واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین اسکویی:
36 درصد مرگ و میرها در قزوین قلبی و13 درصد ناشی از سرطان است
قزوین - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: 36 درصد مرگ و میرها در استان قزوین مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی و 13 درصد سرطان است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید اسکویی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل سالن اجتماعات دانشکده پرستاری و مامایی قزوین برگزار شد اظهارداشت: فشار خون، کم تحرکی، چاقی، دیابت و سیگار کشیدن از ریزفاکتورهایی است که در بروز بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان تاثیرگذار است که با رفع آنها می توان از بروز بیماریها جلوگیری کرد. اسکویی بیان کرد: به طور متوسط سالانه 36 درصد از افراد در اثر بیماریهای قبلی عروقی فوت می کنند و 30 درصد سرطان که با الگوی تغذیه ارتباط مستقیم دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآورشد: 70 درصد سرطانها با شیوه زندگی ما ارتباط مستقیم دارد و برخی از آنها قابل تشخیص است و اگر میوه و سبزی در سبد غذایی ما جایگاه خود را بخوبی پیدا کند با تامین آکسی اسیدها و ویتامینهای دی و سی می توان از بروز آنها پیشگیری کرد. اسکویی تصریح کرد: نیترات ها سرطانزاست که باید مصرف آن در جامعه کم شود که با معاینات دوره ای برای زنان و مردان می توان از وجود علائم بیماری در بدن مطلع شد و برای درمان بموقع اقدام کرد. هشت درصد مرگ ها در اثر حوادث این پزشک اظهارداشت: هشت درصد مرگ و میرها مربوط به حوادثی است که با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی قابل پیشگیری است و می توان از آن دور شد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: انسانهای باسواد می توانند با رفتاری آگاهانه از خود مراقبت کنند که این کار مستلزم دانستن است اما اگر فرآیند مراقبتی را از دوران کودکی و نوجوانی آغاز کنیم و در جوانی آن را ادامه دهیم دردوران سالمندی زندگی سالمی خواهیم داشت.
نمک را از سفره غذایی خود حذف کنید/ دیابت و فشار خون قاتل خاموش این پزشک عمومی نمک را قاتل خاموش دانست و اظهارداشت: اگر می خواهید سالم بمانید باید نمک را از سفره غذایی خود خارج کنید که در این حوزه سرانه مصرف نمک در کشور 10 گرم و نرم استاندارد آن پنج گرم است و ما سالانه پنج کیلو از این ماده سمی مصرف می کنیم که نگران کننده است. وی افزود: تغییر ذائقه ما به سمت غذاهای شور و ترش باید از دوران نوجوانی اصلاح شود تا در میانسالی به فشار خون و دیابت و بیماری قلبی منجر نشود. امید به زندگی 72 تا 74 سال اسکویی گفت: متوسط امید در زندگی در مردان به 72 و زنان 74 سال رسیده اما وقتی از اعضاء بدن خود بخوبی استفاده نکرده ایم این سن در میان افراد با توجه به شیوه زندگی متغیر است. این مسئول بیان کرد: بسیاری از مردم از بیماری فشار خون و یا دیابت خود مطلع نیستند و نیمی از آنها که می دانند برای درمان اقدامی نمی کنند و نیمی هم درست درمان نمی کنند لذا شاهد افزایش بیماران دیالیزی هستیم وعلت را نمی دانیم که خودمان هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآورشد: یکی از نکات مهم مسئولیتی ما توجه به سلامت خود و خانواده است که در این میان یک زن آگاه می تواند با برنامه غذایی مناسب به سلامت خانواده کمک موثری کند و موجب شادابی و نشاط خانواده شود. وی افزود: بانوان با داشتن سواد سلامتی می توانند به سلامت خانواده و جامعه کمک کنند و اگر بدانند که چه مواردی سلامت خانواده هایشان را تهدید می کند و برای رفع آن تلاش کنند به سمت سلامت حر کت خواهیم کرد.
۱۳۹۳/۲/۱ - ۱۸:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]