واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کره جنوبی درمورد افزایش فعالیت ها در مرکز هسته ای کره شمالی ابراز نگرانی کرد تهران - ایرنا - وزارت دفاع کره جنوبی روز سه شنبه در مورد افزایش فعالیت ها در مرکز اصلی آزمایش های هسته ای کره شمالی ابراز نگرانی کرد.
با توجه به تشدید فعالیت ها در محل اصلی آزمایش های هسته ای کره شمالی درمورد احتمال یک آزمایش هسته ای دیگر دراین کشور هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری «شین هوا» از سئول، «کیم مین سئوک» سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی در گفت وگو با خبرنگاران گفت: فعالیت های زیادی در مرکز آزمایش «پونگیه ری» و اطراف آن در شمال شرق کره شمالی مشاهده می شود و این موضوع مایه نگرانی است.
کره شمالی سال گذشته میلادی در این مرکز سومین آزمایش هسته ای خود را انجام داد.
وی از توضیح بیشتر در مورد نحوه این فعالیت ها خودداری کرد، اما گفت: اطلاعات مربوط به این مساله را با آمریکا در میان گذاشته است.
این سخنگو گفت: ارتش کره جنوبی احتمال می دهد که کره شمالی قصد دارد به طور ناگهانی یک آزمایش هسته ای دیگری را در کوتاه مدت انجام دهد و شواهد حاکی از فعالیت هایی است که معمولا پیش از انجام یک آزمایش هسته ای صورت می گیرد.
کره جنوبی روز گذشته یک نیروی ویژه را با هدف افزایش تلاش ها جهت نظارت بر آزمایش هسته ای احتمالی کره شمالی تشکیل داد.
این نیروی ویژه در ستاد فرماندهی مشترک کره جنوبی مستقر است.
بر اساس این گزارش، «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا قرار است روز جمعه به منظور سفری دو روزه وارد کره جنوبی شود و برخی مدعی شده اند که کره شمالی ممکن است همزمان با این سفر اقدامی تحریک آمیز انجام دهد.
کره شمالی تاکنون سه آزمایش هسته ای در سال های 2006، 2009 و 2013 انجام داده است.
برنامه هسته ای کره شمالی موجب نگرانی عمیق جامعه بین الملل است. از فوریه سال 2013 میلادی که کره شمالی سومین آزمایش هسته ای خود را انجام داد، این کشور با عصبانیت همه به تحریم های سازمان ملل متحد و نیز مانورهای نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا واکنش نشان داده و در همین راستا به بازگشایی تاسیسات «یانگ بیون» در مهمترین مجتمع هسته ای خود مبادرت کرده است.
در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ و متعاقبا سال ۲۰۱۳، کره شمالی اعلام کرد که آزمایش های هسته ای خود را با موفقیت انجام داده است. همه این آزمایش ها پس از آن بود که سازمان ملل متحد، کره شمالی را به دلیل پرتاب چند موشک مشمول یک رشته تحریم ها کرد.
اطلاعات ماهواره ای از یک نقطه دور افتاده در شرق کره شمالی نشان می دهد که این آزمایش ها زیرزمینی صورت گرفته و ادعای این کشور صحت دارد.
کارشناسان معتقدند که در دو آزمایش نخست از پلوتونیوم به عنوان ماده قابل شکافت استفاده شده است. تصور می شود کره شمالی برای ساختن دستکم شش بمب هسته ای به حد کافی پلوتونیوم در اختیار دارد.
آساق 1450**1545
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]