واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نبش قبر کالورت 100 میلیونی دفن شده در بند خاکی سمیرم سمیرم، اصفهان- ایرنا- کالورت بتنی باغ دریاچه سمیرم که طرحی چند منظوره است و به علت اختلاف مسوولان وقت در سال 89 بلااستفاده مانده بود بار دیگر خبر ساز شد.
به گزارش ایرنا، طرح چند بخشی عمرانی، گردشگری و آبخیزداری در باغ دریاچه در مرکز شهر سمیرم بین سالهای 87 تا 89 با مشارکت اداره منابع طبیعی برای احداث بند خاکی و بهره برداری دوم به منظور اتصال دو بخش شهر با استفاده از سطح تاج بند خاکی بعنوان خیابان شورا اجرا شد.
هزینه احداث بند خاکی از محل اعتبارات سیل و خشکسالی مبلغ 180 میلیون تومان و هزینه ساخت کالورت بتنی نیز یکصد میلیون تومان از محل اعتبار شهرداری اعلام شده بود.
سعید افشاریان شهردار وقت سمیرم همان زمان گفت: 100 میلیون تومان برای ساخت این سازه هزینه شده و همه مراحل ساخت آن اعم از چاه گمانه زنی آزمایش خاک بند دریاچه، نوع و جنس خاک به همراه چگونگی طرح کالورت(باکس، لوله ای، MEL) مطالعه شده است.
وی همچین از الزام فنی ساخت کالورت بتنی در هر محلی که برای احداث سد یا بند خاکی اختصاص می یابد نیز سخن گفت.
همان سال و با وجود اتمام طرح اولیه، دو عضو شورای شهر وقت نیز در مصاحبه هایی از بلااستفاده بودن و ساخت بدون مطالعه این سازه بتنی خبر دادند.
یکی از اعضای شورای سوم شهر سمیرم گفته بود: این پروژه بدون طرح و نقشه اصولی در این محل اجرا شد و هیچگونه همخوانی با طرح احداث بند خاکی دریاچه نداشت.
وی افزود: شهردار بدون مشورت با اعضای شورا اقدام به ساخت این تونل کرد که با عزل وی و با طرح ساخت خیابان شورای اسلامی و ایجاد بند خاکی جدید، کانال ساخته شده به زیر خاک رفت و دفن شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این موارد در حالی اتفاق می افتد که تابستان سال گذشته اهالی محله دلگر و ساکنان حاشیه بند دریاچه به علت بوی تعفن و گرد و خاک ناشی از سکون و بی تحرکی آب پشت بند خواستار رسیدگی شدند و محیط زیست نیز بر این موضوع که شهرداری برای احداث بند از محیط زیست استعلام نکرده است صحه گذاشت.
اینها و سوال هایی مانند چرایی این مدیریت های چندگانه شهری و شورایی قبلی و فعلی، سازگاری موقت دوزیستان زبان بسته در محل و از بین رفتن آنها بعد از خشکی یا سکون آب، گرد و خاک خیابان روی بند بعنوان پل ارتباطی جایگزین دو سوی شهر و سردرگمی در تقسیم آب بند بین کشاورزان با وجود گرمتر شدن شرایط دمایی در روزهای آینده مهمترین محورهای قابل ذکر در این گزارش هستند.
شهردار سمیرم درباره استفاده کشاورزان پایین دست بند دریاچه به خبرنگار ایرنا گفت: این عده درخواست کتبی خود مبنی بر حق کشاورزان برای استفاده از آب این بند را به شهرداری ارائه کرده اند.
محمد جعفرزاده اضافه کرد: شهرداری تصمیم به مطالعه افزایش طول تاج بند به منظور ذخیره آب بیشتر پشت بند دریاچه و جلوگیری از ایجاد بوی تعفن بر اثر راکد ماندن آب در محل دارد.
وی تاکید کرد: احداث کالورت بتنی در طرح اولیه کارشناسی و صحیح بوده و در زمان حاضر و با تغییر شرایط بعد از دفن، زیر خروارها خاک بلااستفاده مانده است.
اما ظریف نکته انتهایی اینکه امروز و در زمان حال چه کسی پاسخگوی 100 میلیون تومان بودجه ای است که برای شهرداری کم درآمدی مانند سمیرم در حکم شارژ فوق العاده و موثر است.
محمود افشاری
7147/گ/607
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]