تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834768490




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واکاوی توسعه نیافتگی و راهکارهای توسعه چابهار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

واکاوی توسعه نیافتگی و راهکارهای توسعه چابهار چابهار - ایرنا - چابهار آغاز ایران است، چابهار دروازه ورود ایران به آب های اقیانوسی دنیا و همچنین کانون و شاهراه شناخته شده جهانی و بین المللی ترانزیت شمال به جنوب و غرب به شرق دنیا است و سفر رییس جمهوری و هیات همراه می تواند نقطه آغازین جهش این منطقه راهبردی کشور شود.


چابهار نگین و محور توسعه شرق کشور است که طی سه دهه گذشته مصوبات بسیاری برای توسعه زیرساخت های مختلف آن از جمله توسعه بنادر، توسعه جاده های ترانزیتی جاده ای، توسعه ناوگان نقل جاده ای و هوایی و از همه این ها مهمتر ایجاد خط راه آهن چابهار به سرخس به عنوان تکمیل کننده این حلقه و زنجیره توسعه ای در دستور کار دولت های مختلف قرار گرفته است .
منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار که هم اینک 20 سال از آغاز آن می گذرد نیز به عنوان یکی از راهبردهای شتاب یافتن توسعه محور شرق کشور و جذب سرمایه و ایجاد فضای کسب و کار ملی و بین المللی در راستای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی ، در این منطقه راهبردی تاسیس شده است .
اما وجود موانع مختلف از جمله عدم اجرایی دقیق قوانین و بعضا تعبیرها و برداشت های سلیقه ای که به نوعی تداعی کننده نوعی حاکمیت دوگانه و چندگانه در محدود فعالیت مناطق آزاد و مدیریت های سرزمین اصلی باعث شده است هیچ کدام از اهداف توسعه ای مد نظر مدیریت های عالی کشور تحقق نیابد.
احداث راه آهن ، توسعه بنادر ، فرودگاه اختصاصی و بین المللی و دیگر زیرساخت های لازم توسعه ای از جمله خط لوله گاز و اتان از لحاظ قانونی و مصوبات دارای سوابق بیش از یک دهه برخوردارند که بایستی عدم توفیق در اجرای صحیح آن مصوبات را در مدیریت های بخشی نگر هر کدام از دستگاه های مرتبط جستجو کرد.
این در حالیست که در حدود 125 کیلومتری چابهار ، بندر گواتر پاکستان پس از واگذاری به چینی ها در حال تبدیل شدن به بندری با قابلیت های پهلوگیری کشتی های نسل جدید و بالای 250 هزار تنی است و چنانچه کندی موجود در اجرای پروژه های توسعه ای در این منطقه از کشور همچنان ادامه یابد و مدیریت ها گرفتار بخشی نگری های اجرایی باشند، در آینده ای نزدیک این غفلت بزرگ تبدیل به فاجعه ای برای کشور به منزله از دست دادن نقش منطقه ای و فرامنطقه ای در اقتصادی جهانی بویژه ترانزیت بین المللی شمال و جنوب و غرب به شرق است.
به نظر می رسد با توجه به تغییر راهبردهای قدرت های جهانی از جمله آمریکا ، اروپا ، هند و چین بایستی نگاه به چابهار و توسعه محور شرق کشور و بویژه حجم و چگونگی ایجاد زیرساخت ها از جمله توسعه بندر شهید مورد تجدیدنظر جدی قرار گیرد و توسعه این زیرساخت ها متناسب با شرایط آینده برای رقابت با قدرت های برتر جهانی در دستور کار قرار گیرد.
به عنوان نمونه باید بندر چابهار به بندری با قابلیت پهلوگیری کشتی های نسل جدید و بالای 250هزار تنی تغییر یابد که اگر چنین نکنیم در آینده این بندر به باراندازی برای کالاهای دیگر بنادر تبدیل خواهد شد و این همان تکرار سناریویی بدفرجام جنوب ایران یعنی تبدیل شدن بندر شهید رجایی به بارانداز کالاهای دبی تبدیل خواهد بود که عایدات اصلی از ترانزیت و مبادلات اقتصادی به کشورهای رقیب می رسد.
موضوع راه اندازی هاب سوم پتروشیمی کشور در چابهار و ایجاد صنایع بزرگ از جمله فولاد چابهار ، پتروچین پارس و دیگر پروژه های مهم که مورد عنایت و توجه ویژه دولت است در صورتی به ثمر می رسد که همزمان با احداث و راه اندازی این صنایع ، زیرساخت های لازم فوق الذکر آمده شود و گرنه حتی در صورت اجرای موفق این پروژه ها، عدم آماده شدن زیرساخت ها به منزله شکست این فعالیت ها خواهد بود چرا که زیرساختی برای حمل و نقل و ترانزیت مواد اولیه و تولیدات نهایی وجود نخواهد داشت.
خلاصه اینکه توسعه و جذب سرمایه و راه اندازی واحدهای کلان صنعتی و تولیدی و بویژه صنایع پتروشیمی در راستای جلوگیری از خام فروشی مواد نفتی بدون ایجاد حداقل همزمان زیرساخت های بندری ، جاده ای ، ریلی ، فرودگاهی ، هتل داری و... امری غیر ممکن است.
امروز امید و نگاه همه ملت ایران و مردم منطقه به تدبیر رییس محترم جمهوری و هیات دولت محترم دوخته شده است و انتظار این است که با اقدامی مدبرانه و جهادگونه و با اتخاذ تصمیماتی شجاعانه با آسیب شناسی فعالیت های گذشته ، راهبردی جدید ، جامع و همه جانبه بویژه در ایجاد سازو کاری مدیریتی واحد ( از جمله تبدیل کل شهرستان چابهار به منطقه آزاد تجاری و صنعتی و کشاورزی ) برای آماده شدن زیرساخت های لازم در منطقه آزاد چابهار و شهرستان ویژه چابهار و محور توسعه و ترانزیت شرق کشور اقدام کند.
باید خاطر نشان کرد کلام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی که فرمودند ˈ ما در سال های گذشته از سواحل طولانی دریای عمان بهره ی لازم و کافی را نبرده ایم. ذهنمان همه اش متوجّه خلیج فارس بوده، اهمّیت دریای عمان از نظر ما مغفول مانده است. ˈ
تفویض اختیارات کلیه دستگاه های مستقر در شهرستان به مدیر عامل سازمان همسو با ماده 27 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ماده 112 قانون برنامه پنجم توسعه ، الحاق اراضی ساحلی از گیت شمالی منطقه آزاد تا فرودگاه کنارک به اراضی منطقه با هدف اتصال به فرودگاه، ایجاد ترمینال جدید در محدوده یاد شده و تبدیل فرودگاه موجود به یک فرودگاه
بین­المللی( با قابلیت های پذیرش هواپیماهای باری و مسافری) و تسریع در الحاق بنادر چابهار به محدوده منطقه آزاد چابهار برای استفاده بهینه از هر دو و فراهم آوردن امکان جذب اپراتورهای مشهور بندری بین­المللی جهت ارتقای جایگاه آن در بین بنادر جهان از جمله راهکارهایی جهت شتاب یافتن توسعه منطقه آزاد چابهار که می تواند مورد توجه رییس جمهوری و هیات همراه قرار گیرد.
هدایت صادرات و واردات شرق کشور به بندر چابهار به منظور افزایش ترافیک بندری و تزریق درآمدهای ناشی از آن به چرخه­ی توسعه استانهای شرقی با هدف توازن بخشی بین شرق و غرب کشور ، ایجاد خط مستقیم و منظم کشتیرانی از بنادرجنوب شرق آسیا به بندر چابهار ، تغییر کاربری اراضی تحت تصرف نیروی دریایی به کاربری غیر نظامی گردشگری طبق طرح جامع منطقه آزاد و توسعه آن با مشارکت نهادهای اقتصادی سپاه پاسداران و صدور دستور همکاری به سازمانها و نهادهای متولی امر در راستای حمایت از طرح ملی قطب سوم پتروشیمی و سایر طرحهای توسعه صنعتی منطقه آزاد به مثابه اهرم های اجرایی آمایش سرزمین در جنوب شرق کشور و خارج از تنگه هرمز (بویژه حل موانع زیست محیطی و تامین خوراک صنایع ) نیز از دیگر راهکارهایی اجرایی است که زمینه توسعه پایدار را در این منطقه می تواند سرعت بخشد.
ایجاد خط لوله گاز اتان از عسلویه به چابهار برای تامین خوراک پتروشیمی ، تسریع در ایجاد خط لوله گاز از ایرانشهر به چابهار به منظور تامین سوخت صنایع ، صدور مجوز تردد 1000 دستگاه کامیون با پلاک منطقه آزاد چابهار در سطح استان به منظور کاهش هزینه ترانزیت و فعالسازی محور چابهار- میلک ، صدور مجوز تردد 500 دستگاه کامیون با پلاک منطقه آزاد چابهار به منظور ترانزیت در محور چابهار- سرخس و سایر مرزهای شرقی کشور ، صدور مجوز تردد خودروهای با پلاک منطقه آزاد چابهار به سطح استان و اختصاص عوارض ناشی از آن به توسعه زیربناهای ترانزیتی بندر چابهار ، تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد زیربناهای داخلی در منطقه آزاد چابهار و اعمال تخفیف 20% در سود بازرگانی کالاهای تولیدی منطقه آزاد چابهار به منظور ایجاد اشتغال مولد و کمک به توسعه ملی نیز از راهبردهای اجرایی است که در صورت تصویب در این سفر زمینه ساز تحقق اهداف توسعه محور شرق کشور خواهد شد.
تخصیص اعتبار برای توسعه صنایع صادرات­گرا در منطقه آزاد چابهار ، تامین اعتبار و ایجاد تاسیسات بانکرینگ در نزدیکی سواحل بندر چابهار به منظور جذب بخشی از درآمدهای عظیمی که به طور معمول توسط امارات متحده عربی جذب می­گردد و تسریع در اجرای پروژه راه آهن چابهار-زاهدان –مشهد به عنوان حلقه تمام کننده زنجیره فعالیت های فرا بخشی است که می تواند هرگونه ضعف و کندی موجود در تحقق اراده دولت مردان و رهبر معظم انقلاب و بویژه مردمان شریف این دیار را به فرصت و ایجاد ظرفیت های منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل کند.
نخستین سفر ریاست جمهوری در سال 1393 به استان سیستان و بلوچستان و هیات همراه ، بارقه ای از امید و تدبیر را در مردمان پهناورترین استان کشور و مهمترین سواحل دریایی و آغازین نقطه اتصال ایران به آب های اقیانوسی بوجود آورده است که بدیهی است تصمیمات سرنوشت ساز دولت محترم می تواند ضامن حفظ و نهادینه کردن خدمات برجسته نظام جمهوری در ارتقا و بهبود فضای کسب و کار و جایگاه اقتصادی و معنوی این منطقه از کشور شود.
از: علی اصغر افتاده
ن1744/2729
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




27/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن