موضوع به فرهنگ تبدیل شد. الان هم باید برای افزایش جمعیت فرهنگ سازی کرد نه اینکه به زور متوسل شد. مثلا بررسی های سال 89 و 90 نشان می دهد که خانمها بعد از ازدواج 3.5 سال فرزند نمی آورند و فاصله دو فرزند هم بیش از 5 سال است. الان سن ازدواج خانمها 23 تا 25 سال است وقتی این فاصله 3 را هم می گذارند، طبیعتا سالهای طلایی و ایده آل باروری را از دست می دهند. ما باید کاری کنیم که این فاصله گذاریها کم شود.
نظر شما در وزارت بهداشت درباره این قانون چیست؟ من بارها در این باره توضیح دادم حتی زمانی که این موضوع مطرح نبود. بعد از سخنان مقام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت، ما سیاستهای کنترلی را کمی سخت گیرانه تر کردیم و الان هیچ هزینه ای در مراکز بهداشتی برای وازکتومی و توبکتومی داده نمی شود. بیشتر هزینه ها برای افزایش باروری است. اما به صورت دستوری با این کار مقابله نکردیم چون معتقدیم که این شیوه جواب نمی دهد. برای برخی که بارداری خطرناک است، استفاده از شیوه های جلوگیری لازم است و نباید دسترسی را کاملا ببندیم. البته طبق قانون الان که یک فوریت این طرح تصویب شده برای تدوین سیاست ها و برنامه ریزی از دستگاه های مربوطه در این باره سوال می شود و ما هم نظرات کارشناسی خود را مطرح می کنیم.
یعنی بودجه شما صرف افزایش نرخ باروری می شود؟ اما برخی مراکز دانشگاهی و بهداشتی هنوز در زمینه پیشگیری فعالیت می کنند. این موضوع مربوط به الان نیست و اگر وسیله پیشگیری وجود دارد مربوط به قبل است. حتی برخی دانشگاه های علوم پزشکی در این زمینه به بازار بدهکار هستند. سال 91، 20 میلیارد تومان اعتبار در این بخش داشتیم اما الان کل اعتبار حدود 4 میلیارد تومان است که برای شیر مادر و آموزش قبل از ازدواج است. برخی ادعاها در این باره مطرح می شود که مثلا فلان بهرورز برای ندادن کاندوم یا قرص پیشگیری در مرکز سلامت توبیخ شده اما این ادعا اصلا صحت ندارد. باید بررسی شود که در فلان مرکز بهداشتی و درمانی بهرورز ما کاندوم یا قرص می دهد آن وقت موضوع مطرح شود تا ما هم بازرسی کنیم. البته در موارد خاص روشهای پیشگیری و وازکتومی انجام می شود. مهمتر از اینها، این است؛ مگر همه برای وازکتومی و پیشگیری به مراکز ما مراجعه می کنند که انگشت اتهام به سوی ماست؟ شما آمار بگیرید که چند نفر به ما و چند نفر به مراکز خصوصی مراجعه می کنند.
موارد خاصی که باید جلوگیری کنند چه هستند؟
گاهی زن یا مرد دچار مشکلاتی در حوزه سلامتی هستند مثلا مرد ایدز دارد یا زن بیماری لوپوس. در این صورت بچه دار شدن برای آنها خطرناک است و جان جنین یا مادر به خطر می افتد در این شرایط ما ناگزیر به کمک هستیم.ما در مراکز بهداشتی یک کمیسیون داریم تا بررسی کند که آیا امکان وازکتومی برای فرد وجود دارد یا نه. ما همینطوری عمل نمی کنیم اما باز هم تاکید می کنم مگر چند درصد به ما مراجعه می کنند؟ موردی بوده که کمیسیون اجازه نداده اما از طریق دیگری این کار را انجام داده است.
به نظر شما برای افزایش نرخ باروری چه باید کرد؟ من تصور می کنم موضوع افزایش جمعیت الان هم در کشور در حال اتفاق افتادن است. در گزارش سازمان ثبت احوال سال 91 ،حدود یک میلون نفر جمعیت کشور اضافه شده بود. اما آن چیزی که باعث تغییر سیاستهای جمعیتی شد این است که ارقام نشان می دهد در کشور ما 2.1 فرزند برای هر زوج در نظر گرفته شد، اما سال 90 اعلام شد که هر زن ایرانی 1.8 فرزند می آورد یعنی درواقع 3 دهم با حداقل فاصله دارد و برای همین نگران شدند. نگرانی باید این باشد که اکنون تک فرزندی فرهنگ شده است. به نظر من اگر از تک فرزندی جلوگیری کنیم این مشکل حل می شود،برای تغییر فرهنگ نیاز به زمان وجود دارد.
یعنی به نظر شما الان با بحران کاهش جمعیت مواجه نیستیم؟ من قبلا هم گفتم که کاهش جمعیت نداریم. در بدبینانه ترین مدل که سازمان بین الملل پیش بینی کرده در سال 1420 رشد جمعیت ایران منفی می شود، اما 27 سال زمان داریم. البته نرخ باروری کلی، شاخصی است که برگردان آن به گذشته آسان نیست و نیاز به فرهنگ سازی داریم. الان به طور عمومی رشد جمعیت در دنیا رو به کاهش است، البته در کشور افغانستان استثنا است . در مورد بهترین تجربه برای افزایش نرخ باروری کشور فرانسه است که وقتی نرخ باروری به زیر عدد جایگزینی رسید با مزایا و مشوقهایی نرخ باروری را رشد داد و حدود دو دهم فرزند توانست آن را افزایش دهد، اما نتوانست بیش از این بالا ببرد. ما باید از این تجربه ها استفاده کنیم و آنها را بومی کنیم. بنابراین مردم باید محور برنامه ها باشند نه اینکه دستوری عمل کنیم.
شما به تجربه کشورها اشاره کردید.در بررسی های شما کشوری بوده که با مجازات شیوه های پیشگیری بتواند به رشد جمعیت کمک کند؟ در رومانی در یک مقطعی دسترسی مردم را به هر وسیله جلوگیری از بارداری قطع کردند. بعد از یک مدت کوتاهی رشد جمعیت بالا رفت. اما در این میان، ماجرای سقط و قاچاق داروهای ضدبارداری هم پیش آمد یعنی داروی تقلبی را به عنوان پیشگیری به مردم می فروختند. اما این سیاست دو تا سه سال بیشتر شیوه دوام نیاورد و وقتی هم نرخ رشد جمعیت پایین آمد از میزان قبل کمتر شد. بنابراین اگر به دنبال کار دراز مدت در این زمینه هستیم باید نیاز مردم را بشناسیم و مشکلات آنها را برطرف کنیم. یعنی کار باید ریشه ای انجام شود. الان 20 درصد خانواده ها که حدود 3 میلیون نفر می شوند امکان بارداری ندارند اما بخش کمی می توانند هزینه درمان را پرداخت کنند. باید به این خانواده ها کمک کرد یا اینکه شرایط ازدواج را آسان کنیم تا 11 میلیون نفر که در آستانه ازدواج هستند حمایت شوند. اگر همین الان 10 درصد جمعیت زنانی که شرایط ازدواج دارند باردار شوند، میزان باروری کلی به 2.6 می رسد و این رقم خوبی است.
بنابراین به نظر شما به جای این همه قانون باید فرهنگ سازی کرد. فرض را هم بر این بگیریم که وزارت بهداشت کارش را انجام داد و پیشگیری ها کم شود اما باید شرایطی ایجاد شود که فاصله فرزندآوری و فرزندان اول و دوم کم باشد. یعنی مشکلات اقتصادی مردم را کم کنیم. باید شرایط ازدواج را هم مناسب کنیم تا سن ازدواج پایین بیاد چون سن بالا برای خود مادر و جنین خطرناک است. اما تغییر رفتار و نگرش مردم زمان می برد و نمی توان گفت 5 یا 10 سال این کار شدنی است. اما هرچه برنامه ریزی اصولی تر و مدیریت تر شده باشد زودتر نتیجه می گیریم. مردم باید خودشان قبول کنند که فرزند بیاورند همانطور که متوجه شدند باید تنظیم جمعیت انجام شود.
در بودجه 93 برای برنامه های شما برای افزایش نرخ باروری نسبت به سال قبل افزایشی وجود دارد؟ هنوز بودجه 93 ابلاغ نشده است.انتظار داریم در خرداد بودجه ها بیاید تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.اما قطعا افزایش بودجه داریم. ما در زمینه افزایش جمعیت تلاش می کنیم و تمام دستگاهها و دانشگاهها هم برنامه هایی دارند چون ازدواج و فرزند آوری در دین و سیره ما سفارش شده است اما باید زیرساختها را هم فراهم کرد که در این زمینه تمام دستگاهها باید وارد عمل شودند و تنها مربوط به ما نیست. باید بر روی مسائلی که ممکن است بر فرزندآوری تاثیر بگذارد کار کنیم و مردم را به بارداری خواسته تشویق کنیم.(زهرا تالانی/خبرآنلاین) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران بازنشر میشود.
0
0
۴ اردیبهشت ١٣٩٣ ساعت ١٣:٢١
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل جمعیت وزارت بهداشت: نباید دسترسی مردم به وسایل پیشگیری از بارداری را ببندیم، خطرناک است
مدیرکل جمعیت وزارت بهداشت نباید دسترسی مردم به وسایل پیشگیری از بارداری را ببندیم خطرناک است جامعه > سلامت - مدیر کل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت معتقد است که باید برای افزایش جمعیت به صورت ریشه ای عمل کرد نه اینکه دستوری عمل کنیم زهرا تالانی از ومحدود کردن دسترسی مردم به وسایل پیشگیری از بارداری خطرناک است
محدود کردن دسترسی مردم به وسایل پیشگیری از بارداری خطرناک است مدیر کل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت معتقد است که باید برای افزایش جمعیت به صورت ریشه ای عمل کرد نه اینکه دستوری عمل کنیم آفتاب زهرا تالانی درخبرآنلاین نوشت از وقتی زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا در آمد هر روزمدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان کرمان خواستار شد دسترسی آسان مددجویان به وسایل مورد نیاز تولید و اشتغال
مدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان کرمان خواستار شددسترسی آسان مددجویان به وسایل مورد نیاز تولید و اشتغالمدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان استان کرمان گفت بایستی وسایلی که مددجویان برای تولید نیاز دارند و ممنوعیت قانونی ندارد در فروشگاه موجود باشد تا مددجویان به راحتی بتوانند احفظ سلامتی در خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری است
دبیر کارگروه اجرای سیاستهای کلی سلامت حفظ سلامتی در خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری است تهران - ایرنا - دبیر کارگروه اجرای سیاستهای کلی سلامت گفت در سال پیش رو سیاست حفظ سلامتی در برابر بیماری غیرواگیر خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری است به گزارش ایرنا دکتر سید حسن امامی رضفرماندار فاروج: افزایش سلامت جامعه در گرو پیشگیری است
فرماندار فاروج افزایش سلامت جامعه در گرو پیشگیری است فاروج - ایرنا - فرماندار فاروج گفت بستر سلامت جامعه باید از طریق فعالیت های پیشگیرانه فراهم شود امان الله خدمتگزار روز سه شنبه در نشست شورای بهداشت این شهرستان اظهار کرد گسترش ورزش های عمومی یکی از بهترین و موثرترین راههاقرصهای ضدبارداری، واریس را تشدید میکند
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۸ یک جراح و متخصص زنان با بیان اینکه که افرادی که زمینه ارثی ابتلا به واریس دارند باید از مصرف قرصهای ضدبارداری خودداری کنند گفت مصرف قرصهای استروژن و پروژسترون موجب بیشتر لخته شدن خون در بدن شده قرصهای ضدبارداری بیماری واریس را تشدید میکند داصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینههای درمان میشود
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ معاون طب سنتی وزارت بهداشت گفت اصلاح سبک زندگی بر اساس آموزه های طب ایرانی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر محمود خدادوست ضمن بیان این مطلب اظهار کرد تمام توصیهها در طب سنتی جهت سالم زیستبرنامه های پیشگیری از بیماری های دهان و دندان پاسخگوی نیاز مردم نیست
برنامه های پیشگیری از بیماری های دهان و دندان پاسخگوی نیاز مردم نیست همدان-ایرنا-رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت برنامه های موجود در حوزه پیشگیری از بیماری های دهان و دندان متناسب با نیاز مردم نبوده و نمی تواند از ایجاد بیماری های دهان و دندان جسرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت: ۸۰ درصد بیماریهای قلبی با خودمراقبتی قابل پیشگیری است
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ۸۰ درصد بیماریهای قلبی با خودمراقبتی قابل پیشگیری استسرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت در صورتی که مردم اطلاعات کافی درباره سبک زندگی سالم داشته باشند ۸۰ درصد بار بیمارهای قلبی و عروقی قابل پیشگیری است شهرام رفیعی فاصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود
معاون طب سنتی وزارت بهداشت اصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود تهران - ایرنا - معاون طب سنتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت اصلاح سبک زندگی بر اساس آموزه های طب ایرانی منجر به پیشگیری از بیماری ها و کاهش هزینه های درمان می شود به گ70 درصد بیماری ها با خود مراقبتی قابل پیشگیری است
70 درصد بیماری ها با خود مراقبتی قابل پیشگیری است همدان-ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت 70 درصد بیماری ها با خود مراقبتی اصولی و آگاهانه قابل پیشگیری است به گزارش ایرنا دکتر حبیب الله موسوی بهار روز دوشنبه در آیین افتتاحیه هفته سلامت در مدرسه شهدای جاویدالاثر همدان افزودخودمراقبتی اصلی مهم در پیشگیری از بیماریها و درمان آن است
خودمراقبتی اصلی مهم در پیشگیری از بیماریها و درمان آن است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت خودمراقبتی اصلی مهم و حساس در سیاستهای پیشگیری از بیماریها و تاثیرگذاری درمان در بهبود بیماریها است دکتر بابک عشرتی روز یکشنبه در آستانه هفته سلامت یکم تا هفتم اردیبهشتمدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش خبر داد راهاندازی دوره ضمن خدمت برای پیشگیری از بیماریهای قلبی
مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش خبر دادراهاندازی دوره ضمن خدمت برای پیشگیری از بیماریهای قلبیمدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش از راهاندازی دوره ضمن خدمت با عنوان پیشگیری از عوامل خطر بیماریهای قلبی به مدت ۱۶ ساعت برای کارمندان این وزارتخانه خبر داد به گزارش خبرنگاپیشگیری و خودمراقبتی بهداشتی بهترین راه برای درمان کمتر است
پیشگیری و خودمراقبتی بهداشتی بهترین راه برای درمان کمتر است کرج- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز با تاکید بر اهمیت فعالیت های بهداشتی درجامعه گفت با عادت به رعایت فعالیت های بهداشتی که پیشگیری و خود مراقبتی است نیاز کمتری به درمان پیدا می کنیم به گزارش ایرنا دکتر محمد حسپیشگیری در حوزه سلامت گامی برای رسیدن به توسعه پایدار است
پیشگیری در حوزه سلامت گامی برای رسیدن به توسعه پایدار است بوشهر- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت توجه به پیشگیری و رعایت بهداشت درجامعه مهمترین گام برای رسیدن به رشد و توسعه پایداراست به گزارش ایرنا علیرضا رییسی روز دوشنبه درنخستین روز از آغاز هفته سلامت درمدرسه ابتدا60 درصد از دانش آموزان نهاوندی، آموزش های پیشگیری از ایدز را فرا گرفتند
60 درصد از دانش آموزان نهاوندی آموزش های پیشگیری از ایدز را فرا گرفتند نهاوند - ایرنا- دبیر کمیته آموزش و اطلاع رسانی ایدز گفت 60 درصد از دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان نهاوند در سال تحصیلی جاری آموزش های لازم را در خصوص ایدز و راه های پیشگیری از آن فرا گرفتند به گزارش ایرنبرنامه های آموزش پیشگیری از اعتیاد برای 9 میلیون نفر اجرایی شده است
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامه های آموزش پیشگیری از اعتیاد برای 9 میلیون نفر اجرایی شده است تهران – ایرنا – قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد 9 میلیون نفر تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا علیرضا جزینی روز دوشن-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها