واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زنگ خطر بازار داغ مواد نیرو زا دربین جوانان ورزشکاردر خمین خمین – ایرنا – ورزش و رفتن به باشگاه ورزشی یکی از سالم ترین انتخاب ها برای غنی کردن اوقات فراغت جوانان است واین روزها گرایش جوانان به رشته ورزشی پرورش اندام و به قولی تب بدن سازی در شهرستان خمین بالاست.
در سال های اخیر، گرایش برخی از جوانان و ورزشکاران به افزایش حجم عضله ها با هدف زیبایی یا شرکت در مسابقات بدنسازی باعث شده است که استفاده از داروهای نیروزا افزایش چشمگیری پیدا کند.
اما کارشناسان معتقدند مصرف مواد نیروزا آن هم به صورت مجاز باید فقط برای رده حرفه ای مطرح باشد ولی به دلیل تأثیر بسیار سریع داروها و مکمل های غیرمجاز که متأسفانه اثر آنها بسیار کوتاه مدت نیز هستند ورزشکاران به استفاده از این مواد گرایش پیدا می کنند و البته دچار عوارض بسیاری از جمله افسردگی، پرخاشگری، ناتوانی جنسی، سکته، خونریزی داخلی، تشنج، پوکی استخوان، لرزش دست و پا، کابوس، خودکشی و قتل می شوند.
اما نکته اینجاست که فقط در صورتی می توان جوانان را برای رفتن به باشگاه های ورزشی تشویق کرد که نظارت دقیقی بر این اماکن ورزشی وجود داشته باشد و خانواده ها بتوانند با اطمینان خاطر جوانان خود را به این مراکز بفرستند.
زنگ استفاده از مواد نیرو زا در باشگاههای ورزشی خمین در کارگروه بهداشت وامنیت مواد غذایی سالهای گذشته به صدا درآمده اما اهرم بازدارنده ای برای مصرف نشدن این مواد وجود ندارد و در این باشگاهها همچنان مواد نیرو زا عرضه و مصرف می شود.
اکنون بسیاری از مراجعه کنندگان به باشگاه های ورزشی برای اینکه ره چندساله را یک شبه بپیمایند، به مصرف داروهای نیروزا روی می آورند بی خبر از آنکه این داروها چه عوارض جبران ناپذیری دارند.
واژه دوپینگ در باشگاههای ورزشی بدن سازی بسیار شنیده ه می شود ، واژه دوپینگ یک واژه آفریقایی است و به نوعی نوشیدنی الکلی است که برای بالا بردن انرژی استفاده می شود، دوپینگ درعرف هم به معنای مصرف داروهای نیروزا برای بالا بردن قدرت است، قدرتی که جوانان امروز را به سمت باشگاه های بدن سازی می کشاند .
متاسفانه جوانان ورزشکار برای داشتن بدنی ورزیده حاضرند هر ترکیبی را با عنوان آمپول های تقویتی و افزایش دهنده حجم عضلات استفاده کنند بی آن که از عواقب زودبازده یا دیربازده آن با خبر باشند، این آمپول های تقویتی در واقع همان دوپینگ هستند که به آن اشاره شد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان خمین در این باره گفت: استفاده از مواد نیرو زا جایگاه علمی ندارد و اگر موادی تحت عنوان دارو بکار برده می شود بایستی زیر نظر پزشک تجویز و استفاده شود .
ˈحشمت الله رضاییˈ با بیان اینکه مربیان این باشگاهها ورزشکاران را تشویق به استفاده از این مواد نیرو زای غیر مجاز می کنند تصریح کرد: آگاهی نداشتن مصرف کنندگان داورهای نیروزا از عوارض آن و مدنظر قرار دادن تاثیرات ظاهری که در اندامها نمایان می شود عامل اصلی در مصرف این نوع داروها است.
وی گفت: در حال حاضر ورزشکاران رشته های بدنسازی و پرورش اندام بیشترین میزان مصرف داروهای نیروزا را به خود اختصاص داده اند.
رضایی اظهارکرد: مصرف داروهای نیروزای مکمل، یکی از عوامل اصلی بروز انواع بیماری ها و اختلالات جسمی و روانی است .
