محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830639642
این عرصه معماری توانا میخواهد/ ورزش و فرهنگ با هم بیگانه شده اند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
این عرصه معماری توانا میخواهد/ ورزش و فرهنگ با هم بیگانه شده اند
فاضل نظری می گوید: ورزش بخشی از معماری هویتی ما در دنیاست و در کنار سازه های دیگر معماری قرار دارد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگارانمی پرسم قصه شعر و دنیای شاعری از کجا شروع شد؟ مکثی می کند و می گوید از زمین های خاکی جنوب شهر! مزاح می کند. شوخ طبع است به گمانم. (البته این باعث نمی شود که جا نخورم و شک نکنم که شاید سوال بی ربطی پرسیده ام!)
اگر اشتباه نکنم از زمانی که دوازده، سیزده ساله بوده اولین شاعرانه هایش را تجربه کرده است. تا جایی که بیشتر شعرهای دفتر اولش، گریه های امپراطور، در دوران دبیرستان از ذهن او جوشیده است. جوشش...
گفتم جوشش؟ خلوت شاعرانه با او بیگانه است! گاه می بینی پشت فرمان ماشین، بی مهابا کلمات از ذهن او تراوش می کنند. البته اشتباه نکن؛ به قول خودش این ها با الهام تفاوت دارد. او افکارش را در ذهن می نویسد. راستش را بخواهی مات او مانده بودم و بیشتر از آن، مات توصیف زیبایش از عشق؛ این فضیلت، این موهبت آسمانی که خداوند به بندگان خالص و خاص اش هدیه می دهد. عشقی که به هر کس به قدر ظرفیت اش می دهند.
هر چه در این پرده نشانت دهند *** گر نپسندی به از آنت دهند
و به قول او، آدمی که به ماهی کوچک قانع است دریا را تجربه نخواهد کرد.
***
معشوق شدن ز عاشقی سخت تر است
این عرصه معماری توانا میخواهد/ ورزش و فرهنگ با هم بیگانه شده اند«گفتم شاید بشود جهانی را با دوربین بزرگ تر دید. برایم جذاب بود و حس خوبی داشتم» این جملات را فاضل نظری می گفت، وقتی از احساسش پرسیدیم، بابت این که به دنیای ورزش دعوتش کرده ایم و خواستیم پا به دنیای دیگری بگذارد. البته این حرفم را کمی بعد پس گرفتم، چون او ادامه داد ورزش ملی را دوست دارد و حتی مسابقات باشگاهی را پی گیری می کند. که زمانی دور، به شدت به بسکتبال علاقه مند بوده است. البته در حال حاضر بیشتر شنا کار می کند. کوه نوردی را دوست دارد و پیاده روی را برنامه ثابت زندگی اش قرار داده است (این جاست که باید دستانم را به نشانه تسلیم بالا ببرم!)
به اعتقاد فاضل نظری، ورزش بخشی از معماری هویتی ما در دنیاست و در کنار سازه های دیگر معماری قرار دارد (چه قدر این جمله به دلم می نشیند! اما فکر کنم در این لحظه، از ذهن همه مان گذشت که این معماری، چندی است دست خوش مسائل تلخ و تاریکی شده است. البته اصل ورزش، دوست داشتنی است). وقتی از ورزشکار مورد علاقه اش پرسیدیم گفت در جهان امروز هیچ شخصیتی کامل نیست که دوستش داشته باشی. بخشی از شخصیت هر آدمی شاید تو را راضی نکند و مورد علاقه ات نباشد. اما حرفش را این طور ادامه می دهد یا بهتر بگویم کامل می کند که، شخصیت ورزشی ورزشکاران را همه دوست دارند، آن ها برای ما روزهای خوشی را می آفرینند، مگر می شود بازی استرالیا را به یادآورد، ولی شگفتی سازان آن را دوست نداشت؟ آن ها پرچم های بلندی را در دنیا بالا برده اند. ورزشکاران، سرمایه های ملی هستند و البته آن ها باید مراقب این سرمایه باشند. در واقع جواهرات و گنجینه های افتخارات به گردن آن هاست که باید از آن مواظبت کنند. جوانان ما به ایشان به عنوان قله های پیشرفت نگاه می کنند و این است که برای ورزشکاران وظیفه ایجاد می کند (برایم جالب بود! این کلمات را فاضل نظری می گفت. فاضل، که او را با شعرهایش می شناختم و با کلمه کلمه آن ها روزهای خوشی داشتم.)
«معشوق شدن ز عاشقی سخت تر است» این جمله را گفت و ادامه داد ما باید به محبوب ماندن ورزشکاران کمک کنیم، کاری کنیم خدشه ای به این علاقه وارد نشود. آن ها شخصیت های محبوب بین المللی هستند و رفتارشان زیر ذره بین دیگران است و ما دوست داریم موفقیت و عزت ایشان را ببینیم. آن ها دوست داشتنی هستند. البته یادمان نرود لحظه های خوبی که برای ما ایجاد کرده اند، تنها برایشان حق ایجاد نمی کند، که وظیفه دشواری را روی شانه های ایشان قرار می دهد.
***
سهم آینه، غبار نیست
فردی چون فاضل نظری که اهل فرهنگ است و سابقه سال ها فعالیت در این عرصه دارد، معتقد است در ورزش، تاریخچه فرهنگی مشخصی نداریم، نه ادبیات ورزشی و نه حتی شعری که حماسه استرالیا را به قلم آورده باشد یا به تصویر کشیده باشد! البته او این عقیده را هم دارد که پیروزی های ورزشی و کسب افتخارات باید تداوم داشته باشد تا این امر، تحقق پیدا کند. مثلا فوتبال ما بعد از هزاران دشواری، هر چند سال یک بار به جام جهانی می رود. اگر قهرمانی ها تداوم داشته باشد و موفقیت ها روز به روز بیشتر تکرار شود، شرایط بهتر خواهد شد.
صحبت ها ادامه پیدا کرد تا بحث اخلاق ورزشی پر رنگ تر شد. او معتقد است در خانه وقتی غبار می نشیند، بر همه چیز می نشیند. اما در آینه است که به چشم می آید (از ذهنم می گذرد سهم آینه، غبار نیست). بعضی از بخش های جامعه، نه تنها ورزش، مانند ویترین یک فروشگاه به شمار می آیند؛ آشفتگی ها و زیبایی ها در آن ها بیشتر نمایان است و البته مسئله اخلاق چیزی نیست که فقط در عرصه ورزش مورد سوال قرار بگیرد (نگاه سرشار از تشکرم به او معطوف می شود و او نمی بیند). در اخلاق شهروندی، کاری و بخش های دیگر زندگی، این پرسش ها به شکل جدی قابل طرح است. گذشته با عظمت و با وقار ما، تمدن با شکوه ما که همواره به آن بالیده ایم باید در حتی راه رفتن ما، نفس کشیدن ما و حرف زدن های ما دیده شود. به ویژه در بخش های ویترینی جامعه، در آینه های آن خانه! ( درست است؛ تمیزی در آینه بیشتر رخ می نماید همان طور که آلودگی و گرد و غبار). اخلاق باید در ورزش متجلی تر باشد و در این آینه به چشم بیاید. (آینه؟ ورزش می تواند مانند آینه زلال و شفاف باشد. آن چنان روراست، بی غل و غش.)
***
این عرصه، معماری توانا می خواهد!
او در ادامه به کلامی از سعدی اشاره کرد که کار بد از هر کس که سر بزند بد است و اگر از دانا سر بزند ناخوب تر و بدتر است. مثل کسی که اسلحه به دست دارد و اگر اسیر شود شرمساری اش بیشتر خواهد بود. ورزشکاری که زیر ذره بین مردم است، ورزشکاری که جامعه به اخبار او حساس است، شیوه رفتارش هم به حتم دشوارتر خواهد بود. (چه کار کنیم برای رها شدن از این درد کهنه؟) و او فکر می کند اولین راه حل، پذیرفتن مشکل باشد. که ما حتی در رانندگی مان، در رفت و آمدهایمان و غذا خوردن مان هم مشکل داریم. به ویژه ما که مسلمانیم نباید به حداقل های اخلاقی قانع باشیم!
