واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بر تفکیک آب شرب و غیرشرب در مناطق شهری تاکید کرد مشهد - ایرنا - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: باید به سوی تفکیک آب شرب از غیرقابل شرب در مناطق شهری گام برداریم.
ˈحمیدرضا جانبازˈ روز یکشنبه در نشست شورای فنی استان خراسان رضوی با موضوع ˈبالا آمدگی موضعی سطح آب زیرزمینی در برخی نقاط شهری مشهدˈ افزود: هم اکنون در تمام لوله های آب شهری ˈآب آشامیدنیˈ در جریان است که برای هرگونه مصارفی اعم از شست و شو و آبیاری توزیع می شود اما ادامه این وضعیت خیلی میسر نیست.
وی گفت: هم اکنون چون تنها آب عرضه شده توسط آب و فاضلاب، آب آشامیدنی قابل شرب است لذا مجبوریم بخاطر ملاحظات بهداشتی نسبت به حد مجاز نیترات آب حساس باشیم در حالی که اگر قرار باشد این آب در مصارف غیربهداشتی مصرف شود به این حساسیتها نیازی نیست.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب افزود: در عمده مصرف آب شهری می توان از آب غیرقابل شرب استفاده کرد.
وی در ادامه همچنین گفت: اگر بتوان در اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) سامانه های مجزای آب شرب یا سامانه های توزیع آب تدارک دید و یا اینکه از آب بسته بندی استفاده کرد و از آب بالا آمده در تغذیه داخل شبکه استفاده نمود بسیار اقدام مناسبی خواهد بود.
او اظهار داشت: بالا آمدن آب در شهرهای کشور پدیده جدیدی نیست و از حدود 15 سال پیش در ناحیه جنوب تهران به چشم می خورد همچنین در بافت مرکزی کرمان نیز چنین پدیده ای وجود دارد لذا تجارب خوبی در این زمینه ثبت شده است.
جانباز گفت: می توان به این پدیده به چشم یک فرصت نگریست یعنی با وجود این که در تمام دشتهای کشور بیلان ذخیره آب منفی است اما در نقطه ای این بیلان مثبت شده لذا می شود از آن استفاده مطلوب کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون شرکت آب منطقه ای خراسان می تواند از فرصت بالا آمدگی آب استفاده کند زیرا بطور مثال در تهران که 15 سال است با این پدیده مواجه هستیم آبهای بالا آمده به جنوب شهر و ورامین پمپاژ می شود و به مصرف پالایشگاه تهران و کشاورزی می رسد و یا اینکه از طریق چاههای جذبی و کشاورزی دوباره به ذخایر بازگردانده می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در ادامه گفت: مهمترین کار این است که هرچه سریعتر شبکه فاضلاب گسترش یابد تا هم تزریق جدید آب نداشته باشیم و آلودگی کنترل شود و هم با پدیده بالا آمدن آب مواجه نشویم.
وی افزود: برای حل این مشکل در اطراف حرم مطهر رضوی باید توسعه طرحهای فاضلاب در دستور کار قرار گیرد و با توجه به جمعیت بسیاری که در این منطقه وجود دارد و نیز حساسیت این بخش از شهر مشهد نباید بار مضاعف ناشی از پساب به سفره آب زیرزمینی منتقل شود.
جانباز گفت: در بافت مرکزی شهر مشهد و اطراف حرم مطهر رضوی باید آب را پمپاژ و به شبکه تزریق کرد تا بدین ترتیب بسیاری از مسائل حل شود.ک/2
1922/664
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]