واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ورودیهای ارز به بازار دوباره فعال میشوند/تعدیل نرخ ارز
رییس کل بانک مرکزی گفت: براساس بررسی روزهای اخیر، بخشی از ورودی های بازار ارز بنابه دلایلی با تاخیر انجام شده و با پیگیری های صورت گرفته ورودی ها دوباره عمل می کند و تنها دلیل اقتصادی همین بوده که در روزهای آینده شاهد تعدیل واقعی این نرخ ها در بازار خواهیم بود.
آفتاب: ولی الله سیف روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برخی از تحولاتی که در بازار ارز اتفاق می افتد دارای دلایل اقتصادی منطقی و برخی دیگر از آنها علل غیراقتصادی دارند.
وی ادامه داد: دلایل غیراقتصادی مربوط به مباحث و اظهارنظرهای مطروحه در رسانه ها است که بیشتر آنها مبنای واقعی ندارد و به طور عمده سوء تعبیرهایی است که تاثیر موقتی بر بازار ایجاد می کند.
وی اضافه کرد: از بعد عوامل اقتصادی، در بررسی های صورت گرفته در روزهای اخیر حاکی از آن است که بخشی از ورودی های بازار بنابه دلایلی با تاخیر انجام شده که با پیگیری هایی که انجام دادیم آن ورودی ها دوباره عمل می کند و تنها دلیل اقتصادی همین بوده که در روزهای آینده شاهد تعدیل واقعی این نرخ ها در بازار خواهیم بود.
سیف گفت: ثباتی که در 7 تا 8 ماه گذشته به عنوان وضع بسیار مثبت در بازار ارز داشتیم، دوباره ایجاد می شود و این نوسان ها، زودگذر و موقتی است.
وی درباره اینکه آیا نرخ دلار آمریکا به حدود 3 هزار تومان قبل برمی گردد، گفت: اجازه دهید نرخی را اعلام نکنم، این ثبات در استمرار ثبات گذشته است، گرچه تغییرات جزئی و کوچکی می تواند باشد اما نوسان و افزایش غیرمنطقی اخیر منطق ندارد و حتما به حالت تعادلی که اشاره شد، برمی گردد.
** ساماندهی نرخ سود بانکی با تورم انتظاری
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت ساماندهی نرخ سود بانکی با تورم انتظاری، افزود: هدف همیشگی ما در بحث نرخ سود؛ حفظ ثبات و حساس بودن روی عواملی است که به طور موقت می تواند تاثیر منفی یا شوک ایجاد کند.
سیف افزود: اقتصاد به ثبات نیاز دارد تا تصمیم گیرنده اقتصادی، سرمایه گذار و هر کسی که می خواهد کاری انجام دهد، بتواند روند امور را پیش بینی و تصمیم گیری کند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ سود بانکی یکی از این متغیرهایی است که باید به ثبات بازار کمک کند و متاسفانه در یک ماه اخیر، رقابت ناسالم شکل گرفته، عمدتا ریشه در موسسات غیرمجاز دارد.
سیف تصریح کرد: این روند، بانک ها را هم تحت تاثیر قرار داده و برخی بانک ها نرخ سودهای غیراصولی اعلام کرده اند.
وی افزود: خوشبختانه مدیران بانک ها متوجه این قضیه هستند و بانک مرکزی تلاش می کند جهت گیری غلط را توضیح دهد و شفاف سازی کند.
رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: تلاش می کنیم بازار حالت طبیعی خود را داشته باشد و بانک ها بتوانند فعالیت های خود را با منطق اقتصادی انجام دهند.
سیف با اشاره به اینکه کشش تولید ما نرخ های سود بالا نیست، گفت: تولید در شرایط سختی انجام می شود و باید از تولید مراقبت کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از اهدافی که در کنار کاهش تورم داریم، خروج از رکود است و خروج از رکود جز با تحرک در بخش تولید حاصل نمی شود.
سیف افزود: بخش تولید نیاز به حمایت دارد و نمی تواند نرخ های سنگین سود را تحمل کند و نظام بانکی باید حتما این را درک کند و برای بانک ها هم قابل تحمل نیست زیرا بانکی که نرخ سود بالا به سپرده گذار می دهد به این معنی است که باید در جای پر مخاطره ای سرمایه گذاری کند که برای او توجیه اقتصادی داشته باشد، به همین دلیل باید بانک ها را از پذیرش مخاطرات بالا مصون کنیم.
سیف با اشاره به انتظار تورمی روبه کاهش، گفت: امسال پیش بینی ما این است که حتما نرخ تورم کمتر از 25درصد شود و نرخ سود بانکی نیز باید به این سمت سوق داشته باشد، وقتی تورم را زیر 25 درصد پیش بینی می کنیم نرخ سود بالای 20 و 22 درصد دیگر منطق ندارد و این جمع بندی ها و عوامل موثر در تعادل بازار و اقتصاد را باید با هم ببینیم و بانک مرکزی هم دارد با دقت این کار را می کند.
** ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، جدی است
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: یکی از جهت گیری های بسیار جدی در سال جاری ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجازی است که پارسال آغاز کردیم.
سیف افزود: اقداماتی که انجام دادیم امسال به نتیجه می رسد و تلاش کردیم با آرامش این کار انجام شود و اگر طبیعی پیش نرود از روش های دیگری استفاده خواهیم کرد.
رئیس بانک مرکزی گفت: به کمک مراجع قضایی و انتظامی تلاش خواهیم کرد فعالیت بانکی خارج از نظارت بانک مرکزی انجام نشود و همه این فعالیت ها باید تحت نظارت باشد.
سیف افزود: عمده هدف نظارت بانک مرکزی اطمینان از مصونیت و امنیت لازم برای سپرده های مردمی است.
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]