تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804129525




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراحل رشد کودک از تولد تا پنج سالگی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مراحل رشد کودک از تولد تا پنج سالگی
کد خبر: ۳۹۴۳۹۶
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸ - 20 April 2014


یک متخصص آموزش بهداشت با اشاره به اینکه مراحل رشد کودک در سلامت آینده وی تاثیرگذار است، گفت: شناسایی و کشف مشکلات کودک بر عهده والدین است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهناز صلحی با بیان اینکه از تولد تا پنج سالگی یکی از مهمترین مقاطع سنی در زندگی انسان است، گفت: این دوران تاثیر عمیقی بر چگونگی شکل‌گیری وی دارد. یکی از ویژگی‌های این دوران سرعت رشد و نمو است به همین علت آگاهی از چگونگی مراحل رشد در ابعاد گوناگون به منظور تسهیل گذر از این مراحل و ارتقاء وضع رشد کودک از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه فرصت‌های رشد تکرار پذیر نیستند، گفت: در برنامه‌های ارتقاء سلامت کودک بر مراقبت بهداشتی پیشگیری کننده تأکید بیشتری می‌شود. والدین در کشف مشکلات کودک و کمک به آنها نقش مهمی دارند.

صلحی گفت: در 3 تا 6 ماهگی وقتی کودک به پشت خوابیده، ‌ترجیح می‌دهد سرش را در خط وسط نگه دارد. کفل‌هایش انعطاف ‌پذیرترند و بیشتر خم می‌شوند، حرکاتش نرم‌تر و مداوم‌تر می‌شود. بازوهایش را به طور متقارن حرکت می‌دهد، دست‌هایش به نرمی باز می‌شوند. دست‌هایش را از اطراف به سمت یکدیگر در خط وسط و بالای قفسه سینه یا چانه‌اش می‌آورد. قویتر لگد می‌زند، پاهایش به نوبت یا گاهگاهی با هم حرکت می‌کند.

این متخصص آموزش بهداشت افزود: در این سن وقتی کودک را به سمت خود می‌کشیم تا بنشیند سر عقب نمی‌ماند یا کمی عقب می‌ماند. وقتی او را نشسته نگه می‌داریم، پشتش به جز در ناحیه کمر، صاف است. سرش را راست نگه می‌دارد و قبل از حرکت سریع به سمت جلو برای چند لحظه ثابت باقی می‌ماند. البته این مراحل ممکن است در کودکان مختلف کمی با هم متفاوت باشد.

صلحی با بیان اینکه کودک در سن 4 تا 7 ماهگی وقتی به روی شکم خوابانده شود، سرش را بلند می‌کند، گفت: وی قادر است قسمت فوقانی قفسه سینه‌اش را به خوبی بالای خط وسط نگه داشته و از ساعدهایش برای نگه داشتن خود استفاده می‌کند و اغلب، فعالانه روی سطح را با دست‌هایش می‌خراشد و کفل‌هایش صاف است. وقتی روی سطح سفتی روی پاهایش نگه داشته شود زانوهایش خم می‌شود.

وی در خصوص رشد سیستم بینایی و حرکات ظریف گفت: در سن 3 تا 5 ماهگی کودک از نظر بینایی بسیار هوشیار است بخصوص به چهره فردی که نزدیکش می‌شود، متمایل می‌شود. سرش را از روی عمد حرکت می‌دهد تا به طور متناوب به اطراف خیره شود. حرکات بزرگسالان را در محدوده بینایی موجود دنبال می‌کند. اسباب بازی آویزان را در فاصله 15 تا 25 سانتی‌متری صورتش به طور افقی در یک نیم دایره از یک طرف به طرف دیگر همچنین به طور عمودی از قفسه سینه تا پیشانی دنبال می‌کند.

این دکترای تخصصی آموزش بهداشت افزود: وقتی کودک 2 تا 4 ماهه به پشت دراز کشیده به دست‌هایش نگاه می‌کند حرکات دستانش را در برابر صورتش تماشا می‌کند و مشغول بازی با انگشتان دستش می‌شود. قلاب کردن و قلاب نکردن دست‌ها شروع می‌شود، کف دست‌هایش را روی یکدیگر فشار می‌دهد. همچنان اشیاء کوچک در فاصله 15 تا 25 سانتی متری بیشتر از یک یا دو ثانیه نگاه می‌کند ولی به ندرت به طور مداوم روی آن متمرکز می‌شود.

صلحی با بیان اینکه در این مرحله سنی چشمان کودک به اسباب بازی آویزانی که به سوی صورتش حرکت می‌کند توجه می‌کند و همگرا می‌شود، گفت: چشمک زدن تدافعی در او به وضوح دیده می‌شود. وقتی جغجغه در دستش گذاشته شود برای چند لحظه آن را نگه می‌دارد و ممکن است آن را به سمت صورتش حرکت دهد. گاهی آن را زیر چانه‌اش می‌زند اما تا هفته ششم الی هشتم زندگی بندرت توانایی حرکت و دیدن آن را به طور همزمان دارد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن