تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من براى (احياى) مكارم و نيكى‏هاى اخلاقى مبعوث شدم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830457452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایمنی محصولات نانو؛ بایدها و نبایدها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ایمنی محصولات نانو؛ بایدها و نبایدها تهران - ایرنا - رسانه ها جمعی و بخش عمده ای از نشریات علمی تمرکز خود را بر روی معرفی اثرات مفید و سازنده فناوری نانو قرار داده اند و پیوسته از تحولات شگرف در این حوزه سخن می گویند. اما در مقابل گزارش های علمی نیز وجود دارند که از خطرات و عوارض فناوری نانو اطلاعات ضد و نقیضی ارایه می کنند و ابراز نگرانی می کنند.


به گزارش ایرنا ، مبنای نگرانی ها این فرضیه است که با کوچکتر شدن و تبدیل مواد مختلف به ذرات بسیارریز احتمال ایجاد خطر و آسیب برای انسان و محیط زیست به وجود خواهد آمد و البته تقریبا تمامی کارشناسان و دست اندرکاران این حوزه اعتقاد دارند که بدون تردید وجود چنین نگرانی هایی برای فناوری نانو (به عنوان یک فناوری نوظهور) به جا و لازم است.
البته باید به این نکات توجه کرد که نخست،اغلب فناوری های جدید که در قرن بیستم ظهور و توسعه یافته اند، دارای خطرات، جنبه های منفی و عوارض نامطلوب جانبی هستند. از جمله جنبه های منفی و خطرات موجود در این فناوری های جدید می توان نقض حریم خصوصی در فناوری مخابرات و اطلاعات ، تولید انبوه انسان در فناوری شبیه سازی، تولید محصولات تراریخته در زیست فناوری را به عنوان نمونه ذکر کرد.
در فناوری نانو نیز نگرانی هایی از خطرات ممکن ناشی از توسعه این فناوری مطرح شده است که عمده آنها مربوط به اثرات فناوری نانو بر سلامت انسان و محیط زیست (به طور خلاصه ایمنی نانو) می شود. لذا وجود عوارض و تبعات منفی در توسعه فناوری های جدید پدیده جدیدی نیست.
در وهله دوم وجود این گونه نگرانی ها درباره اغلب فناوری های خلق شده به دست انسان، هیچ گاه باعث نشده است که چرخ تولید علم، فناوری و صنایع متوقف شود. بلکه نهادهای دولتی و غیر دولتی به دنبال تعیین چارچوب ها و تنظیم مقرراتی برای کنترل ، مدیریت و پیشگیری از تبعات منفی این فناوری ها بوده اند.
سوم آنکه هنوزعمده نگرانی ها درباره خطرات و تبعات فناوری نانو مبنای علمی درستی ندارد و توسط متخصصان و دانشمندان حوزه ایمنی، سلامت و محیط زیست اثبات نشده است.
یکی از کارشناسان ستاد توسعه فناوری نانو کشور در این خصوص گفت : در حال حاضر درک جامعه بشری از مواجهه با نانو مواد در محل کار، آزمایشگاه ، خانه و در محیط بسیار گسترده تر از قبل شده است، اما تا امروز هیچ نوع بیماری خاص انسانی یا رویداد ناگوار زیست محیطی تایید شده که ناشی از این مواد باشد ، گزارش نشده است.
امین چوخاچی زاده مقدم افزود: شناخت و آگاهی از خطرات نانو مواد به تدریج تغییر پیدا کرده و از مفهوم کلی - ریز خطرناک - به این واقعیت رسیده است که ایمنی نانو مواد بایستی با توجه به مصرف خاص، کاربردها، نوع و شدت مواجهه ها و ویژگی های خاص هر نانو ماده بررسی شود.
وی افزود: همواره دانشگاه ها ، صنایع با واقعیت های خطرات فناوری نانو (و هر حوزه و پدیده جدید دیگری) روبرو هستند و در مواجهه با آنها دیدگاهی واقع گرایانه دارند، اما رسانه های عمومی و مردم پتانسیل بالایی برای دور شدن از واقع بینی، بزرگ نمایی مسایل و واکنش ناسنجیده به این چنین خطرات اثبات نشده ای را دارند.
در حال حاضر نظرات مردم اغلب بر اساس گزارش های بی اساسی است که از رسانه های خبری و سازمان های غیر دولتی دریافت می کنند. تا زمانی که شفافیت اطلاعات و فقدان نتایج اثبات شده در ایمنی نانو وجود داشته باشد ، بدبینی ها پابرجا خواهد بود که این مساله عملا مانع از توسعه بازار و فن آوری نانو می شود.
چوخاچی زاده اظهار داشت : یکی راهبرد کلیدی برای دانشگاه ، صنعت و دولت برقراری ارتباط ، اطلاع رسانی و درگیر کردن موثر مردم در گفتگوها و مباحث مربوط به پیامدهای مفید ، پتانسیل خطرات و اقداماتی که برای اطمینان از پیاده سازی ایمن فن آوری نانوصورت می گیرد ، است.
به علاوه در محصولات مبتنی بر فناوری نانو، باید شفافیت بیشتری ایجاد شود ، اعم از مشخصات فنی خاص ترکیب و فرمولاسیون نانو مواد و اینکه چرا افزودن و استفاده از آنها کیفیت محصول را بهبود می دهد.
کارشناس ستاد توسعه فناوری نانو گفت: تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برخی از اطلاعات در مورد محصولات بر پایه فناوری نانو را به جای افشا به طور عمدی مخفی نگه می دارند که در دراز مدت می تواند موجب تنزل اعتبار و تصویر ذهنی مردم درباره فنآوری نانو شود که یک راه حل برای این مساله درج بسته بندی یا برچسب زنی محصول است.
وی افزود : اکنون فعالیت های اجرایی و برنامه های تحقیقاتی متعددی در زمینه ایمنی نانو در کشورهای مختلف انجام شده و بخش عمده ای از آنها نیز در دست اجرا است یا در آینده اجرا خواهد شد.
بخش مهمی از نوع اقدامات و تحقیقات انجام شده عبارت است از: تحقیق و بررسی اثرات نانوذرات بر موجودات زنده (اعم از انسان ، حیوانات ، گیاهان ، میکرو ارگانیزم ها) و اکوسیستم ، تدوین استانداردها و آیین نامه های مورد نیاز برای رعایت ایمنی و حفظ محیط زیست ، ایجاد نظام شناسایی ، ثبت و اعطای مجوزهای ویژه برای تولید، فروش و واردات محصولات نانویی ، بررسی کمبودها و نیازمندی ها در حوزه قوانین و مقررات و تصویب قوانین و مقررات جدید برای کنترل و ساماندهی محصولات نانویی ، ایجاد پایگاه های داده و اطلاعات از محصولات نانویی و آگاه سازی جامعه و عموم مردم درباره مزایا و تبعات فناوری نانو است .
وی تاکید کرد : البته آنچه تاکنون در حوزه ایمنی و سلامت و محیط زیست فناوری نانو انجام شده نسبت به آنچه باید انجام شود ، بسیار اندک است. اگر آمریکا را به عنوان نمونه و یکی از پیشگامان این حوزه در نظر بگیریم ، اولین اقدامات و فعالیت ها در زمینه ایمنی نانو در این کشور در سال 2000 با سازماندهی چند کارگاه آموزشی انجام شد.
البته از پایان سال 2008، سرعت انجام پژوهش ها و تنظیم سیاست های نظارتی در حوزه ایمنی نانو افزایش یافت که منجر به افزایش چشمگیر در تعداد مقالات منتشر شده در زمینه ایمنی نانو شد.
چوخاچی زاده اهم اقدامات کمیته استانداردسازی فناوری نانوی کشور را عبارت از تدوین استانداردهای ملی در حوزه ایمنی نانو و برگزاری دوره های آموزشی برای این استانداردها ، برگزاری همایش ها و کارگاه های ملی و بین المللی در حوزه ایمنی نانو ، حضور در رویدادها و کمیته های بین المللی فعال در حوزه ایمنی نانو ، تاسیس شبکه ای از متخصصان و آزمایشگاه ها در حوزه ایمنی نانو و حمایت و راهبری آن ، ایجاد و حمایت از کمیته های استاندارد در وزارت خانه های بهداشت و جهاد کشاورزی برای نظارت و بررسی ایمنی محصولات و اعطای مجوزهای لازم به آنها عنوان کرد .
وی در پایان توجه به این نکته را حایز اهمیت دانست که اگر چه جنبه های ایمنی ، سلامت و محیط زیست و عوارض احتمالی محصولات نانویی به یکی از چالش های توسعه فناوری نانو تبدیل شده، اما مانع ترویج و توسعه آن نشده است ، بلکه یکی از موانع و تهدیدهای اصلی توسعه این فناوری شیوه برخورد سطحی و غیر واقع بینانه از سوی بخش های مختلف جامعه به ویژه برخی رسانه ها با این مساله است.
علمی(5)**1746**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




02/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن