تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816287639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت کمالوندی از پیشرفت سانتریفیوژهای ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روایت کمالوندی از پیشرفت سانتریفیوژهای ایرانی
کد خبر: ۳۹۴۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۹ - 21 April 2014


سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اکنون سانتریفیوژهایی با توان و ظرفیت تولید ۲۰ برابر نسل قبل در اختیار داریم و در بلندمدت به سمت استفاده از چنین سانتریفیوژهایی خواهیم رفت.


به گزارش واحد مرکزی خبر، بهروز کمالوندی در جمع دانشجویان دانشکده ادبیات، الهیات و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: اکنون متوسط سن دانشمندان ما بین 20 تا 30 سال است که این دستاورد سرمایه‌گذاری‌های پس از انقلاب اسلامی است.


وی گفت: ایران با بهره مندی از شاخص های مختلف به یکی از کشورهای قدرتمند و اثرگذار در عرصه بین المللی تبدیل شده است که مطلوب عده ای از قدرت های جهانی نیست به این علت درصدد جلوگیری از پیشرفت یا کاهش قدرت ما هستند و ما را با چالش مواجه می کنند.


کمالوندی، ایدئولوژی و قدرت نرم برای تأثیرگذاری در محیط پیرامونی و ظرفیت های اقتصادی، فناوری و موقعیت جغرافیایی را از مهم‌ترین شاخص های اصلی قدرت ایران برشمرد. 


وی با تأکید بر لزوم بالفعل شدن ظرفیت های بالای علمی و فناوری کشور افزود: ایران اکنون دارای شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست که با بهره مندی از ظرفیت ها می تواند در رده دهمین اقتصاد برتر دنیا قرار گیرد.


کمالوندی گفت: برای اینکه از این ظرفیت ها استفاده کنیم و در جایگاه شایسته قرار بگیریم باید حصارهایی را که اطرافمان کشیده اند کنار بزنیم و با ایجاد ارتباط با کشورهای دیگر، ظرفیت های خود را بالفعل کنیم به همین علت به مذاکرات هسته ای نیاز داشتیم.


معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی در ادامه به پرسش های دانشجویان پاسخ داد.


وی در پاسخ به این پرسش که چرا طبق توافقنامه ژنو منحصر به استفاده از سانتریفیوژهای نسل یک شده ایم گفت: اولا این توافقنامه نیست بلکه برنامه اقدام مشترک است که از نظر حقوقی با توافقنامه تفاوت دارد.


کمالوندی افزود: طبق این برنامه که ترتیباتی دارد، دو طرف در قبال یکدیگر تعهداتی دارند که طبق آن هر جا طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند ما نیز الزامی به عمل کردن به تعهداتمان نخواهیم داشت، ضمن اینکه در هیچ بخش از برنامه اقدام مشترک چنین مطلبی درج نشده است که ما فقط به استفاده از سانتریفیوژهای نسل یک محدود شده باشیم.


وی در ادامه گفت: اکنون هم که تصمیم بگیریم سانتریفیوژ نسل جدید نصب کنیم، نخستین اقدام ما در این زمینه 8 تا 9 ماه بعد به نتیجه می رسد زیرا نمی توان از میان آبشارها یک سانتریفیوژ نسل یک یا دو را با نسل های سه یا چهار جایگزین کرد زیرا آبشارها سری هستند و باید با هم باشند.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: پس وقتی در افق برنامه 6 ماهه خود چنین قصدی نداشته ایم امتیازی به طرف مقابل نداده ایم البته آنان نیز می دانند اما درصدد القای این مطلب در فضای داخلی خود هستند که ما را در حد کنونی متوقف کرده اند.


کمالوندی همچنین گفت: در روند فعالیت های سه، چهار سال گذشته، 20 هزار سانتریفیوژ داشتیم که فقط 9000 دستگاه فعال بود و بنا بر تصمیم سیاسی به بقیه، گاز تزریق نمی شد تا تحریک سیاسی ایجاد نشود پس همان روند گذشته درحال استمرار است.


وی افزود: در آن دوره، سال ها سانتریفیوژها نصب بود اما بنا بر مصلحت گاز به آن تزریق‌ نمی شد که اشکالی هم نداشت به ویژه آنکه از ناحیه دیگر در حال پیشرفت بودیم همچنان که در غنی سازی 20 درصد به نتیجه رسیدیم که کار خوبی هم بود؛ اگر اصل را بر برائت بگذاریم مسئله حل می شود.


کمالوندی خطاب به دانشجویان منتقد از توافق ژنو گفت: زمانی که شما متولد نشده بودید ما در پی انقلاب بودیم ما هم کم دلمان نمی سوزد و این گونه نیست که دستاوردهایی که برای کسب آن زحمات بسیار کشیده ایم یک شبه از دست بدهیم.


وی افزود: اکنون سانتریفیوژهایی داریم که از ظرفیت تولید 20 برابر نسل یک برخوردار است و برنامه سازمان انرژی اتمی این است که در بلندمدت به سمت استفاده از چنین سانتریفیوژهایی برود.


کمالوندی گفت: زیاد نگران این نباشید که در 6 ماه پس از توافق ژنو ممکن است از سانتریفیوژهای نسل یک برای جایگزینی استفاده شود زیرا سانتریفیوژهای نسل دو که دو برابر نسل یک ظرفیت تولید دارد سال ها نصب شده بود اما گاز به آن تزریق نمی شد؛ چرا آن زمان چنین پرسش هایی مطرح نمی شد؟ 


وی در عین حال افزود: البته اگر هم چنین پرسش هایی مطرح می شد پاسخ داشت زیرا مبتنی بر تصمیم سیاسی بود و اشکالی هم نداشت به شرط اینکه از یک سو که توافق می‌شود، از سوی دیگر پیشرفت کنیم، نه اینکه متوقف بمانیم.


معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که چرا سانتریفیوژهای نسل نو جایگزین قدیمی‌ها نشده است گفت: بابت سه سال پیش از این دولت از قدیمی‌ها بپرسید بعد بیایید تا ما درباره این دو، سه ماه پاسخ دهیم.


کمالوندی افزود: اگر در برنامه‌های ما تغییرات اساسی ایجاد نشود با این روندی که جلو می‌رویم به جایی نمی رسیدیم،‌برنامه سازمان انرژی اتمی می‌بایست تغییرات اساسی می کرد.


وی گفت: منطق دولت قبل در این زمینه سیاسی بود اما منطق کنونی سیاسی فنی است و بر اساس منطق فنی حتما باید در برنامه غنی سازی کشور تغییرات اساسی ایجاد شود وگرنه با ادامه این مسیر اگر به صد هزار سانتریفیوژ هم گاز تزریق شود توان تأمین نیاز نیروگاه بوشهر را هم ندارد.


در ادامه از سخنگوی سازمان انرژی اتمی پرسیده شد: فناوری هسته ای جزو اولویت های نقشه راه علمی کشور است چرا با اینکه دیگر فناوری ها دارای سند راهبردی مصوب هستند این صنعت هنوز سند راهبردی مصوب ندارد؟ آیا گروه پنج نفره اخراجی در سازمان انرژی اتمی درحال تدوین این سند بودند؟


کمالوندی در پاسخ به این پرسش گفت: سندهای مختلفی وجود دارد اما سند جامع نیست درحال تلاش برای تدوین سند جامع هستیم. چند ماه در این زمینه فعالیت شده است و شاید 
تا هفت، هشت ماه آینده تدوین شود.


وی افزود: صنعت نفت در کشور ما حدود 70 سال قدمت دارد اما صنعت هسته ای جوان است که وقتی درحال نهادینه شدن بود انقلاب شد و پس از آن نیز با جنگ تحمیلی مواجه شدیم.


کمالوندی گفت: دشمنان با صنعت نفت کار چندانی نداشتند اما برای مقابله با پیشرفت در صنعت هسته ای با فشارهای سیاسی آنان مواجه شدیم.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن