تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849751706




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ آب: نبرد بعدی هند و چین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جنگ آب: نبرد بعدی هند و چین تهران – ایرنا – نشریه ژئوپولتیکال مانیتور با اشاره به طرح های چین برای ˈانحراف مسیر رودخانه های منتهی به هند و بنگلادشˈ و ˈبهره برداری از حوزه آبگیر تبتˈ نوشت این سیاست اگر با رویکردی چند جانبه و همکاری میان کشورها همراه نباشد، به زودی به بحرانی تازه در منطقه خواهد انجامید.


این نشریه نوشت: کلاود آرپی، کارشناس امور چین، به تازگی در مقاله ای که در یکی از تارنماهای وابسته به وزارت مدیریت منابع آب چین منتشر شده، از ضرورت انجراف جریان آب برخی رودخانه ها برای بهره برداری در زمین های خشک شمال و شمال غربی این کشور سخن گفته است. رودخانه ˈبراهماپوتراˈ که به هند می ریزد، یکی از این رودهاست. این مقاله، نشان می دهد که با وجود انکارهای پکن، طرح های بهره برداری از آب در بالادست از سوی چین در جریان است؛ طرح هایی که نه تنها به هند، بلکه به بنگلادش آسیب خواهند زد.
جیانگ زمین، رییس جمهوری سابق چین، در سال 1999 نخستین کسی بود که طرح بهره برداری عمده از آب های تبت که به ˈرود زردˈ می ریزند را علنی کرد.
مانموهان سینگ، نخست وزیر هند، در سال 2008 نگرانی خویش از اجرای چنین طرح هایی را به اطلاع رهبران چین رساند، اما ˈون جیابائوˈ، نخست وزیر وقت چین، در پاسخ گفت که به دلیل ناامنی منابع آب در چین،طرح های بهره برداری از رودخانه ها برای پکن ضروری است.
البته در سخنان ون جیابائو، تصویری صادقانه از وضعیت چین دیده می شد. توسعه سریع چین، توازن منابع آب را در این کشور بر هم زده است. همین امروز، سیصد میلیون نفر در چین به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند. چهارصد شهرک از مجموع ششصد شهرک اصلی چین نیز با مشکل کمبود آب روبه رو است.درحالی که میانگین بارش در جنوب چین سالانه 80 اینچ است، در شمال این کشور که شهرهایی پرجمعیت مانند پکن با 20 میلیون و تیانجین با 12 میلیون نفر وجود دارد، میانگین سالانه بارش تنها 8 تا 16 اینچ برآورد می شود.سطح آب های زیرزمینی در پکن، امروز 2.5 متر نسبت به سال 1999 و 59 متر نسبت به سال 1959 کاهش یافته است.
با این وصف، وضعیت کنونی در منطقه حساس است و بعید نیست بحران آب بزودی جایگزین تنش های جاری در مرزهای هند و چین شود.کشور چین 2.8 تریلیون متر مکعب آب در سرزمین هایش دارد و از این نظر، چهارمین کشور جهان شمرده می شود.اما به دلیل جمعیت انبوه چین، سرانه مالکیت آب در این کشور دو هزار و سیصد متر مکعب است. شمال کشور چین، میزبان 44.3 درصد از جمعیت و 59.6 درصد از زمین های قابل کشت کشور است. با این حال، شمال چین تنها 4.5 درصد از آب های این سرزمین را در اختیار دارد. سرانه مالکیت آب در شمال چین 747 متر مکعب، یعنی یک سوم میانگین کل کشور است.
بنابراین، پرسش اساسی اکنون این است که چین چه مقدار از آب های براهماپوترا را منحرف خواهد کرد. در زمینه انحراف آب های رودخانه ای، دو طرح اصلی وجود دارد؛ یکی به انتقال 45 میلیارد متر مکعب از آب های ˈیانگ تسهˈ به شمال و شمال غربی کشور و دیگری به انتقال 50 میلیارد متر مکعب از براهماپوترا به ˈرود زردˈ مربوط است.
هنوز کسی نمی داند که آیا چین تصمیم دارد رود سند که آن هم از تبت سرچشمه می گیرد را نیز منحرف کند. اگر پکن سند را هم منحرف کند، شماری دیگر از رودهای هند که از سند سرچشمه می گیرند هم خشک خواهند شد.
براهماپوترا از هیمالیا سرچشمه می گیرد از هند می گذرد و در منطقه ای به نام بهادرآباد وارد بنگلادش می شود. گروه پیش بینی های راهبردی در بمبئی می گوید یک میلیارد و سیصد میلیون نفر از حوزه آبگیر هیمالیا سیراب می شوند. سرانه آب این حوزه تا دو دهه آینده، بین 13 تا 35 درصد کاهش خواهد یافت. افزون بر این، بین 10 تا 20 درصد از رودهای هیمالیا به شدت به یخچال ها و دریاچه های آن وابسته اند و تا یکصد سال آینده، ممکن است 70 درصد از این یخچال ها آب شوند.
اگر چین و هند بخواهند بر سر منابع آب براهماپوترا رقابت کنند، بنگلادش احتمالا بزرگترین بازنده خواهد بود.کشور بنگلادش سالانه یکهزار و صد و شصت کیلومتر مکعب آب از منابع خارجی دریافت می کند که حدود ششصد کیلومتر مکعب آن از رودخانه براهماپوترا است. منابع داخلی بنگلادش تنها به 105 کیلومتر مکعب می رسد. این بدان معناست که وابستگی کشور بنگلادش به آب های خارجی 91 درصد است.
ژئوپولتیکال مانیتور در پایان نوشت: ضروری است تا پیش از آغاز بحرانی تازه در روابط هند و چین، رویکردی چند جانبه برای حل مشکل آب براهماپوترا برگزیده شود.
مترجمام**9163**1856
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




31/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن