واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد
قاضینوری: همه دانش فنی کشور باید بر روی شبکهای خاص انتقال یابد / قانعی: ضرورت تاسیس کارخانه زیستفناوری تا 2 سال آینده
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی با اشاره به این که همه دانش فنی کشور باید بر روی شبکهای خاص انتقال یابد گفت: با استفاده از این شبکه همه افراد میتوانند به خواستههای خود دست یابند و طبق پروتکلها و آیین نامههایی خاص با یکدیگر به تبادل فناوری بپردازند به طوری که این شبکه نه تنها نیازهای داخلی کشور بلکه نیازهای منطقه را هم نیز فراهم خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، ورود فناوریهای پیشرفته به ظرفیتهای گسترده تولیدی کشور شب گذشته 2 اردیبهشت در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "مصطفی قانعی" دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و "سیدسپهر قاضینوری" دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سید سپهر قاضی نوری در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه برای ورود به فناوریهای پیچیده چه برنامههایی را در دستور کار دارید، گفت: باید اقدام به عرضه علم و فناوری در کشور کنیم به طوری که باید این دو مورد تقویت قرار بگیرند و نهایتا توسط دانشمندان علم به فناوری تبدیل شود.
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی با اشاره به این که بازار بزرگ صنایع کشور از پول فوقالعادهای برخوردار است افزود: یک درصد از بودجه اجرایی کشور باید صرف پژوهش و فناوری شود به گونهای که قبلا تمام تمرکز کشور بر روی این یک درصد بود اما اکنون معتقد هستیم که باید 99 درصد پول باقی مانده به این یک درصد اضافه شود.
وی با اشاره به این که صنایع و سایر دستگاههای اجرایی باید پولشان را برای ارتقای بهرهوری دانش و فناوری به میدان آورند اظهار داشت: دانش به سود نوآوری و به بازار و تجاری سازی نزدیک است.
*فناوری باید سراغ صنعت و معدن برود
قاضی نوری با اشاره به این که باید عرصههایی را پیدا کنیم که بتواند در کوتاه مدت موجب تولید ثروت و ایجاد اشتغال برای جوانان شود گفت: باید از فناوری در صنعت، معدن و سایر حوزهها استفاده کرد تا به پیشرفتهای خوبی دست یابیم.
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چگونه پیشرفتهای فناوری باید به سراغ صنعت و معدن برود افزود: صنعت نفت پولهای چند صد میلیارد تومانی را سالانه برای دانشگاههای کشور هزینه میکند این در حالی است که دانشگاهها اقدام به پروژههای صنعتی میکنند اما در زمان بهرهوری کسی حاضر به کار کردن برای این پروژهها نیست.
وی با اشاره به این که محققین باید برای نیازهای صنعت متمرکز شوند خاطر نشان ساخت: متاسفانه به دلیل تحریم برخی از بخشهای صنعت کم کار شدهاند.
قاضی نوری گفت: محققان باید با دلگرمی و بدون اتلاف وقت به فعالیتهای خود بپردازند.
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه تعاملی باید میان صنعت و دانشگاه وجود داشته باشد گفت: اساتید دانشگاه باید سعی کنند تا بتوانند برای صنعت کشور مفید واقع شوند این در حالی است که نگاههایی که تاکنون در کشور وجود داشته مفید نبوده است و این نگاهها اثرات خود را از نظر کارآیی به همراه داشته است.
وی با اشاره به این که متاسفانه به مرور زمان ضربههایی به کارایی دانشگاهها وارد شده است اضافه کرد: صاحبان صنایع معتقد بودند که اساتید و دانشجویان دانشگاهها تامین کننده نیازهایشان نیستند به گونهای که مدعی بودند آنها برای کار دیگری درس خواندهاند.
قاضی نوری با اشاره به این که امروزه در دنیا تئوری جدید تحت عنوان نظام نوآوری مطرح شده است، خاطر نشان ساخت: این تئوری مدعی است که حلقههای موجود باید در کنار هم چیده شوند تا ارتباط میان صنعت و دانشگاه برقرار شود.
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی افزود: این نظام نوآوری به دانشگاهها میگوید که باید از این مراکز به تحقیق و پژوهش بپردازند اما این در حالی است که ساختار دانشگاههای کشور از ساختار دانشگاههای دنیا متفاوت است.
وی ادامه داد: در دنیا به دانشگاه "یونیور سیتی" گفته میشود این در حالی است که این کلمه از واژه یورنیورسال گرفته شده است به این معنی که در این واژه همه چیز موجود است اما در ایران این کلمه به دانشگاه ترجمه شده است به گونهای که ماهیت دانشگاههای کشور آموزشی بوده است.
قاضی نوری با اشاره به این که ساختار دانشگاههای کشور از قدیم مبتنی بر آموزش بوده است گفت: در طی 10، 15 سال گذشته تنها دو سه درصد از فعالیتها مبتنی بر پژوهش بوده است.
دبیر ستاد معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی با اشاره به این که باید حلقههای موجود به یکدیگر متصل شوند گفت: این حلقهها شامل مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری، صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر است.
وی با اشاره به توافق اخیر معاونت علمی فناوری با وزارت علوم مبنی بر یکپارچه سازی تمامی فنون افزود: باید تمامی زیرساختها فراهم شود به گونهای که باید دانش فنی کشور بر روی شبکهای خاص انتقال یابد تا همه افراد بتوانند به خواستههای خود دست یابند.
قاضی نوری با اشاره به این که افراد باید بتوانند طبق پروتکلها، مقررات و قوانین و آیین نامههای آن شبکه با هم به تبادل فناوری بپردازند بیان کرد: این شبکه نه تنها نیازهای داخلی بلکه نیازهای منطقه را هم فراهم خواهد کرد.
این خبر در حال تکمیل است...
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]