تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834735545
نقشه راه توسعه همکاری تهران - باکو
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
نقشه راه توسعه همکاری تهران - باکو وبلاگ > پاک آئین، محسن - رسانه های مرتبط با کشورهای غربی و همچنین مقام های اسرائیلی تلاش می کنند تا با فضاسازی و جنجال آفرینی روند رو به جلوی این تغییرات را متوقف کنند. اما این تلاش های ضد ایرانی در شرایطی صورت می گیرد که آقای روحانی به صورت هوشمندانه تعامل مثبت با همسایگان را جزو اولویت های خود قرار داده است.
سفر الهام علی اف به ایران، طلیعه روابط مثبت دو کشور شد زیرا پیش از این گروهها و عناصر مخالف بهبود روابط دو کشور، از جمله رژیم صهیونیستی و برخی از گروههای داخلی در هر دو کشور تلاش زیادی کرده بودند تا از ارتقای روابط تهران- باکو جلوگیری کنند روابط باکو وتهران پس از انتخابات ریاست جمهوری، با توجه به وجود مشترکات کم نظیر تاریخی، فرهنگی و مذهبی، اهمیت ویژه ای یافته و این مناسبات در آینده می تواند به الگویی برای دیگر کشور ها تبدیل شود.
توسعه مناسبات نظامی بین تهران- باکو مورد توجه مقامات قرار گرفته که سفر اخیر وزیر دفاع جمهوری آذربایجان به ایران در همین راستاست.
دیدار چندی پیش روسای جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان در اجلاس جهانی داووس سرآغاز روابطی شد که مدت ها درگیر تنش و خصومت شده بود. پیوندهای سیاسی و تسلیحاتی باکو با رژیم صهیونیستی و دامن زدن به تحرکات جریان ها و گروه های ضد ایرانی بر این تیرگی روابط افزوده بود. خصومتی که با دعوت رسمی حسن روحانی از الهام علی اف برای سفر به ایران کاهش یافت و با حضور مقام عالی رتبه باکو در تهران به توافق های مهم و سازنده ای منتهی شد. محسن پاک آیین، سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان حضور «الهام علی اف» در ایران را در این مقطع زمانی بسیار مهم ارزیابی می کند. او در گفت و گویی کوتاه با ایران به ارزیابی مناسبات جدید تهران- باکو پرداخته است که در پی می آید:
جمهوری آذربایجان یکی از کشورهای مهمی است که اخیراً مناسباتش با کشورمان دستخوش تغییر و تحولات شده است. سفر رئیس جمهوری آذربایجان هم در راستای این تحولات قلمداد می شود. شما پیامدهای این سفر را چگونه ارزیابی می کنید؟
سفر آقای «علی اف» به تهران از منظر سیاسی اهمیت بسزایی دارد. از یک نظر مدت ها بود که سفری در چنین سطح عالی از سوی مقام های باکو به ایران انجام نشده بود و از طرف ایران هم اگرچه سفرهایی از سوی رئیس جمهوری کشورمان به این کشور انجام شده اما عموماً برای شرکت در اجلاس های بین المللی بوده و نه به منظور دیدارهای رسمی و دوجانبه. حضور آقای علی اف در تهران به دعوت آقای روحانی در اجلاس داووس انجام شد که در شرایط خوبی صورت گرفت؛ زیرا پیش از این گروه ها و عناصر مخالف بهبود روابط دو کشور، از جمله رژیم صهیونیستی و برخی از گروه های داخلی در هر دو کشور تلاش زیادی کرده بودند تا از ارتقای روابط تهران- باکو جلوگیری کنند. اما این سفر و پیش از آن حضور فرستاده ایشان به تهران، طلیعه روابط مثبت دو کشور شد. شروع این رویکرد مثبت هم در دیدار صمیمانه آقای روحانی با آقای علی اف در داووس بود که در آن اجلاس مشخص شد اراده دو کشور بر توسعه مناسبات استوار است. در زمینه سیاسی در جریان حضور آقای علی اف در تهران و دیدارهایی که در فضای صمیمانه ای با مقام های کشورمان انجام داد، مقام های دو کشور بر رفع اختلاف های پیش آمده و تقویت مناسبات سیاسی تاکید ویژه ای داشتند، همچنین مقام های کشورمان بر حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تاکید کرده و از سوی دیگر مقام های دو کشور، ضرورت مبارزه با افراط گرایی و مقابله با عناصر ثالث که قصد تخریب روابط دو کشور را دارند هم مورد توجه قرار دادند.
از نظر اقتصادی این سفر چه دستاوردهایی داشت؟
این سفر به لحاظ اقتصادی دستاوردهای خوبی برای دو کشور داشت. سه یادداشت تفاهم و یک موافقتنامه در زمینه ساخت نیروگاه برقابی به امضای طرفین رسید. به این ترتیب که طرح مشترک نیروگاه برقابی «مارازاد (ایران)- اردوباد (آذربایجان)» که بیش از دو سال کار کارشناسی برای آن انجام شده بود، در جریان این سفر نهایی شد و به امضای طرفین رسید. انتقال برق این نیروگاه به دیگر کشورها و همچنین استفاده بهینه از آب رودخانه ارس به عنوان اهداف اولیه این طرح است. دو یادداشت تفاهم دیگر در زمینه ورزش و جوانان و همچنین هواشناسی و حفاظت از منابع طبیعی به عنوان زمینه های جدید همکاری دو کشور در دوره جدید هم نهایی شد؛ همچنین باید به تعیین روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان نیز اشاره کنم که با مشخص شدن روسای ایرانی و آذری این کمیسیون، مقام های دو کشور تاکید نمودند این کمیسیون اقتصادی فعالیت جهشی خود را برای توسعه همکاری ها در حوزه های مختلف صنعت، تجارت، نفت، گاز، انرژی، حمل و نقل و گردشگری آغاز کند.
بهبود مناسبات تهران - باکو بر فضای منطقه چه تاثیری خواهد داشت؟
با توجه به این که ایران و جمهوری آذربایجان مشترکات زیادی در زمینه های تاریخی، فرهنگی، دینی، مذهبی و زبانی دارند، در دوره جدید، توسعه مناسبات تهران- باکو از برنامه های اصلی دولت خواهد بود. دکتر روحانی، بهبود مناسبات با همسایگان را از وظایف اصلی دولت می داند؛ در خصوص منطقه هم دو کشور توجه زیادی به تامین امنیت منطقه ای دارند. این در حالی است که ایران در این خصوص برای مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و جلوگیری از رشد این نیروها تلاش می کند و مواضعش نیز چند بار مورد تایید رئیس جمهوری آذربایجان قرار گرفته است، زیرا مقام های این کشور از تشدید افراط گرایی در منطقه نگرانند؛ بخصوص که جمعی از اتباع آذربایجانی به تکفیری ها پیوستند. از این رو بحث افراط گرایی یک موضوع امنیتی برای هر دو کشور محسوب می شود. بنابراین توسعه مناسبات نظامی بین دو کشور مورد توجه مقامات قرار گرفته که سفر اخیر وزیر دفاع جمهوری آذربایجان به ایران در همین راستاست.
این سفر نشان دهنده اثر فوری سفر رئیس جمهوری آذربایجان به ایران است و در هفته های آینده هم شاهد سفرهای متعددی از هیات های مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی میان دو کشور خواهیم بود.
آیا ارتقای روابط تهران- باکو بر مناسبات این کشور با رژیم صهیونیستی تاثیرگذار خواهد بود؟
مقام های رژیم صهیونیستی از تغییر مناسبات سیاست خارجی ایران و غرب ناخشنودند؛ رسانه های مرتبط با کشورهای غربی و همچنین مقام های اسرائیلی تلاش می کنند تا با فضاسازی و جنجال آفرینی روند رو به جلوی این تغییرات را متوقف کنند.
اما این تلاش های ضد ایرانی در شرایطی صورت می گیرد که آقای روحانی به صورت هوشمندانه تعامل مثبت با همسایگان را جزو اولویت های خود قرار داده و به موازات آن کاهش تنش با جهان غرب را هم در دستور کار قرار داده است. این مساله تاثیر خود را در حل و فصل مشکلات کشور با برخی از کشورهایی گذاشته که پیش از این از ایران فاصله گرفته بودند.
جمهوری آذربایجان هم یکی از این موارد است که دولت، اراده جدی ای برای پیوند با آن در همه زمینه ها دارد و این اراده و همچنین تصویر جدیدی که از ایران در جهان و منطقه شکل گرفته مانع از آن خواهد شد که دوباره وضع روابط به شکل سابق بازگردد.
مهمترین موانع پیش روی دو کشور در برقراری روابط را چه می دانید؟
هر دو کشور مسیر جدیدی از همکاری ها را آغاز کرده اند و اراده سیاسی کافی هم برای این همکاری وجود دارد. اما در عین حال برخی مشکلات هم در زمینه سیاسی و هم در حوزه اقتصادی وجود دارد از جمله فقدان برخی توافقنامه های تجاری که تسهیل کننده مبادلات اقتصادی بوده که ضرورت افزایش رفت و آمدهای هیات های تجاری و اقتصادی را دوچندان می کند؛ همچنین برخی از جریان های رسانه ای مخالف نزدیکی بیشتر دو کشور هم از هیچ تلاشی برای ایجاد خصومت بین دو کشور دریغ نمی کنند و بعضاً با انتشار مطالبی نادرست فضای منفی ایجاد می کنند.
در هر صورت باید گفت که روابط جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری، با توجه به وجود مشترکات کم نظیر تاریخی، فرهنگی و مذهبی، اهمیت ویژه ای یافته و این مناسبات در آینده می تواند به الگویی برای دیگر کشور ها تبدیل شود. مسیر جدید همکاری ها و امضای اسناد جدید میان مقام های دو کشور چشم انداز مثبتی را در روابط دو کشور ترسیم کرده است.
گفتگو از مریم سالاری - روزنامه ایران، شماره 5623 به تاریخ 28/1/93، صفحه 23 (سیاسی)
شنبه 30 فروردین 1393 - 18:16:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
سفیر ایران بر توسعه همکاری تهران و باکو در زمینه تجارت،انرژی و ترانزیت تاکید کرد
سفیر ایران بر توسعه همکاری تهران و باکو در زمینه تجارت انرژی و ترانزیت تاکید کرد باکو- ایرنا- محسن پاک آیین سفیر تهران در باکو از سه حوزه تجارت انرژی و ترانزیت به عنوان زمینه های مهم همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان یاد کرد وی در آستانه سفر الهام علی اف ریپیشرفت و توسعه دانشگاه در گرو همراهی و همکاری همگانی است
سرپرست دانشگاه آزاد اهر پیشرفت و توسعه دانشگاه در گرو همراهی و همکاری همگانی است خبرگزاری پانا سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر توسعه و پیشرفت این دانشگاه را در گرو همراهی و همکاری تمامی همکاران برشمرد ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۹ فروردين ساعت 08 08 به گزارش خبرگزاری پانا نادر اسدمدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه(مترو): نسخه توسعه مترو تهران مدیریت جهادی است/مشکل فقط بودجه است
مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه مترو نسخه توسعه مترو تهران مدیریت جهادی است مشکل فقط بودجه استمدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه مترو گفت پیچیدگیها و سختی فنی و اجرایی کار در توسعه خطوط مترو تهران اقتضا میکند که امور این بخش متفاوت از شیوههای معمول مدیریتی پیشپیام نوروزی مقام معظم رهبری، نقشه راه توسعه کشور است
پیام نوروزی مقام معظم رهبری نقشه راه توسعه کشور است رشت - ایرنا - سرپرست اداره کل سیاسی و انتخابات استانداری گیلان با اشاره به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت پیام و فرمایشات معظم له باید به عنوان نقشه راه توسعه کشور مد نظر تفرماندار قوچان: معلمان در ترسیم نقشه راه و توسعه قوچان کمک کنند
فرماندار قوچان معلمان در ترسیم نقشه راه و توسعه قوچان کمک کنندفرماندار قوچان گفت انتظار از معلمان این بوده که در تهیه و ترسیم نقشه راه و توسعه قوچان برای آینده کمک کرده تا هرکس بداند چه مسیری را در حوزههای مختلف باید طی کند به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان علیرضا قامتی ظهر امرتدوین نقشه راه توسعه کیفی دانشگاه آزاد
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۳ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس اسناد بالادستی نظام از جمله رهنمودها برنامه ها و مصوبات مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تعیین شده است به گزارش سرویس دانشگاهیاستاندار سمنان: نقشه و راه رشد و توسعه استان سمنان از مسیر دانشگاه می گذرد
شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۵ استاندار سمنان با اذعان به اینکه توسعه استان در کنار دانشگاه مفهوم و معنا پیدا میکند اظهارکرد نقشه توسعه استان و راه رشد و پیشرفت استان از مسیر دانشگاه پیموده می شود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان محمد وکیلی در جلسه کمیسیوندر بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی تناکید شد تشکیل کمیته مشترک انرژی ایران و ترکیه/ از ساخت
در بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی تناکید شدتشکیل کمیته مشترک انرژی ایران و ترکیه از ساخت فیلم سینمایی تا راهاندازی زبان ترکی در دانشگاه تهرانبیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه ظهر امروز چهارشنبه پس از مدت 3 مذاکره و تبادل نظرپیشرفت و توسعه کشور باید بر اساس نقشه راه باشد
استانها شمال گیلان یاری پیشرفت و توسعه کشور باید بر اساس نقشه راه باشد رشت – خبرگزاری مهر مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان گفت حرکت پیشرفت و توسعه کشور بر اساس نقشه راهی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند باید باشد به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام جمال یاری عصر سه شنبه در جمعبررسی سند همکاری راهبردی کابل تهران در شورای امنیت ملی افغانستان
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ پیشنویس سند همکاری راهبردی کابل و تهران در نشست شورای امنیت ملی افغانستان بررسی شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای با اشاره به برگزاری نشست شورای امنیت ملی این کشور اعلام کرد در نشست روزاعلام آمادگی شهرداری تهران برای توسعه همکاریها در حوزه سلامت اجتماعی
اعلام آمادگی شهرداری تهران برای توسعه همکاریها در حوزه سلامت اجتماعی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت مدیریت فرهنگی شهر توسعه سلامت اجتماعی را به عنوان یکی از اصلی ترین ماموریت های خود پذیرفته است به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران سید محمدهادی ایازی معظرفیت های همکاری دفاعی تهران- باکو
سفر وزیر دفاع جمهوری آذربایجان به ایران ظرفیت های همکاری دفاعی تهران- باکو تهران- ایرنا- همکاری های دفاعی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در چارچوب سیاست تعامل سازنده ایران و بازتنظیم روابط دوجانبه می تواند در 2 سطح روابط امنیت مرزی و دفاعی- نظامی گسترش یابد روابط جمهوریافراد متمکن با انصراف از دریافت یارانه زمینه توسعه اقتصادی کشور را فراهم کنند
سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ اولین جلسه ستاد هماهنگی دستگاههای خدماتی و نظارتی شهرستان کرمانشاه برای اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانهها در محل فرمانداری برگزار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه فضلالله رنجبر سرپرست فرمانداری کرمانشاه در این جلسهاقتصاد مقاومتی راهکاری مستمر برای توسعه کشور است
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۸ نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت استمرار اقتصاد مقاومتی راههای توسعه کشور را هموار و پیشرفت جامعه را تضمین میکند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمدجواد کولیوند روزگذشته در جمع خبرنگاران گفت در سالهای اخیر مقام معظم رهبراه اندازی سه شهرک صنعتی هایتک در استان تهران/جذب سرمایه گذار زمینه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را فراهم میکند
استاندار تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران راه اندازی سه شهرک صنعتی هایتک در استان تهران جذب سرمایه گذار زمینه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را فراهم میکند استاندار تهران از راه اندازی سه شهرک صنعتی هایتک تکنولوژی بالا با هدف ایجاد صنعت سبز در استان تهران خبر داد مهندواکاوی توسعه نیافتگی و راهکارهای توسعه چابهار
واکاوی توسعه نیافتگی و راهکارهای توسعه چابهار چابهار - ایرنا - چابهار آغاز ایران است چابهار دروازه ورود ایران به آب های اقیانوسی دنیا و همچنین کانون و شاهراه شناخته شده جهانی و بین المللی ترانزیت شمال به جنوب و غرب به شرق دنیا است و سفر رییس جمهوری و هیات همراه می تواند نقطه آغاسفیر روسیه در تهران: روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند
سفیر روسیه در تهران روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند همدان- ایرنا - سفیر روسیه در ایران از افزایش تعامل با ایران در سطوح مختلف ابراز خوشحالی کرد و گفت ایالت ها استان ها در دو کشور روسیه و ایران نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی دارند به گزارش ایرنا لیوان ج-
گوناگون
پربازدیدترینها