به گفته او، ما در فرهنگ اسلامی و دینیمان چهرههایی داریم که پلههای بالای اخلاق را طی کردهاند. پیغمبر به ما یاد دادند، حتی به کسی که در حق تو بدی میکند خوبی کن! و این یعنی چیزی فراتر از اخلاق معمول در جامعه. وقتی فرد یهودی که هر روز بر سر حضرت زباله و آشغال میریخت به بستر بیماری افتاد، ایشان سراغ او را گرفته و به عیادتش رفتند. (ما چنین آموزه هایی داریم، ما چنین پیامبری داریم. آن وقت پیروز شدن در عرصه رقابت را به چه قیمت می خواهیم؟! بگذار من بگویم! پیروزی، این روزها قیمت نمیشناسد). او میگوید با روش ناجوانمردانه پیروز شدن، در حقیقت شکست خوردن است. درست مثل نمرهای که با تقلب در امتحان به دست آورده باشیم. (تقلب؟ یاد حرف یکی از بچهها میافتم که میگفت تقلب کردن کیف دارد! به آدم خوش میگذرد! این حرفها بر زبان دختربچهای دهساله میچرخید و چشمانش برق کودکانهای داشت که آدم را مبهوت میکرد. به او چه باید میگفتم؟ او فقط ده سال داشت.)
فاضل میگوید معماری شخصیتی افراد جامعه که درست باشد با مشکل دوپینگ مواجه نمیشویم! (من میگویم، نه نمیخواهم بگویم که این خانه از پایبست... ویران است.)
او برای همه بخشهای جامعه احساس خطر میکند! شرایط را این گونه توصیف میکند: خودخواهیها، موفقیتهای شخصی، محدود شدن گروهها به افراد خانواده به جای نفع عمومی. بعد نتیجه میگیرد اگر به این شکل پیش رویم، خشونت و بیاخلاقی، افزایش جرم و تقلب در موفقیتها را خواهیم داشت و برتری زور را. و در زیر لایههای انسانی جامعه، قانون نانوشته جنگل حاکم میشود که مورد تایید اسلام و اخلاق نیست.
او عقیده دارد ورزشکاران حتی اگر شده باید نقش بازی کنند، نقش اخلاق حسنه را. (اعتراف میکنم از شنیدن این جمله حس خوبی به من دست نمیدهد. اما کمی بعد با او همعقیده میشوم.) او می گفت فرهنگ دست به دست ورزش نداده است، که اخلاق و پهلوانی در شعرها دیده شده اما به جامعه ورزش سرایت نکرده است. انگار گفت ورزشکاران باید از تونل فرهنگی عبور کنند. دانش، اطلاعات عمومی و اخلاقشان رشد کند و تواناییشان در ارتباط با مردم بالا رود. حتی گفت در بخش ادب هم این مشکل به چشم میخورد، وقتی حرف از گرفتن جایزه ادبی و نبود فرهنگ رقابت به میان آمد (من با خودم میگویم، بخش ادب که فرهنگ را یدک میکشد؛ پس چرا فرهنگ رقابت در این عرصه هم وجود ندارد؟! شاید باید قبول کنم نگاه بدبینانه به فرهنگ جامعه داشته باشم. به قول او، این شاید همان واقعبین بودن است. اینکه برای پیدا کردن واقعیتها و ارزیابی جامعه باید نگاهی بدبینانه داشت.) از نگاه او، باید زمانی طولانی بگذرد تا تغییر فرهنگی ایجاد شود، مثل دانهای که در زمین کاشته میشود و نیاز به مراقبت و پیگیری مستمر دارد. عرصه ورزش باید بپذیرد که تغییر لازم دارد. ارزشها و هنجارها باید توسط رسانه، بارها و بارها تکرار شود تا معنای خوب بودن پررنگ گردد.
باید پذیرفت که ورزش با زندگی مردم آمیخته است. آن ها با بخشی از وجودشان مخاطب ورزش هستند و با بخش دیگر مخاطب شعر و ادبیات، مخاطب سینما. مثل نیاز به خوابیدن، غذا خوردن و ... عاشق شدن. شاید بشود روزی بیاید که ارزش ورزشی وارد سینما شود. (و شاید بتوان برای آن بیشتر نوشت، بیشتر سرود و ...)
...و البته ورزش خود باید چرخش را بچرخاند، چاره بیاندیشد، آستین همت بالا بزند؛ تلویزیون، تبلیغات بازیکنان و فروش لباس و ... میتواند برای ورزش کسب درآمد کند. نباید انتظار داشت قلب، بدون بدن بتپد. ورزش ما باید به جراحی تن دهد. غده بزرگ سرطانی با اشک از چشم بیرون نمیآید و هرچه دیرتر شود، هزینه آن هم بیشتر خواهد بود. هر آدمی ممکن است اشتباه کند. یک انسان موفق هم ممکن است خطا داشته باشد. و بابت آن مواخذه شود. اما با مصونیت بخشیدن به او کار را سختتر میکنیم و روزبهروز مشکلات بیشتر خواهد شد. این عرصه، ايثار میخواهد؛ کسی که از شهرت و منافع بگذرد. کسی که پای آن بایستد تا به ثمر نشیند. و همه بخشهای جامعه باید بپذیرند که اصلاح صورت گیرد. ما اعتقاد داریم پیکره انقلاب، در آستانه سیوپنج سالگی، آنقدر قدرتمند است که یک سرماخوردگی کوچک، نتواند آن را آزار دهد.
منبع: مشرق نيوز
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
امام جمعه ارومیه: ورزش ایفاگر نقش محوری در عرصه فرهنگی است
امام جمعه ارومیه ورزش ایفاگر نقش محوری در عرصه فرهنگی است ارومیه - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت ورزش یک رویکرد مهم اجتماعی و فرهنگی است و به عنوان یک شاخص مهم نقش تأثیرگذاری در حوزه سلامت روحی و جسمی و ابعاد تربیتی و اخلاقی جامعه دارد حجت اورزش ايفاگر نقش محوري و پويا در عرصه فرهنگي جوامع است
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۱ب ظ امام جمعه اروميه ورزش ايفاگر نقش محوري و پويا در عرصه فرهنگي جوامع است حجت الاسلام قريشي نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه ضمن بازديد از خانه واليبال اروميه بر نقش فرهنگي ورزش در جامعه تأکيد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج امامباید از ظرفیتهای اقتصادی ورزش برای تقویت جنبههای فرهنگی این عرصه استفاده کنیم
یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل گفت باید از ظرفیتهای اقتصادی ورزش برای تقویت جنبههای فرهنگی این عرصه استفاده کنیم به گزارش ایسنا احد پازاج مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل در جلسه شورای معاونین این اداره کل با اشاره با اینکه توسعه همه جانبهفارس گزارش میدهد فقر فرهنگی و زیرساختی قم در عرصه ورزش همگانی
فارس گزارش میدهدفقر فرهنگی و زیرساختی قم در عرصه ورزش همگانیدر حال حاضر با پیشرفت و رشد شهرنشینی تا حدودی فعالیتهای ورزشی رواج پیدا کرده است گرچه هنوز هم در استان قم در این خصوص ضعف بزرگی به چشم میخورد اما وجود این وسایل نقش موثری در حرکت و تکاپوی افراد دارد خبرگزاری فارس – زمعاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان قزوین: عرصه فرهنگ قزوین احتیاج به وحدت دارد
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۶ معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان قزوین با بیان اینکه وحدت و همدلی نیاز امروز عرصه فرهنگی است گفت باید به جای پرداختن به حواشی به دنبال اجرای فرامین و راهبردهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ باشیم سعید خورشیدی معاون جوانان ادارهکل ورزشجشنواره فرهنگی ورزشی دختران فاطمی در سنندج برگزار شد
جشنواره فرهنگی ورزشی دختران فاطمی در سنندج برگزار شد سنندج- ایرنا- همزمان با روز مادر و ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا س جشنواره فرهنگی ورزشی دختران فاطمی روز یکشنبه در سنندج برگزار شد به گزارش ایرنا رییس امور ورزش بانوان اداره ورزش و جوانان استان کردستان هدف از برگزاری ایناهمیت تواناییهای خاص بینایی در ورزشکاران
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۷ ورزشکاران نیاز به تواناییهای بصری دارند تا بتوانند توپ هم تیمیها و بازیکنان تیم مقابل راتحت نظر داشته باشند داشتن دید قوی به برقراری تعادل و هماهنگی ورزشکاران کمک میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کسانی که ورزشهایی مانند فوتبا12 برنامه فرهنگی ورزشی با هدف ارج نهادن به مقام مادر در قزوین برگزار می شود
12 برنامه فرهنگی ورزشی با هدف ارج نهادن به مقام مادر در قزوین برگزار می شود قزوین - ایرنا - مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین از برگزاری 12 برنامه فرهنگی ورزشی با هدف ارج نهادن به مقام زن و مادر در قزوین خبر داد سعید وزیری نژاد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنالبرز چهره های شاخصی در عرصه ورزش معرفی کرده است
استانها مرکز البرز احمدی البرز چهره های شاخصی در عرصه ورزش معرفی کرده است کرج - خبرگزاری مهر معاون فرهنگی آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه البرز همواره از استانهای قهرمان پرور و ورزش خیز کشور به شمار می آید تاکید کرد دیده شدن و شکوفایی ظرفیتهای ورزشی البرزشهردار اردبیل: تیم شهرداری اردبیل حمایت همه جانبه میخواهد / افتتاح زمین چمن ورزشگاه شهرداری اردبیل
شهردار اردبیل تیم شهرداری اردبیل حمایت همه جانبه میخواهد افتتاح زمین چمن ورزشگاه شهرداری اردبیلشهردار اردبیل گفت با صعود تیم فوتبال شهرداری اردبیل به لیگ دسته یک که در تاریخ اردبیل برای اولین بار اتفاق افتاده است این تیم به حمایت همه جانبه نیاز دارد صدیف بدری در گفتو گو بافرهنگ اسلامی و معنویت باید در ورزش تقویت شود
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی فرهنگ اسلامی و معنویت باید در ورزش تقویت شود خبرگزاری پانا نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت فرهنگ اسلامی و معنویت باید در ورزش تقویت شود و طبق تاکید مقام معظم رهبری امر به معروف امر به ورزش است ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۱ فروردين ساعت 13حدادعادل:در زمان احمدی نژاد هم نظام آمادگی گذشتن از 20 درصد را داشتیم/جریانی میخواهد فرهنگ آمریکایی را در ایر
حدادعادل در زمان احمدی نژاد هم نظام آمادگی گذشتن از 20 درصد را داشتیم جریانی میخواهد فرهنگ آمریکایی را در ایران عادی کند مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در یزد گفت یک جریانی میخواهد فرهنگ آمریکایی را در ایران عادی کند یعنی دوباره آمریکا الگوی زندگی ما بشود و سبک تبلیغات و کارهایتکرار / همایش اصحاب عشق برای بررسی رزم یگانهای جبهه فرهنگی انقلاب است سردار حسین یکتا: حضرت آقا امروز اعلام ج
تکرار همایش اصحاب عشق برای بررسی رزم یگانهای جبهه فرهنگی انقلاب استسردار حسین یکتا حضرت آقا امروز اعلام جهاد در عرصه جنگ نرم کردهاندمسئول قرارگاه فرهنگی خاتم الاوصیا گفت وقتی که کار ما در یک حوزهای سخت و یا در جایی احساس میکنیم که خط در حال شکسته شدن است یا شکسته شده استجشنواره فرهنگي ورزشي زنان و دختران فاطمي برگزار ميشود
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ۲۰ ۲۴ب ظ معاون ورزش بانوان قم جشنواره فرهنگي ورزشي زنان و دختران فاطمي برگزار ميشود معاون ورزش بانوان قم گفت به مناسبت گراميداشت مقام زن جشنواره فرهنگي ورزشي زنان و دختران فاطمي در قم برگزار ميشود به گزارش خبرگزاري موج ليلا عنبري اظهار داشت همه تلاش خودمدیر روابط عمومی عملیات عمومی خارگ خبر داد ارائه امکانات رفاهی ورزشی به فرهنگیان خارگ
مدیر روابط عمومی عملیات عمومی خارگ خبر دادارائه امکانات رفاهی ورزشی به فرهنگیان خارگمدیر روابط عمومی عملیات عمومی خارگ از ارائه امکانات رفاهی ورزشی به فرهنگیان خارگ خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر مجید ستایشی صبح امروز در نشست شورای آموزش و پرورش خارگ اظهار کرد ما نیزسرپرست اداره ورزش و جوانان پیشوا: توسعه فرهنگ و ورزش نیازمند بهرهگیری از پیشکسوتان است
سرپرست اداره ورزش و جوانان پیشوا توسعه فرهنگ و ورزش نیازمند بهرهگیری از پیشکسوتان استسرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان پیشوا با تاکید بر بهرهگیری از تجربیات پیشکسوتان گفت توسعه فرهنگ و ورزش نیازمند بهرهگیری از پیشکسوتان است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بهنقلویژگیهای مدیریت جهادی در عرصه فرهنگی
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان مطرح کرد ویژگیهای مدیریت جهادی در عرصه فرهنگی خبرگزاری پانا دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با اشاره به ویژگیهای مدیریت جهادی در عرصه فرهنگ گفت عرصه فرهنگ پر از تغییرات است و مدیران و فعالان فرهنگی در مواجهه با آن بای-
گوناگون
پربازدیدترینها