واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول: آبیاری اراضی و ایجاد منطقه گردشگری اهداف راه اندازی سد گلستان طرقبه است مشهد – ایرنا – معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی گفت: آبیاری اراضی و ایجاد منطقه گردشگری دو هدف اصلی اجرای پروژه استحکام بخشی سد گلستان طرقبه و آبگیری آن می باشد.
به گزارش ایرنا، ˈخلیل اکبریˈ روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران اظهار داشت: پروژه استحکام بخشی بند گلستان طرقبه یک پروژه ملی محسوب می شود که بیش از 90 درصد آن به بهره برداری رسیده است.
وی اظهار داشت: با بررسی های متخصصین مشخص شد که بندگستان مشهد که در بخش ساختمانی دارای قدمتی بیش از 400 سال می باشد، نیاز به استحکام بخشی در دو قسمت بدنه و پی دارد.
وی بیان کرد: در اوایل دهه 50 یک مرحله مرمت این بند انجام شده و ارتفاع تاج سد پنج متر بالاتر رفته تا سطح آبگیری بیشتر شود.
اکبری افزود: از آنجا که بند گلستان با سازه آجری ساخته شده است، مشکلات فراوانی در اجرای پروژه استحکام بخشی همچون لایروبی آن وجود داشت ، این پروژه طی 20 ماه با هزینه 80 میلیارد ریال از بودجه موقوفاتی آستان قدس رضوی انجام و سد آماده آبگیری شد.
وی با بیان اینکه تحکیم بند گلستان در دو قسمت تقویت بدنه و پی انجام شد، افزود: در این پروژه گمانه هایی به قطر حدود 60 میلیمتر و در مجموع به طول 10 کیلومتر برای تزریق بتن و استحکام بنا ایجاد شد.
وی اظهار داشت: استحکام بخشی بدنه سد نیز با رعایت وضع موجود و بدون تغییر در نمای ظاهری آن توسط میلگرد و بتن با مشخصات خاص انجام شده است.
وی افزود: با توجه به مصالح خارجی با کیفیت به کار رفته در پروژه استحکام بخشی سد گلستان تا 50 سال دیگر ساختار آن نیاز به بازنگری ندارد.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی حجم آبگیری سد گلستان را حداکثر 2،5 میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: محل تامین آب این سد از رودخانه طرقبه است که این رودخانه پیشتر دائمی بوده اما به دلیل خشکسالی به فصلی تبدیل شده است بنابراین امکان پر شدن سد در شرایط حاضر وجود ندارد.
وی افزود: سد گلستان در زمینهای موقوفی آستان قدس رضوی و در موقعیت خاصی قرار گرفته و با بهره برداری این سد بستری برای نفوذ آب در اراضی پایین دست متعلق به این آستان ایجاد می شود.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل کمی آب در پشت سد گلستان امکان کاربرد آن برای تامین آب شرب وجود ندارد زیرا هدف اصلی راه اندازی این سد، آب دار کردن سفره های آب زیرزمینی است.
معاون فنی و عمران آستان قدس رضوی اصلاح ساختار گردشگری منطقه اطراف سد گلستان را از برنامه های اولویت دار این نهاد عنوان کرد و گفت : طی برنامه های ریزی های انجام گرفته بزودی با کمک بخش خصوصی منطقه گردشگری سد گلستان احیا و راه اندازی می شود.
اکبری افزود: اکنون بسیاری از پروژه های اقتصادی دستگاه های دولتی به دلیل کمبود بودجه ناتمام باقی مانده و این مساله بار مضاعفی را بر دوش مدیران و دولت گذاشته است اما به رغم مشکلات موجود آستان قدس رضوی در کمتر از یک سال و نیم با استفاده از بودجه موقوفاتی و عنایت ویژه تولیت آستان موفق شد پروژه استحکام بخشی سد گلستان را به بهره برداری برساند.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]