واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ فروردين ۱۳۹۳ (۹:۵۳ق.ظ)
جديدترين اظهارات رييس سازمان انرژي اتمي در مورد فعاليت هسته اي ايران رييس سازمان انرژي اتمي اظهار داشت: با توجه به همکاري خوب ايران با آژانس بين المللي انرژي، مي توان گفت که درباره فعاليت هسته اي ايران پرونده بسته شده تلقي مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر صالحي رييس سازمان انرژي اتمي روز شنبه در مصاحبه با العالم، در بخشي از صحبت هاي خود گزارش هاي اخير آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره برنامه هسته اي ايران را متوازن توصيف و خاطرنشان کرد: آنها مي خواهند واقعيت هايي را که براساس بازديدهايشان مي بينند، منعکس کنند و در عين حال در اين زمينه بسيار با دقت و با وسواس عمل مي کنند، تا جايي که حتي اگر کوچک ترين اطلاعاتي درباره فعاليت اتمي ايران به آنها رسيده باشد، متاسفانه آن اطلاعات را مبنا قرار داده و منعکس مي کنند.
صالحي افزود: با وجود تمام اين مسائل، گزارش هاي اخير آژانس در مقايسه با گزارش هاي سابق، مثبت تر بوده است.
گله مندي ايران از نحوه گزارش دهي آژانس
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: يکي از نکات مهم در تهيه گزارش ها درباره برنامه هسته اي ايران اين است که همواره اين عبارت درج مي شود که "ما نسبت به مواد اعلام نشده ايران نمي توانيم نظر بدهيم و از اين جهت نمي توانيم با قطع يقين نظر بدهيم که همه فعاليت هاي هسته اي ايران صلح آميز است."
وي اظهار داشت: از آنجايي که ما مواد هسته اي اعلام نشده نداريم و همه مواد هسته اي ما اعلام شده است، در اين خصوص گله منديم زيرا اين امر در مورد همه کشورها مصداق دارد، ولي وقتي ما اين موضوع را منعکس مي کنيم مي گويند: اگر کشور ديگري نيز وجود داشته باشد که در موقعيت ايران قرار بگيرد و قرار باشد ما درباره برنامه اتمي آن اعلام نظر کنيم، همين عبارت را تکرار خواهيم کرد.
پرونده هسته اي ايران بسته شده تلقي مي شود
صالحي همچنين به مرحله دوم مذاکرات هسته اي ايران و غرب اشاره کرد و گفت: طبق توافق هاي صورت گرفته که شش مساله در آن مطرح است و طبق وعده هايي که به آژانس داده ايم انتظار مي رود در مدت زمان سه ماهه تعيين شده براي اين امر، به همه سوالات آژانس پاسخ دهيم.
وي درباره احتمال انعقاد توافقنامه دوم با توجه به مطرح بودن مسائلي چون فعاليت هاي پارچين و... افزود: در زمينه فعاليت هاي هسته اي، بر اساس تعريف فعاليت هسته اي، ما ديگر مشکلي با آژانس نداريم و در اين خصوص ديگر سوالي نيست که از سوي آژانس مطرح شده باشد و ما پاسخ نداده باشيم و به عبارت ديگر مي توان گفت که درباره فعاليت هسته اي ايران پرونده بسته شده تلقي مي شود. به ويژه اين که شش پاسخ اخير هم ظرف يک ماه آينده تکميل خواهد شد.
بازديد از پارچين فقط با ارائه اسناد اصالت دار
صالحي اظهار داشت: موضوع ديگري در اين ميان با عنوان مطالعات ادعايي وجود دارد و اين امر به معناي واقعي کلمه، مرتبط با فعاليت هاي هسته اي نيست. آنها مدعي هستند که ما يک سلسله شبيه سازي هاي انفجاري با نيت انجام انفجارهاي هسته اي در آينده، انجام داده ايم و اين يک ادعا و تهمت بي اساس است و ما آن را اطلاعات ادعايي تلقي مي کنيم.
وي گفت: آنها اصرار دارند که به خاطر همين موضوع مي خواهند از پارچين بازديد کنند اين درحالي است که پيشتر دو بار از پارچين بازديد و نمونه برداري کرده اند و به اين حقيقت رسيده اند که مساله مشکوکي وجود ندارد، اما باز هم براساس اطلاعاتي نادرست که از جايي به آنها مي رسد، تصميم مي گيرند که از اين مکان ديدار کنند که به عقيده ما اين امر نبايد اين گونه ادامه داشته باشد و بايد در نقطه اي متوقف شود.
از طرفي ما هنوز توجيه نشده ايم که چرا اينها با وجود دوبار بازديد از پارچين، مي خواهند براي بار سوم از اين مکان بازديد کنند.
صالحي تصريح کرد: آنها مي گويند ما اطلاعاتي در اختيار داريم و ما نيز گفته ايم اين اطلاعات را در اختيار ما قرار دهيد تا از اصالت آن مطمئن شويم، اما آنها تا کنون از اين کار خودداري کرده اند.
وي گفت: واقعيت اين است که ما تا به امروز شفاف سازي کرده ايم و حتي خارج از حيطه مقررات و توافقنامه اجازه بارزسي داده ايم و در خصوص بازديد از پارچين هم هيچ مشکلي نداريم و فقط دليل منطقي و مستندات با اصالت، از آژانس مي خواهيم.
در زمينه غني سازي پيشنهاد ما اجراي طرح پلکاني غني سازي است
در خصوص موضوع مربوط به آب سنگين اراک نيز با کشورهاي عضو 1+5 مذاکره شد و پيشنهاد ما باز طراحي قلب راکتور اراک و کاهش پلوتونيوم توليدي به ميزان يک پنجم بود که مورد استقبال 1+5 قرار گرفت.
صالحي در عين حال اظهار داشت که برخي از کشورهاي عضو 1+5 پيشنهاد ساخت راکتور آب سبک را به ايران دادند در حالي که آب سبک براي توليد برق و آب سنگين براي توليد راديو داروهاست.
وي تاکيد کرد: در زمينه غني سازي پيشنهاد ما اجراي طرح پلکاني غني سازي است که بر اساس آن 4تا 5 سال تعداد دستگاه هاي سانتريفيوژ همين نسبت 20 هزار دستگاه باشد و بعد از آن به صورت تدريجي تعداد سانتريفيوژها را افزايش دهيم تا در سال به ظرفيت توليد 30 تن اورانيوم در سال برسيم و اين موضوع همچنان جاي بحث دارد و آنها مي گويند که اين طرح نياز به تصميم گيري سياسي دارد.
رييس سازمان انرژي اتمي همچنين اظهار داشت: ما موضوع رقيق سازي اورانيوم 20 درصد به 5 درصد را به ميزان 103 کيلو گرم در تاريخ 93.1.23 نهايي کرديم و در کل موضوع رقيق سازي بسته شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]