تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829909637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حاشیه و متن! «از کاخ سعدآباد تا ساختمان حافظیه!»


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

حاشیه و متن! «از کاخ سعدآباد تا ساختمان حافظیه!» تهران - ایرنا - از مشکلات کشور یکی هم این است که گرفتاریهای زندگی مردم «متن» است. در حالی که برخی شخصیت های سیاسی که امکان در اختیار گرفتن تریبون های رسمی را دارند در حاشیه سازی، حرفه ای شده اند و تلاش دارند تا دولت را از «متن» به «حاشیه» بکشانند.


در ادامه یادداشت ستون محک روزنامه اطلاعات در روز پنجشنبه می خوانیم ، این شخصیت ها با حاشیه سازی التهاب آور، چنان خبرسازی می کنند تا اولاً دولت مجبور به پاسخگویی گردد ثانیاً بستر اعتماد عمومی مردم نسبت به دولت تضعیف گردد.
آقای روحانی رئیس جمهور از آغاز کار دولت یازدهم بخوبی دریافت که شکست خوردگان در انتخابات تلاش خواهند داشت تا بجای نقدسازنده درباره متن مشکلات و همکاری جمعی برای یافتن راهکارهای حل و فصل آن، حاشیه سازی را محور حضور و فعالیت های خود قرار دهند و بجای پاسخگویی درباره کاستی ها و خطاهای گذشته در مدیریت کلان کشور، می خواهند دولت جدید را به حاشیه بکشانند و کشور را مشغول و گرفتار حاشیه سازیها سازند. رئیس جمهور در همین چندماه گذشته از آغاز کار دولت یازدهم این شیوه رقابت با دولت را خطرناک و غیرمفید معرفی کرد و گفت؛ دولت خود را گرفتار حاشیه سازیها نخواهد کرد، وظیفه و مسئولیت خود را به حل مشکلات در متن جامعه و کشور معطوف می سازد.
تفاوت حاشیه و متن چیست؟ در بازی سیاسی وقتی سیاستمداری از متن جامعه عقب رانده می شود و می رود که بایگانی گردد، سر به فریاد برمی آورد و دیده ایم از صدر مشروطه تا امروز در بازار سیاست بازی ها که از حاشیه چه فریادهای «وا اسلاما»، «وا کشورا»، «وا ایرانا» و… برخاست، موج آفرین شد و حاشیه سازیها را چنان بر متن سوار کردند که دو نمونه آن هنوز حسرت تاریخ این کشور است. امیرکبیر در تنهایی و تبعید به شهادت رسید و مصدق به جرم ملی سازی نفت بعد از کودتا دولت اش ساقط و مهجور و تنها در خانه خود محصور شد و در گذشت. همین حاشیه سازیها را بسیاری در دوران انقلاب و آغاز دولت جمهوری اسلامی ایران شاهد بودند که نتیجه آن شهادت مظلومانه شهید بهشتی گردید. تقابل حاشیه و متن و تفاوت های آن، سیر تاریخی دیرینه در تاریخ سیاسی ایران دارد.
همواره یکی از مشکلات تاریخی کشور فرار از متن و واقعیت ها از سوی برخی از شخصیت ها و سیاستمداران تعیین کننده بوده است. حاشیه سازی چنان جنجال آفرین گردید که همه از متن مشکلات مردم و کشور غافل شدند و در زمانی که نیاز شدید به تعامل و همکاری همه برای حل مشکلات کشور و مردم دیده می شد، حاشیه سازیها چنان خبرساز گردید که «متن» را به فراموشی بُرد. مردم هم بعد از حاشیه سواری سیاستمداران چشم باز کردند و دیدند همچنان متن گرفتاریها و معضلات آنها باقی مانده و افزوده شده است در حالیکه با حاشیه سازی ها «سراب» را به مثابه «آب»! به آنها فروختند و در موج سواری از طریق حاشیه سازی ها «قدرت طلبی» خود را سیراب کردند!
اکنون دو جریان در مدیریت جامعه دیده می شود. جریانی که تأکید بر معطوف شدن همه به متن مشکلات مردم و کشور دارد و می داند بدون همکاری و تعامل و اجتناب از حاشیه پردازیها امکان حل و فصل آن بدست نمی آید. این جریان، چه اصول گرا باشد چه اصلاح طلب خود را موظف به برداشتن باری از دوش دولت و ارائه راه حل برای مشکلات پیچیده و سنگین بخصوص در دو امر مشکلات اقتصادی و روابط بین المللی (سیاست خارجی) می داند.
در دولت و مجلس، بسیاری فراتر از گرایش های سیاسی، کمتر نگاهی به حاشیه پردازیها دارند. در حالیکه با دولت همکاری و تعامل دارند، نقد سازنده را از یاد نمی برند. این روش اجتناب از حاشیه پردازیها و معطوف شدن به «متن» یا واقعیت ها در کشور است.
در برابر این گروه، گروهی هم هستند حاشیه سازند. اگر نقدی هم دارند، اخبار غیرواقع آن را از بعضی سایت های خاص می گیرند و براساس آن حاشیه سازی می کنند. این گروه که در هشت سال گذشته از هواداران دولت نهم و دهم بودند، بدون کمترین اشاره به میراث تلخ مدیریت کلان در هشت سال گذشته که دولت جدید سخت گرفتار مشکلات و فساد آن شده است، از دکتر روحانی می خواهند «معجزه» کند. آنها همه مشکلات باقی مانده در گذشته را که اکنون در متن جامعه و کشور وجود دارد، بدون ریشه یابی، حواله به مدیریت دولت دکتر روحانی می دهند که در آغاز راه است و 8 ماه از عمر آن گذشته است!
از این روال حاشیه سازی که در برخی از سخنرانیها از سوی بعضی از نمایندگان مد روز شده است، سخنرانی یکی از نمایندگان در جلسه علنی دو روز قبل مجلس است.
این نماینده با استناد به ادعاهای برخی از سایت های غیررسمی، از تریبون مجلس به رئیس جمهور در باره شرکت در جشن سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) اتهام زد. این «اتهام» حاشیه سازی جدید شده است. آنچنان که روزنامه ایران نوشت «رسانه های جناح پایداری یک داستان را ساخته و پرداخته کردند. آنها مدعی شدند در این مراسم به تمام مهمانان سکه تمام بهار اهدا شده و علاوه بر شوی «جواهرات»، دختران با «رقص» حضار را سرگرم کردند، حضاری که همگی خانم و از همسران اعضای دولت و سفرای کشورهای خارجی و برخی از خانواده های شهدا بودند.» فردای این سخنرانی روزنامه ای تیتر صفحه اول خود را چنین انتخاب کرده است: «تذکر به روحانی درباره ضیافت اشرافی کاخ سعدآباد!»
این حاشیه سازی چنان خوراک رسانه های بیگانه شده است که آقای روحانی را به شرکت در جشن غیردینی در کاخ سعدآباد (شاه) متهم کردند. حاشیه سازی این نماینده چنان شده است که آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با گزارش این جشن از زبان همسر خود که در آن شرکت داشت، توضیحاتی نوشته است.
جهانگیری روایت همسر خود را که در این برنامه حضور داشته بازگو کرده که دقت در آن نشان می دهد واقعیت با آنچه برخی رسانه ها منتشر کرده و برخی نمایندگان هم بابت آن به رئیس جمهوری تذکر دادند چقدر تفاوت دارد. در مطلب معاون اول رئیس جمهوری آمده است: دیشب که به خانه رفتم بحث جلسه بانوان در روز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) و سروصداهایی که منتقدان دولت برپا کرده اند مطرح شد. از خانم که اتفاقاً در این جلسه حضور داشته پرسیدم که اصل ماجرا چه بوده است؟ گفت این حرف ها نبوده، جلسه ای رسمی بوده با حضور همسران سفرای مقیم تهران، محلش هم ساختمان حافظیه بوده است. یعنی همانجایی که همه ساله در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مراسم رسمی دیدار سفرای مقیم تهران با رئیس جمهوری برگزار می شود. برنامه هم ویژه بانوان بوده است. لذا هیچ اختلاطی در کار نبوده است، شام هم نه تنها اشرافی نبود بلکه بسیار مختصر و در حد یک پذیرایی ساده بوده، به ما هم یک سمبوسه و یک تکه پیتزای کوچک رسید.
برنامه را هم تشریفات ریاست جمهوری تدارک دیده بود و سرکار خانم دکتر روحانی و سرکار خانم دکتر الهی قمشه ای سخنران جلسه بودند. قرائت قرآن مجید هم داشتیم و مجری هم سرکار خانم پوریامین بود. از لباس ها پرسیدم که گفت آن ها هم لباس های محلی ایرانی بوده است و در واقع نشانگر تنوع فرهنگی در ایران و به نوعی نشانه غنای فرهنگی کشور بزرگ ایران بوده است. وی ادامه داد که آخرسر هم به چهارپنج نفر از بانوان خیر که خدمات شایسته ای در زمینه های مختلف از جمله درمان کودکان سرطانی داشته اند با اهدای سکه ای قدردانی به عمل آمده است. به مدعوین هم هیچ هدیه یا سکه ای داده نشده است.
پیش خودم گفتم منتقدین ما که اینطور رگ های گردن را به حجت قوی کرده اند کجا بودند وقتی که در دولت قبل جلساتی با دعوت از ایرانیان مقیم خارج کشور و استقرار در هتل پنج ستاره، با پرداخت کلیه هزینه ها از جمله هزینه بلیت و گاهی تا 10 هزاردلار برای هر نفر با آن همه ریخت و پاش برگزار می کردند.
جالب است که در آن زمان عمدتاً آرام و خاموش و حتی دعاگوی دولت بودند ولی امروز به یک برنامه رسمی اینطور با توسل به دروغ های دیگران در برخی از سایت ها، تذکر می دهند. واقعاً نیروی سیاسی برای زدن رقیب و جا انداختن گفتمان به قول خودشان «نفی اشرافیت»، مجاز به دروغ بافی یا نقل دروغ های دیگران است؟ آیا خانم ها در شعار فقط نصف جامعه ما هستند ولی اجازه ندارند یک جلسه کوچک 150 نفره برای خودشان داشته باشند؟ پیش خود گفتم: «قربان برم خدا را، یک بام و دو هوا را.»
اول**س.ن1744
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




04/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن