واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۲:۸ب.ظ)
بحران درياچه اروميه نتيجه استفاده بي رويه از منابع طبيعي است مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: خشکي درياچه اروميه نتيجه بهره وري و استفاده بي رويه و ناعادلانه از ذخاير و منابع طبيعي است.
به گزارش خبرگزاري موج؛ حسن عباس نژاد در جلسه مشترک ستاد احياي درياچه اروميه با کارگروه استاني افزود: داشتن منابع انساني، منابع طبيعي و ذخاير ژنتيکي از سرمايه هاي مهم هر کشوري محسوب مي شود؛ حفاظت از محيط زيست حصارکشي دور منابع طبيعي نيست بلکه ما در بايد در حد ظرفيتهاي مورد نياز از آن برداشت کرده و بقيه را به خوبي براي نسل هاي آينده حفظ و نگهداري کنيم.
وي افزود: طي چند دهه گذشته رابطه ما با محيط زيست و ذخاير موجود آن به هيچ وجه عادلانه نبوده و مطمئنا عواقب اين بي رحمي ها به نوعي به خود انسانها باز مي گردد که خشکي درياچه اروميه عواقب همين بي عدالتي هاي انسان با طبيعت است که اکنون مشاهده مي کنيم.
عباس نژاد گفت: متاسفانه همه ساله در کشور ما بالغ بر 34 هزار هکتار اراضي قابل کشت از بين مي رود .
در شمال استان آذربايجان غربي متاسفانه ميزان فرسايش خاک به 34 تن در هر هکتار رسيده است .
قبل از انقلاب فقط سه کانون ريزگرد داشتيم که هم اکنون 107 کانون ريزگرد در کشور پديد آمده است.
در حال حاضر در مرحله تنش آبي هستيم ولي 13 سال ديگر وارد مرحله بحران آبي مي شويم.
وي يادآور شد: هم اکنون کشورها سعي بر اين دارند که فقط 30 درصد منابع آبي خود را برداشت کنند در حالي که در کشور ما اين ميزان به 80 درصد مي رسد که اين امر در واقع نوعي جنگ با طبيعت است.
وي گفت: با توجه به مشکلات پيش رو هر روز از ميزان آب درياچه کم مي شود و در حال حاضر 3/2 ميليارد مترمکعب آب در درياچه اروميه باقي مانده و در واقع 90 درصد از آب اين سرمايه ملي خشک شده است.
وي گفت: انتقال آب از جزاير به تالابهاي حاشيه درياچه اروميه از سد حسنلو، مسيرگشايي و لايروبي 200 کيلومتر از نهرها و مسيرهاي سنتي، احياي تالابها، استقرار سيستم تصميم گيري در حوزه درياچه اروميه، اجراي برنامه هاي اقتصادي و اطلاع رساني عمومي در خصوص موقعيت درياچه، مطالعه براي بهره برداري از نمکهاي موجود از سطح درياچه و همکاري مردم مي تواند ما را در رسيدن به اهداف مان ياري کند.
عباس نژاد افزود: ميزان شوري آب در درياچه اروميه 400 گرم در هر ليتر است که تقريبا دو برابر ميزان استاندارد آن مي باشد و به حالت فوق اشباع رسيده و اين نشانگر روند سريع خشک شدن درياچه اروميه و افزايش ميزان غلظت نمک در آب است.
وي اظهار کرد: اگر اقدامات لازم براي احياي درياچه تا نيمه نخست سال جاري انجام نشود متاسفانه جنوب درياچه را نيز از دست خواهيم داد و اميدها براي احياي آن کمرنگ تر خواهد شد.
درياچه اروميه با مساحت آبريز 51 هزار و 876 کيلومترمربع به طول 140 کيلومتر و عرض 55 کيلومتر، 1267 متر از سطح آبهاي آزاد ارتفاع دارد و 102 جزيره کوچک و بزرگ را در خود جاي داده است.
اين درياچه از 17 سال گذشته به علت تغييرات اقليم و بروز پديده خشکسالي دچار کم آبي شده که هم اکنون حدود 85 درصد آن خشک شده است.
درياچه اروميه در شمال غربي ايران بين دو استان آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي واقع شده و از رودخانه هاي زرينه رود، سيمينه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچاي، نازلو و زولا تغذيه مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]