واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > چهارمحال و بختیاری مهر گزارش می دهد/
چهارمحال و بختیاری صادر کننده خون/ کمبود پزشک و تجهیزات در پایگاههای انتفال خون
شهرکرد - خبرگزاری مهر: مردم استان چهارمحال و بختیاری با پیشگام بودن در عرصه اهدای خون توانسته نیازبیماران استان چهارمحال و بختیاری تامین کنند و اهدای بالای خون توسط مردم موجب شده این استان در مسیر تامین خون استانهای دیگر کشور گام بردارد و هم اکنون فرآورده های خونی از این استان به استانهای نیازمند کشور صادر می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های آن پیدا می کند.
خون مایع زندگی بخش که به وسیله ضربان قلب، درون رگها به گردش درآمده و اکسیژن و مواد غذایی را به تک تک سلول های بدن می رساند، از دو بخش اصلی تشکیل شده است.
حوادث و سوانح مثل بلایای طبیعی، جنگ، تصادفات رانندگی، سوختگی ها، اعمل جراحی به ویژه جراحی های بزرگ مثل پیوند اعضا، خونریزی و عوامل ناشی از بارداری، زایمان و بیماریهای دوره نوزادی از جمله مواردی است که نیاز به خون دارد.
بشر امروز با وجود تمام پیشرفت های شگفت انگیزش در عرصه فناوری های گوناگون نتوانسته جایگزینی برای خون بسازد. هنوز هم در لحظه های مرگ و زندگی، یک کیسه حاوی خون اهدایی یک انسان است که می تواند واژه امید را برای بیماران و مصدومین نیازمند به خون، معنایی دوباره ببخشد.
افرادی که خون خود را اهدا می کنند لازم است حداقل 18 سال و حداکثر 60 سال تمام داشته باشد و وزن آن حداقل 50 کیلوگرم باشد.
حداقل فاصله بین دو نوبت اهدای خون 8 هفته است یعنی اهدا کننده بعد از دو ماه می تواند دوباره برای اهدای خون مراجعه کند مشروط بر اینکه تعداد دفعات اهدای خون آقایان از چهار بار و خانم ها از سه بار تجاوز نکند.
انتقال خون در چهارمحال و بختیاری در مناطق مختلف استان پایگاه دارد و خونگیری و انجام آزمایشات پایگاههای انتقال خون این استان انجام می شود. مردم استان چهارمحال و بختیاری با پیشگام بودن در عرصه اهدای خون توانسته نیازبیماران استان چهارمحال و بختیاری تامین کنند و اهدای بالای خون توسط مردم موجب شده این استان در مسیر تامین خون استانهای دیگر کشور گام بردارد و هم اکنون فرآورده های خونی از این استان به استانهای نیازمند کشور صادر شود. ماهانه دو هزار خون گیری در چهارمحال و بختیاری صورت می گیرد
مدیر پایگاه انتقال خون چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ماهانه سه هزار نفر به پایگاه انتقال خون در این استان مراجعه می کنند که دو هزار نفر آن ها می توانند خون خود را اهدا کنند.
محمود شمسی پور تصریح کرد: شهرکرد، بروجن و فارسان سه شهرستانی است که در این استان خون گیری در آن انجام می شود.
وی ادامه داد: شهرکرد و بروجن دو شهرستانی است که اهدای خون در آنجا به صورت مستقل انجام می شود و در شهرستان فارسان تنها مرحله خون گیری انجام می شود.
شمسی پور با اشاره به اینکه در شهرستان فارسان تنها مرحله خون گیری انجام می شود، بیان داشت: سایر مراحل آزمایشات و جدا سازی مراحل خونی در مرکز انتقال خون انجام می شود.
محدودیت تعداد پزشک در پایگاه انتقال خون مشکل اساسی است
مدیر پایگاه انتقال خون در چهارمحال و بختیاری گفت: در مراکز پایگاه انتقال خون این استان با کمبود تجهیزات و پزشک مواجه هستیم که این یک معضل برای ما است.
شمسی پور با اشاره به اینکه تجهیزات و پزشک به اندازه کافی در این استان وجود ندارد، اذعان داشت: چنانچه تجهیزات و پزشک مورد نیاز در این استان وجود داشته باشد روزانه بیش از 100 نفر در مرکز استان می توان خون گیری را انجام داد.
وی اظهار داشت: فرآورده های خونی در این استان به اهواز، شیراز، تهران و بندر عباس ارسال خواهد شد.
شمسی پور تصریح کرد: این استان خوشبختانه نیازی به فراورده های خونی از استان های دیگر ندارد و خون های اهدایی در این استان نیاز بیماران را برآورده می کند.
وی با اشاره به اینکه خون هایی که گرفته می شود به تمامی بیمارستان ها و مراکز درمانی استان ارسال می شود، بیان داشت: بیشترین مصرف خون در این استان در لردگان گزارش شده است.
خون گیری در بهار از استقبال بالایی برخورد ار است
مدیر پایگاه انتقال خون چهار محال و بختیاری گفت: شب عاشورا، شب های قدر و مناسبت های مختلف دیگر آمار خون گیری به مراتب بالا می رود.
شمسی پور تاکید کرد: در مواقع بحرانی شعبات سیار در این استان مستقر خواهد شد. ...............................
گزارش: مرضیه عالی پور هفشجانی
۱۳۹۳/۱/۳۱ - ۱۳:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]