واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: قائم مقام وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی : مسیر جلب و توسعه مشارکت ها نباید مسدود شود/حمایت بیشتر از جلب مشارکت خبرگزاری پانا:قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آمار محدود دانش آموزان مدارس غیردولتی گفت: سیاست اصلی آموزش وپرورش جلب و توسعه مشارکت های مردمی است.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ ارديبهشت ساعت 08:42
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا ، سید محمد بطحایی در گردهمایی سه روزه روسای ادارات مشارکت های مردمی و کارشناس مسئولان مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی استانهای سراسر کشور با اشاره به سیر تطور مدارس از سنتی به حالت کلاسیک امروزی گفت: در سیستم سنتی، آموزش و تربیت در اختیار اولیای دانش آموزان و علمای دینی بود و از لحاظ محتوا و کیفیت به صورت کاملا متفاوت از هم اجرا می شد.
وی کمبود منابع را ضعف اساسی سیستم های رسمی آموزشی کشور خواند و اظهار کرد: در آموزش و پرورش سنتی شان معلم به گونهای بودکه نقش قاضی و داور را ایفا می کرد.
بطحایی نظام جدید مبانی ارزشی را مولود انقلاب اسلامی دانست و افزود: با توجه به تاثیر فرهنگ، فعالیتهای مختلف فرهنگی در قالب یک فعالیت اساسی و ویژه به وظایف آموزش و پرورش افزوده شده و با مضاعف شدن مسئولیت این حوزه ضرورت جلب منابع مالی و انسانی در توسعه مشارکت ها در آموزش و پرورش به اصلی بنیادین بدل گشته است.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با اشاره به درصد بسیار ناچیز سهم تولید ناخالص ملی «GDP» در آموزش و پرورش گفت: 98 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف هزینههای جاری می شود و علی رغم تلاش دولت در افزایش بودجه این وزارتخانه در سال جاری،آموزش و پرورش همچنان نیازمند حمایت های بیشتر جهت حرکت در مسیر کیفیت بخشی به آموزش است.
وی با بیان اینکه تنها 8 درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند، خاطر نشان کرد: یکی از سیاست های راهبردی آموزش و پرورش برای جلب مشارکت های عمومی،تحصیل دانش آموزان در مدارس غیردولتی است و پرداختن به آن برای دستیابی به حیات طیبه و جایگاه واقعی معلم بسیار حیاتی است.
بطحایی توسعه مشارکت های مردمی را هدفی بسیار ارزشمند خواند و اظهار کرد: باید مسیر برای جلب مشارکت های مردمی هموار و هزینه های جاری آموزش و پرورش کاسته شود.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ سازمانی پیچیدگی ضوابط و مقررات و سلیقه محوری مدیران را از موانع اصلی توسعه مشارکت ها دانست و ادامه داد: وزارتخانه آمادگی دارد تا از نظرات و راهکارهای کارشناسان در امر گسترش و مشارکت عمومی و اصلاح قوانین و آیین نامههای دست و پاگیر استفاده کند.
وی فرهنگ سازمانی حاکم بر آموزش و پرورش را مهم ترین مانع جذب توسعه مشارکت های مردمی دانست و گفت: نباید به سرمایه گذاران این بخش به عنوان رقیب نگاه شود ، برای فائق آمدن بر این مشکل، یک کار علمی و تخصصی بلند مدت لازم است.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش ضرورت اصلاح برخی ضوابط و مقررات را در جلب مشارکت های مردمی مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: نباید به بهانه های مختلف از مسیر جلب و توسعه مشارکت ها تنگ شود.
مدیرکل دفتر وزارتی وزیر آموزش و پرورش، اعمال سلیقه های شخصی برخی مدیران در اجرای بخشنامهها را عاملی در راستای عدم جلب توسعه مشارکت های مردمی عنوان و اظهار کرد: باید ایمان و باور همه مدیران بر این اصل استوار باشد که جلب و جذب مشارکت های مردمی گزینه اول و آخر آموزش و پرورش است.
وی نظارت دقیق و سختگیرانه بر مدارس غیردولتی را آبروی آموزش و پرورش خواند و افزود: نظارت بر مدارس غیردولتی باید در چارچوب منابع انسانی و استانداردهای آموزشی صورت گیرد تا از آسیب های موجود در این زمینه جلوگیری شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]