واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: سفر نواز شریف به ایران گامی بسوی گسترش همکاریها در زمینه های مختلف است اسلام آباد - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان پنجشنبه گفت: سفر نواز شریف نخست وزیر پاکستان به تهران برای دولت اسلام آباد بسیار حائز اهمیت بوده و این بازدید گامی بسوی تحکیم روابط و گسترش همکاریهای دوجانبه میان تهران و اسلام آباد در زمینه های مختلف است.
به گزارش ایرنا، ˈتسنیم اسلمˈ امروز در گفت وگو با خبرنگاران در اسلام آباد افزود : سفر رسمی نخست وزیر پاکستان به تهران و دیدار با مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران حتما تا قبل از روز 25 اردیبهشت (15 می) انجام می شود.
وی با رد هرگونه برنامه ریزی بمنظور سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان ؛ گفت: تاریخ و زمان سفر ˈعبدالرضا رحمانی فضلیˈ وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد از سوی مقامات دو کشور در حالی بررسی و بزودی نهایی می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با مردود شناختن گزارش هایی مبنی بر لغو سفر وزیر کشور ایران به پاکستان؛ چنین موضوعی را خارج از حقیقت دانست و تاکید کرد: تاریخ این بازدید نهایی نشده اما این سفر به احتمال زیاد قبل از عزیمت نخست وزیر پاکستان به تهران انجام خواهد شد.
مقام ارشد وزارت امور خارجه پاکستان ؛ خاطر نشان کرد: انتظار می رود تا قبل از سفر نواز شریف؛ دیدارها و نشست های مهمی میان مقامات ایران و پاکستان در راستای توفیقات و دستاوردهای مثبت این سفر برگزار شود.
تسنیم اسلم ادعای گزارش رسانه های محلی و خارجی در خصوص لغو پروژه انتقال گاز از ایران به پاکستان را بی اساس دانست و افزود: پیشبرد و تکمیل طرح خط لوله صلح نیاز به تامین منابع مالی داشته و یکی از موانع عمده در این مسیر عدم دسترسی به بودجه مورد نظر در این خصوص می باشد.
ˈشاهد خاقان عباسیˈ وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان روز گذشته (چهارشنبه) وجود هرگونه فشار خارجی بر اجرای پروژه انتقال گاز از ایران به پاکستان و یا پیشنهاد لغو طرح خط لوله صلح را تکذیب کرد.
وی به اطلاع نمایندگان مجلس سنای پاکستان رساند که علت تاخیر در پیشبرد خط لوله صلح ؛ تحریم های بین المللی علیه ایران است.
منابع خبری با اشاره به سفر ˈنواز شریفˈ به تهران نوشتند: نواز شریف با رییس جمهوری و مقام های دولت ایران درباره سرنوشت اجرای پروژه انتقال گاز از ایران به پاکستان گفت وگو می کند.
تحلیلگران در پاکستان بر این باورند: پروژه انتقال گاز از ایران برای توسعه اقتصادی پاکستان و رفع بحران شدید انرژی در این کشور بسیار ضروری و مهم است.
وزارت نفت پاکستان پیش تر اعلام کرد که درصورت جایگزین شدن گاز وارداتی (از ایران) بجای نفت کوره در تولید انرژی؛ سالانه دو میلیارد و 400 میلیون دلار برای پاکستان صرفه جویی خواهد داشت.
قرارداد انتقال گاز از ایران به پاکستان سال 1389 (2010 میلادی) امضا شد و براساس آن، قرار است گاز طبیعی ایران از میدان پارس جنوبی در استان بوشهر به بندر نوابشاه در جنوب پاکستان منتقل شود.
این قرارداد گازی به دلیل برنامه نهایی امتداد آن تا هند، «خط لوله صلح» نام گرفته است. ایران قرار است از اواخر سال 1393( پایان 2014 و اوایل 2015 میلادی) روزانه 21 میلیون و500 هزار مترمکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر کند.
آساق**1095**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]