سرپرست شبکه بهداشت ودرمان خمین بیان کرد: برای جلوگیری از استفاده غیر مجاز از مواد نیرو زا نیاز به عزم همه مسوولان این شهرستان است وشبکه بهداشت ودرمان به تنهایی نمی تواند این باشگاهها را کنترل کند.
رضایی ادامه داد: هر چند باشگاه های خصوصی از طریق کارشناس نظارت بر درمان کنترل می شوند اما نیاز به آگاه سازی عموم مردم از عوارض ناشی از این موادنیرو زا دارد.
وی بیان کرد: با توجه به شعار امسال یک عمر سلامتی، با خود مراقبتی ورشکاران باید باور داشته باشند که هیچ کس به توان جسمی با استفاده از این مواد نیرو زا غیر مجاز نخواهد رسید .
رضایی افزود: قدرت ˈنه ˈگفتن در جوانان بایستی با آموزش و فرهنگ سازی تقویت شود تا از مصرف بی رویه این مواد جلو گیری شود .
مسوول امور دارویی شهرستان خمین نیز گفت: یکی از مهم ترین عوارض این داروها، تاثیر نامطلوب آنها بر باروری مردان است و مصرف داروهای نیروزا در میان ورزشکاران بعضی از رشته های ورزشی آنان را با عوارض خطرناکی همچون سرطان پروستات، ورم اندامها، افزایش کلسیم خون و اختلالات جنسی و افسردگی روبرو می کند.
ˈمحمد تقی عظیمی ˈافزود: به طوری که مصرف این داروها در مردان باعث کاهش میزان اسپرم و در نتیجه ناباروری آنها می شود.
وی بیان کرد: بیشترین طرفداران پرورش اندام، بین 20تا 30 سال سن دارند و برای رسیدن به اندام بهتر از داروها و مواد نیروزا یا حجم آور و برخی دیگر از استروییدهای خوراکی و تزریقی که عوارض بدی برای بدنشان دارد استفاده می کنند.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر جلسات توجیهی و آموزشی بسیاری برای ورزشکاران ومسوولان باشگاههای ورزشی این شهرستان برگزار شده تا با آگاه سازی نسبت به عوارض ناشی از این مواد از مصرف آنها جلو گیری شود .
وی بیان کرد: با همکاری نیروی انتظامی با بازرسی مشترکی که در چند مرحله در سال گذشته انجام شد مراکز فروش و عرضه مواد نیرو زا و مکمل تعطیل ویا به جریمه محکوم شدند و این مواد نیز جمع آوری شدند.
عظیمی گفت: اداره ورزش وجوانان به دلیل اینکه این باشگاه ها زیر نظر آنها است باید برخورد قاطع تری با مربیان ومسوولان این باشگاهها داشته باشد .
مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت خمین در آخرین کارگروه بهداشت وامنیت غذایی سال گذشته گفت: در سالن های ورزشی خصوصی سطح شهرستان مواد نیرو زای غیر مجاز توزیع می شود که نمی توان در حریم خصوصی این باشگاهها وارد شد و با آنها برخورد قانونی کرد.
سید ˈایرج هاشمیˈ افزود: برای وارد شدن به این باشگاهها و برخورد قانونی نیاز به حکم دادستان و مراجع قانونی است .
سرپرست ورزش و جوانان خمین در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه در باشگاههای خصوصی مواد نیرو زا عرضه می شود ویا ورزشکاران را ترغیب به استفاده از این مواد می کنند.
ˈمحمد رضا انصاری ˈافزود: در سالن های ورزشی دولتی این مواد هرگز توزیع نمی شود فقط عرضه وترغیب به استفاده از مواد نیرو زا در باشگاههای خصوصی است.
وی ادامه داد: مسوولان این باشگاهها ومربیان جیب خودشان را می بینند تا جان ورزشکاران را، ومخفیانه وپنهانی این مواد را عرضه می کنند.
وی با بیان اینکه اگر تخلف در داخل باشگاهها گزارش شود درب آن باشگاهها طبق قانون پلمب خواهد شد ادامه داد: با مسوولان این باشگاهها جلسات متعددی در ارتباط با مضررات استفاده از این مواد برگزار شده است .ک/4
7276/555
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]