واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی: پژوهش های باستان شناسی متوقف شده ازسرگرفته می شود بندرعباس – ایرنا – رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بسیاری از پژوهش های باستان شناسی که در سال های گذشته متوقف شده بود ، از سر گرفته می شود.
جلیل گلشن روز دوشنبه در گفت وگوبا ایرنا با بیان اینکه این امر سیاست کلی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است، افزود: درسال های گذشته پژوهش های خوبی صورت گرفته است ولی نتایج آن چاپ نشده اما تلاش داریم این نتایج را منتشر کنیم.
وی با اشاره به اینکه باستان شناسی دریایی در سال 75 آغاز و تا سال 77 ادامه یافت و بعد متوقف شد، اضافه کرد:امیدواریم با آغاز دوباره پژوهش در این بخش وقفه ایجاد شده در این زمینه را جبران کنیم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به موقعیت استراتژیک حوزه خلیج فارس اظهارداشت: پژوهش ها درقشم وکیش دوباره از سر گرفته می شود.
وی با اشاره به مهاجرت انسان در دوره پارینه سنگی از افریقا به سایر نقاط جهان، ابراز داشت: این مهاجرت از دو مسیر شمالی (جنوب البرز) و جنوبی ( حاشیه خلیج فارس) انجام شده است.
گُلشن بیان کرد: ابتدا کاوش های باستانشناسی را در مسیر شمالی و سپس مسیر جنوبی (استان های حاشیه خلیج فارس) آغاز می کنیم.
وی ادامه داد:در کشور دو شاهراه تجاری وجود داشته است یکی شاهراه خراسان بزرگ که بعد ها با پیشنهاد یک آلمانی به عنوان راه ابریشم نامگذاری شد و دیگر شاه راه آبی (جاده ادویه) بود که از چین آغاز می شود و تا بندرهای خلیج فارس (سیراف و کیش) ادامه می یافت.
گُلشن ضمن بیان اینکه سال 80 آثار ارتباط با چین (سکه های چینی) در جزیره کیش بدست آمد، گفت: سعی داریم کاوش ها را دوباره در این مراکز فعال و تاریخ این مناطق را بیشتر به جامعه معرفی کنیم.
وی با اعتراف به اینکه یکی از ضعف های پژوهش های باستانشناسی چاپ نشدن نتایج بدست آمده از کاوش ها است، ادامه داد: می خواهیم نتایج بررسی های و کاوش های باستان شناسی را منتشر کنیم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: 15 سال کار مردم نگاری در کشور انجام شد ولی به دنبال آن فعالیت مردم شناسی صورت نگرفت که می خواهیم این کار را انجام دهیم.
وی بیان داشت:در شمال و جنوب کشور دریا قرار دارد و مردم این مناطق به فعالیت های دریانوردی مشغول بوده اند اما از آنجاییکه فعالیت های پژوهشی در این زمینه انجام نشده گویی فعالیت دریانوردی در این مناطق وجود نداشته است.
نام دوره پارینه سنگی ریشهٔ یونانی دارد و از (Paleo) به معنی پارینه یا قدیمی و (Litoth) به معنی سنگ گرفته شده ، این دوره نخستین، ابتدایی ترین و طولانی ترین مرحله زندگی انسان است؛ از دو میلیون و پانصد هزار تا هجده هزار سال پیش را در بر می گیرد.ک/2
8144/668
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]