واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
1900 رابط سلامت در رفسنجان و انار وجود دارد رفسنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: هزار و 900 داوطلب بهداشت یا رابط سلامت در رفسنجان و انار وجود دارد که از این تعداد 950 نفر در روستاهای این دو شهرستان و بقیه در شهرها مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، ˈاحمد جمالی زادهˈ روز یکشنبه در آیین تجلیل از داوطلبان سلامت با اشاره به اینکه کار این اشخاص بدون هیچ چشمداشتی است و برای رضایت پروردگار قدم در راه خدمت به خلق خدا می گذارند، افزود: داوطلبان سلامت در امر اشاعه فرهنگ سلامت کار خود را در کشور ابتدا در تهران از سال 69 آغاز کرد و در سال 72 در تمامی شهرستان های کشور و در سال 78 در روستاها آغاز کرد.
وی تصریح کرد: بیش از 150 هزار داوطلب سلامت در کشور فعال هستند.
جمالی زاده خاطرنشان کرد: داوطلبان عرصه بهداشت با تمام توان و قدرت خود به یاری همنوع خود می شتابند تا سلامتی را برای آنها به ارمغان آورند.
وی با بیان اینکه حضور داوطلبان سلامت در زندگی افراد تحت پوشش نقشی حیاتی است، تصریح کرد: آنها بازوان پرتوان مراکز بهداشتی و درمانی هستند که با رساندن به موقع پیام های سلامتی به خانواده های محله خود در به ثمر رساندن اهداف سلامت فردی و اجتماعی خانواده ها می کوشند و با همه گرفتاری ها و مشغله ها و دغدغه هایی که در زندگی خود دارند، اما سلامت جسمی و روانی هم نوع خود را مهمتر می داند و در اولویت برنامه های خود قرار می دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: دواطلبان سلامت و رابطان بهداشت با شرکت در جلسات آموزشی و وقت گذاشتن برای انتقال آموخته های خود به مردم با آگاه ساختن در اموری همچون نحوه مراقبت از مادران باردار و مراقبت از نوزادان و کودکان خود، واکسیناسیون و تنظیم خانواده، تغذیه سالم در راستای پایش رشد، واکسیناسیون به موقع گامی مهم برای ارتقاء سطح سلامت جامعه بر می دارند و آنها را یاری می کنند تا زندگی سالم و بی تنش داشته باشند.
جمالی زاده خود مراقبتی را امری مهم برشمرد و گفت: مهم ترین اصل در خود مراقبتی شیوه زندگی کردن است که متاسفانه شیوه زندگی برخی افراد، سالم نیست و باعث ایجاد بیماری های قلبی و عروقی، اعصاب و روان، سرطان ها و حوادث شده است.
وی با اشاره به اینکه باید در تمام خانواده ها یک داوطلب سلامت وجود داشته باشد تاکید کرد: با توجه به اینکه بیشترین علل مرگ و میر در بیماری های قلبی و عروقی و دیابتی است لذا اگر تمام افراد بدانند که چه مواد غذایی مفیدی مصرف کنند و چه مواد غذایی مضری سلامتی انسان را به خطر می اندازد، بسیاری از مشکلات رفع می شود و بیش از 60 تا 70 درصد نیاز به مراجعه به پزشک نخواهد بود.
جمالی زاده تصریح کرد: داوطلبان سلامت در این رابطه می توانند نکاتی را به خانواده ها انتقال دهند و موجب ارتقاء سطح سلامت آنها شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: هر داوطلب 50 خانوار را تحت پوشش انتقال آموزه های بهداشتی و سلامتی قرار می دهد ضمن اینکه یکی دیگر از فعالیت های این افراد در راستای جمع آوری اطلاعات در زمینه ازدواج، طلاق، مرگ و میر، مهاجرت و تولدها و شناسایی معلولان حوزه های تحت پوشش خود نیز هستند.
به گزارش ایرنا، در پایان این آیین از 15 داوطلب سلامت شهری و 15 نفر پذیرفته شدگان در آزمون تغذیه لوح تقدیر و جوایزی اهدا شد.ک/2
7444/2624
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]